Studeren in het buitenland

In sommige gevallen is het mogelijk om in het tweede semester van het studieprogramma naar het buitenland op uitwisseling te gaan. Vanwege deadlines en lange voorbereidingstijd, is dit alleen mogelijk als je je in het laatste jaar van je Bachelor aanmeldt, de deadline is namelijk al op 1 december. Ook heb je goedkeuring van de mastercoördinator en van de examencommissie nodig.

Houd er rekening mee dat het zeker niet altijd mogelijk is om op uitwisseling te gaan zonder studievertraging op te lopen. Dit is mede afhankelijk van de bestemming en hoe je je verblijf daar kunt invullen.

Waarom naar het buitenland?

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. De faculteit helpt je dan ook graag om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. De periode en het doel van je buitenlandverblijf kunnen variëren, zoals:

Op uitwisseling

Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de Universiteit Utrecht en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit. De Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld).

Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het International Office van Geesteswetenschappen of het Universiteitsbrede International Office.

Naar het buitenland en corona

Informatie over de huidige situatie omtrent het coronavirus en exchange vind je hier.