Updates

4 juni 2021
Geef iemand op voor de Studentenprijs Bijzondere Verdienste ten tijde van corona! Win o.a. een geldbedrag van € 500,00 en een interview in de HUM nieuwsbrief.
28 mei 2021
De reisadviezen voor studenten van de faculteit geesteswetenschappen zijn aangepast. Lees hier wat er wel en niet kan.
24 mei 2021
De tegemoetkoming voor studenten die langer over hun afstuderen doen door Corona is verlengd. Via DUO ontvang je het geld automatisch.
20 mei 2021
De corona-regeling omtrent het Cum Laude afstuderen bij de faculteit Geesteswetenschappen is met een half jaar verlengd.

Pagina's

RSS

Vragen over het coronavirus?

Heb je een vraag die specifiek over de Universiteit Utrecht en het coronavirus gaat? Mail dan naar coronavirus@uu.nl

Overige vragen? 

Neem contact op met het Studiepunt Geesteswetenschappen, e-mail: studiepunt.gw@uu.nl.

Top-5 meest gestelde vragen
Hoe weet ik waar ik onderwijs heb?

In de Cursusplanner staat bij elke cursus of deze online gegeven wordt of gedeeltelijk op de Universiteit plaatsvindt. Lukt het je niet om maar de campus te komen, dan mag je een cursus altijd geheel online volgen.

Wat gebeurt er als ik een toets op locatie heb en ik kan niet komen?

Als je vanuit het buitenland studeert, problemen hebt met je gezondheid, tot een risicogroep behoort of samenwoont met iemand uit een risicogroep mag je een alternatieve toets online doen ter vervanging van de toets op locatie. Geef dit wel uiterlijk 5 werkdagen vóór de toets door aan de cursuscoördinator én de studieadviseur. Ben je ziek op de dag van de toets? Geef dit dan door via het toetsafmeldingsformulier.

Is de balie van het studiepunt alweer open?

We zijn alleen open op afspraak voor de volgende zaken:

  • het ophalen van een gewaarmerkte cijferlijst of afstudeerverklaring
  • het laten waarmerken van een diplomakopie
  • het ondertekenen van documenten
  • het ophalen van je diploma (alleen mogelijk voor studenten die voor 1 maart 2020 zijn afgestudeerd)
  • het ophalen of inleveren van andere documenten

En verder kun je ons uiteraard altijd mailen, appen of bellen!

 

Gaat mijn diploma-uitreiking door?

Tot en met 11 november zijn de diploma-uitreikingen helaas komen te vervallen. Ben je afgestudeerd in het collegejaar 2019-2020 en is je diploma-uitreiking komen te vervallen, dan kun je je diploma ophalen bij het Studiepunt. Dit kan alleen op afspraak. Zie voor uitgebreide informatie onze algemene pagina over afstuderen.

Waar kan ik binnen de UU heen als ik door corona extra stress ervaar?

Ervaringen uitwisselen: in de intervisiegroep Studeren vanuit huis georganiseerd door de Welzijnstrainers van Geesteswetenschappen kun je je ervaringen en vervelende gevoelens besprekken met medestudenten

1-op-1 gesprek: je eigen studieadviseur (afspraak maken via het Studiepunt Geesteswetenschappen, 030 253 6285) of maak een afspraak voor een zinnig gesprek.

Hulp bij persoonlijke problemen en studieproblemen: de studentpsychologen kunnen je (korte termijn) hulp of behandeling bieden voor studiegerelateerde of persoonlijke problemen. 

Plannen, structuur houden, schrijven en studeren vanuit huis: Skillslab biedt online schrijf- en studeercoaching en hulp bij de praktische kanten van het studeren. 

Gebouwen

Hier vind je de Huisregels in gebouwen vanwege corona.