Introductie studenten, © Michael Kooren

Tijdens de introductie maak je kennis met je studiegenoten, je tutor en krijg je informatie over allerlei praktische zaken, zoals ICT, studiebegeleiding en het Bindend Studieadvies.

 Beste student,

Welkom bij ons bachelorprogramma Communicatie- en informatiewetenschappen! In deze brief sturen we je informatie over de start van het onderwijs na de zomer.

Introductiedagen
Hoewel september nog ver weg lijkt, kijken we ernaar uit je te verwelkomen bij de introductiedagen van het bachelorprogramma. Deze introductie vindt plaats in de eerste week van september 2020. Vanwege corona zal de introductie er waarschijnlijk anders uitzien dan normaal, maar je zult hoe dan ook kennismaken met het programma, onze docenten en je medestudenten. Je kunt alvast eens rondkijken op de website van de opleiding en op de website van onze studievereniging SV Contact. Ongeveer half juli ontvang je meer informatie over het introductieprogramma.

Updates omtrent corona
Op dit moment weet nog niemand precies wat de impact van de coronacrisis is op de start van het onderwijs in september. We zullen je op de hoogte houden van eventuele wijzigingen in onderstaande informatie en het komende academische jaar. We bereiden ons erop voor dat het onderwijs in blok 1 van het nieuwe collegejaar voor een groot deel online gegeven zal worden, en waar mogelijk weer in onze gebouwen. We hopen je in de begin juli hier meer over te kunnen vertellen. Je kunt ook de laatste updates van de Universiteit Utrecht bekijken omtrent corona.

Voorbereiding
Wil je je al een beetje voorbereiden op ons programma, dan zou je alvast het volgende boek kunnen bestuderen: Duck, S., & McMahan, D.T. (2020). Communication in everyday life – International student edition (4th Ed.). Los Angeles, CA: Sage. ISBN: 978-1071808238 Dit is het boek dat wordt gebruikt in de cursus Inleiding Media en Communicatie, die in september start.

Praktische zaken
➔ Tot nu hebben we altijd met je gecommuniceerd via je persoonlijke mailadres. Vanaf nu ontvang je alle informatie via je nieuwe adres van de Universiteit Utrecht. Zorg dus dat je dat emailadres regelmatig checkt.
➔ Van onze Centrale Studenten Administratie ontvang je nog apart bericht over het voltooien van je inschrijving en eventuele vooropleidingseisen waaraan je nog dient te voldoen.
➔ Heb je in de tussentijd besloten om toch niet te starten met onze opleiding? Jammer! Je helpt ons en jezelf erg door je dan uit te schrijven in Studielink.
➔ De Universiteit Utrecht wil graag dat iedereen kan studeren zonder beperkingen. Als je bijzondere behoeftes hebt bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of psychische belemmeringen, dyslexie of vermoeidheidsstoornis, dan is het belangrijk dat je ons dat laat weten via dit formulier, dan kunnen we daar rekening mee houden.

Vragen?
Mocht je nog vragen hebben over de aanmeldingsprocedure, neem dan contact op met het Studiepunt. Heb je nog (inhoudelijke) vragen over het programma, neem dan contact op met mij: w.m.mak@uu.nl.

Hartelijke groet,

Dr. Pim Mak
Opleidingscoördinator BA Communicatie- en informatiewetenschappen Universiteit Utrecht

Je kunt je boeken (met korting) via deze link bestellen via studievereniging Contact.

Blok 1

CI1V17001 Inleiding Media & Communicatie
- Communication in Everyday Life: A Survey of Communication (International Student Edition), Duck, Steve W. McMahan, David T, ISBN: 9781071808238
- Schrijven voor de wetenschap: Academisch redeneren, structureren, formuleren en reviseren, Janssen, Daniel, ISBN: 9789046906965

CI1V17002 Multi-modale communicatie: analyse van tekst en beeld
Multimodality: Foundations, Research and Analysis - A Problem-Oriented Introduction, Bateman John, Wildfeuer Janina, Hiippala Tuomo, ISBN: 9783110479423

Blok 2

CI1V17003 Nieuwe Media & Communicatie
Personal Connections in the Digital Age, Baym, Nancy K., ISBN: 9780745670348

CI1V17004 Face-to-Face-Communicatie
An Introduction to Interaction: Understanding Talk in Formal and Informal Settings, Garcia, Angela Cora, ISBN: 9781441157614

Het bindend studieadvies (BSA) aan het eind van je eerste bachelorjaar geeft aan of je mag doorgaan met je studie of niet. Het BSA wordt uitgebracht door de examencommissie, op grond van het aantal studiepunten dat je hebt gehaald. Lees hier alles over het BSA.