Mogelijkheden opleiding

Hoewel het mogelijk is een gedeelte van de master aan buitenlandse universiteit te volgen, ligt het niet voor de hand, en wel om twee redenen. Ten eerste ligt het cursusprogramma vast en ten tweede richt het programma zich op Nederlandstalige communicatie binnen de Nederlandse culturele omgeving. In de praktijk is alleen de stage en het interventieonderzoek denkbaar als buitenlands onderdeel. Studenten die een buitenlands verblijf willen organiseren, kunnen het best in overleg gaan met stagecoördinator Hanny den Ouden over de mogelijkheden.

Algemene informatie

Hieronder vind je algemene informatie over de mogelijkheden om in het buitenland te studeren via de Universiteit Utrecht.

Op uitwisseling

De Universiteit Utrecht werkt samen met universiteiten wereldwijd. De faculteit heeft overeenkomsten voor een specifiek studiegebied, terwijl universiteitsbrede overeenkomsten openstaan voor studenten van alle faculteiten (tenzij anders vermeld). Bij een uitwisseling blijf je ingeschreven aan de UU en betaal je geen collegegeld aan de buitenlandse universiteit.

Wil je meer lezen en aan de slag?

Ga naar de pagina's over studeren in het buitenland. Je kunt hier - onder stap 2 - ook gemakkelijk zoeken tussen alle partneruniversiteiten van de Universiteit Utrecht.
Afhankelijk van je uiteindelijke bestemming word je begeleid door het International Office van je faculteit of Studentenservice (universiteitsbreed).

Voor vragen over centrale uitwisselingsprogramma’s kun je contact opnemen met één van de medewerkers van het International Office van de Universiteit Utrecht. Voor facultaire uitwisselingsprogramma's zoek je contact met het International Office van je faculteit.

International Office Geesteswetenschappen

Onze balie is momenteel voor onbepaalde tijd gesloten in verband met het coronavirus. Dit betekent dat er geen inloopspreekuren zijn en dat het niet mogelijk is om een afspraak te maken. 

Je kunt ons op de volgende manieren bereiken:

E-mail: internationaloffice.hum@uu.nl
Telefoon: als je ons telefonisch wilt spreken, stuur dan een e-mail naar internationaloffice.hum@uu.nl met vermelding van je telefoonnummer. Dan bellen wij je terug.

Vermeld altijd je studentnummer en opleiding!

Documenten

We kunnen geen fysieke documenten ondertekenen. Als je een document moet laten ondertekenen, stuur het ons dan via e-mail.

Postadres

Drift 10, 3512 BS Utrecht

Coördinatoren

Afspraak via e-mail: internationaloffice.hum@uu.nl

Zuid- en Oost-Europa, Azië, Centraal en Zuid-Amerika:
Gerdien Ramaker-Zijlstra,

West- en Noord-Europa, Afrika, Oceanië en Noord-Amerika
Monique Hanrath: 

 

Ondersteuning

Nelline Bogerd

Inloopspreekuur
Maandag en donderdag

momenteel zijn wij gesloten

Inleveren en afhalen documenten bij het Studiepunt
Maandag t/m vrijdag

Stuur een e-mail naar internationaloffice.hum@uu.nl.