Verdiepingspakketten

In het tweede jaar van je studie volg je een verdiepingspakket naar keuze. De opleiding biedt vier verdiepingspaketten aan. Deze pakketten bestaan uit vier samenhangende cursussen waarin je je gaat verdiepen in een bepaald thema. Hieronder lees je meer over de verdiepingspakketten waaruit je kunt kiezen.

Verdiepingspakket (30 EC)
  • Media, data en maatschappij
  • Media, communicatie en markt 
  • Communicatie, organisatie en interactie
  • Cultuur, communicatie en diversiteit

Media, data en maatschappij

In het verdiepingspakket Media, data & maatschappij verdiep je je in welke rol nieuwe media en digitale data spelen in het vormgeven en sturen van communicatie- en informatieprocessen. Hoe veranderen Big Data maatschappelijke processen? Of hoe geven online platformen vorm aan maatschappelijke handelingen? En welke gevolgen heeft dit voor publieke waarden? 

Media, communicatie en markt

In het verdiepingspakket Media, communicatie en markt ligt de nadruk op de maatschappelijke rol van de media. Welke gevolgen hebben de veranderingen in het medialandschap voor het werkveld? Hoe is de positie van het publiek veranderd? En welke nieuwe participatiemogelijkheden zijn ontstaan? Je maakt kennis met een breed scala aan methoden voor kwalitatief onderzoek: van productie-analyses tot interviews en platformanalyses. 

Communicatie, organisatie en interactie

In het pakket Communicatie, organisatie en interactie onderzoek je hoe organisaties hun interne en externe communicatie kunnen verbeteren. Hoe zorgen we ervoor dat klanten en medewerkers onze boodschappen begrijpen? Hoe kunnen we het beste media inzetten om communicatieve doelen te bereiken? En hoe zorgen we ervoor dat klanten en medewerkers overtuigd worden om samen te werken?

Cultuur, communicatie en diversiteit

In het pakket Cultuur, communicatie en diversiteit bereid je je voor op mondialisering en hoe je daar een rol in speelt als communicatieprofessional. Welke kennis heb je nodig van andere culturen om wereldwijd succesvol te kunnen communiceren via verschillende mediakanalen? Hoe speelt beeldvorming een rol in internationale verslaggeving en hoe verandert ons beeld van ‘de ander’?