Studeren in het buitenland

Wil je je wereld vergroten en extra uitdaging tijdens je studie? Volg dan een deel van je studie in het buitenland. Op deze pagina vind je informatie over studeren in het buitenland die geldt voor jouw opleiding. Via de knop hieronder lees je alle belangrijke algemene informatie, zoals verschillende mogelijkheden, bestemmingen en de aanmelddeadline.

Algemene informatie over studeren in het buitenland

In sommige gevallen is het mogelijk om in het tweede semester van het studieprogramma naar het buitenland op uitwisseling te gaan. Vanwege deadlines en lange voorbereidingstijd, is dit alleen mogelijk als je je in het laatste jaar van je bachelor aanmeldt. De deadline is namelijk al op 1 december. Ook heb je goedkeuring van de mastercoördinator en van de examencommissie nodig.

Houd er rekening mee dat het zeker niet altijd mogelijk is om op uitwisseling te gaan zonder studievertraging op te lopen. Dit is mede afhankelijk van de bestemming en hoe je je verblijf daar kunt invullen.

Specifieke informatie voor Geesteswetenschappen

Hoe wordt er geselecteerd?

Voor de facultaire bestemmingen bepalen we je geschiktheid op basis van je academische achtergrond, taalniveau in de voertaal van je bestemming en eventueel gekozen vakken. We starten altijd met de eerste keuze. Bij overaanmelding en gelijke geschiktheid wijzen we de plekken toe door loting.

Vraag goedkeuring aan bij de examencommissie

Weet je naar welke partneruniversiteit je gaat en heb je je daar ingeschreven voor cursusussen? Vraag dan bij de examencommissie goedkeuring aan voor alle cursussen die je gaat doen.

Andere mogelijkheden in het buitenland

Naast een uitwisseling of stage, zijn er nog enkele andere mogelijkheden om binnen het kader van je studie naar het buitenland te gaan. Denk aan summer en winter schools, of bron- of veldonderzoek in het kader van je scriptie.

Contact