Jaar 2

Jaar 2 bestaat uit:

In de uitklapjes hieronder staat een overzicht van alle verplichte cursussen in jaar 2 per verdiepingspakket. In de Cursusplanner staat het uitgebreide cursusaanbod voor Duits. Zorg dat je het juiste collegejaar kiest! 

Ben je vóór 2023 begonnen? Kijk dan bij de overgangsregelingen van de OER Duitse taal en cultuur welke cursussen je precies moet volgen.

Schrijf je op tijd in!

Je moet je inschrijven voor het verdiepingspakket én de cursussen. Voor de cursussen in verdiepingspakketten gelden soms voorrangsregels, wat betekent dat er een kortere cursusinschrijfperiode is. Controleer dus goed wat de inschrijfdeadline is en schrijf je op tijd in! 

Blok 1, 2 en 3: Verdiepingspakket

Een verdiepingspakket is een selectie van 4 samenhangende cursussen binnen een deelgebied van het vakgebied Duitse taal en cultuur. Je verdiepingspakket is een voorbereiding op het eindwerkstuk, dat je in je 3e jaar schrijft. Het onderwerp van je eindwerkstuk sluit dus aan bij je verdiepingspakket. 

Uitbreiding verdieping

Naast je verdiepingspakket kies je 2 cursussen uit het andere verdiepingspakket (in jaar 2 en/of 3). 

Blok 3: Methodencursus (MO)

Je volgt een methodencursus (7,5 EC op niveau 2 of 3). Je hebt keuze uit de verschillende cursussen.

Blok 4: Verplicht buitenlandverblijf

In blok 4 start je met het verplichte studieverblijf van een semester aan een universiteit in Duitstalig gebied. Je moet minimaal 15 EC op het gebied van de Duitse taal en cultuur en in het Duits behalen. De semesters van de meeste universiteiten in de Duitstalige gebieden lopen langer door in de zomer dan bij de Universiteit Utrecht. Daardoor is het mogelijk om 30 EC te behalen als je in blok 4 start met je buitenlandverblijf. 

Cursusoverzicht jaar 2

Algemeen

En verder ...


Algemeen 
In- en uitschrijven cursussen • Jaarkalender GW 

Speciale omstandigheden 
Afmelden voor een toets