Updates

31 juli 2020
Ben je vóór maart afgestudeerd en wil je de diploma-uitreiking niet afwachten? Dan kun je je diploma op afspraak ophalen bij het Studiepunt GW.
27 juli 2020
Goed nieuws! We kunnen voor alle studenten die in het collegejaar 2019-2020 zijn afgestudeerd een uitreiking organiseren in het najaar.
8 juli 2020
Bij elke cursus in de Cursusplanner staat of de colleges in blok 1 en 2 geheel of gedeeltelijk online zijn.
1 juli 2020
Er zijn enkele regelingen getroffen om de situatie voor studenten te verzachten, zeker als je dit collegejaar uitloopt met je studie.

Pagina's

RSS

Vragen over het coronavirus?

Heb je een vraag die specifiek over de Universiteit Utrecht en het coronavirus gaat? Mail dan naar coronavirus@uu.nl

Overige vragen? 

Neem contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen. De balie is momenteel gesloten, maar je kunt ons nog op de volgende manieren bereiken:

 • E-mail: studiepunt.gw@uu.nl (elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur)
 • WhatsApp: 06 41 08 45 38 (elke werkdag van 09.00 tot 17.00 uur)
 • Telefoon: 030 253 6285 (elke werkdag van 11.00 tot 13.00 uur)

Vermeld bij correspondentie altijd je studentnummer en opleiding!

Top-5 meest gestelde vragen
Mag ik toch aan mijn master beginnen als ik voorwaardelijk ben toegelaten, maar door corona op 1 september nog niet helemaal klaar ben met mijn bachelor?

Als je voorwaardelijk bent toegelaten tot een master, maar op 1 september nog niet helemaal klaar bent met je bachelor, dan kun je toch aan je master beginnen. Voorwaarde om toch te kunnen beginnen aan je master is dat je maximaal 15 EC tekortkomt en je je studievertraging hebt opgelopen in blok 3 en/of 4, dus tussen 3 februari en 26 juni 2020. Voldoe je aan deze voorwaarden? Vul dan vóór 17 augustus het aanvraagformulier in. Houd verder rekening met het volgende:

 • De vertraging moet een gevolg zijn van de coronamaatregelen.
 • Je stond voor cursussen ingeschreven en hebt deelgenomen.
 • Je bent voorwaardelijk toegelaten tot de master.
 • Je moet de ontbrekende 15 EC zo snel mogelijk, maar uiterlijk 31 augustus 2021 hebben ingehaald. Is dit niet het geval, dan mag je vanaf 1 september 2021 geen masteronderwijs volgen.
 • Je mag pas aan je masterthesis beginnen als je je bachelorscriptie met succes hebt afgerond.​

Twijfel je of je in aanmerking komt? Dien dan voor de zekerheid toch een aanvraag in. De toelatingscommissie van de masters zal vervolgens je aanvraag beoordelen.

Wat betekent het voor mijn BSA als ik vanwege de coronacrisis studievertraging oploop?

Dit is afhankelijk van het aantal EC dat je dit jaar al gehaald hebt:

 • Positief BSA: 45 EC of meer aan het eind van dit studiejaar.
 • Negatief BSA: 7,5 EC of minder aan het eind van blok 2 en minder dan 45 EC aan het eind van dit studiejaar.
 • Aangehouden BSA: 15 EC of meer aan het eind van blok 2, maar minder dan 45 EC aan het eind van dit studiejaar. Om een positief advies te krijgen, moet je aan het einde van je 2e studiejaar minimaal 60 studiepunten hebben behaald, waarvan minimaal 45 EC aan eerstejaarsvakken.
Gaat mijn diploma-uitreiking door?

Goed nieuws! We kunnen voor alle studenten die in het collegejaar 2019-2020 zijn afgestudeerd een uitreiking organiseren in het najaar. Ben je vóór maart afgestudeerd en wil je de diploma-uitreiking niet afwachten? Dan kun je vanaf september je diploma op afspraak afhalen bij het Studiepunt. Als je pas ná maart 2020 bent afgestudeerd duurt het helaas iets langer voor je diploma bij ons klaarligt. Zie voor meer informatie onze algemene pagina over afstuderen waar we regelmatig updates zullen plaatsen.

 

Kan ik gewoon afstuderen dit jaar?

Ja, dat kan. Je krijgt vanzelf bericht via het examensecretariaat wanneer je afgestudeerd bent. Daarin wordt de verdere procedure uitgelegd.

Waar kan ik binnen de UU heen als ik door corona extra stress ervaar?

Ervaringen uitwisselen: in de intervisiegroep Studeren vanuit huis georganiseerd door de Welzijnstrainers van Geesteswetenschappen kun je je ervaringen en vervelende gevoelens besprekken met medestudenten

1-op-1 gesprek: je eigen studieadviseur (afspraak maken via het Studiepunt Geesteswetenschappen, 030 253 6285) of maak een afspraak voor een zinnig gesprek.

Hulp bij persoonlijke problemen en studieproblemen: de studentpsychologen kunnen je (korte termijn) hulp of behandeling bieden voor studiegerelateerde of persoonlijke problemen. 

Plannen, structuur houden, schrijven en studeren vanuit huis: Skillslab biedt online schrijf- en studeercoaching en hulp bij de praktische kanten van het studeren. 

Gebouwen

Hier vind je de Huisregels in gebouwen vanwege corona.