De Universiteit Utrecht biedt gratis aan alle studenten de dienst Google Apps for Education aan. Naast je UU-Gmail kun je gebruikmaken van Google Docs, Agenda en Hangouts. Ook Google Drive en Google Sites zitten in het pakket. Je hebt een ongelimiteerde opslagruimte. Meer informatie over het hele pakket vind je op de pagina van Google Apps for Education.

Google Drive biedt je de mogelijkheid om bestanden op te slaan, te bewerken, delen en synchroniseren. Je kunt overal bij je bestanden, of je nu achter een computer zit bij de universiteit of thuis op de bank met je tablet of telefoon.

Meer informatie vind je op de pagina van Google Apps for Education.

Met Google Docs kan je:

  • Tekstverwerken, presentaties maken, spreadsheets maken, formulieren en tekeningen.
  • Met anderen gelijktijdig aan eenzelfde document werken en direct elkaars bijdrage te zien.
  • Documenten delen met studenten en docenten of medewerkers. Maak wel altijd afspraken met docenten en medewerkers, voordat je dit doet.
  • Microsoft Office documenten importeren en exporteren (Word, Excel, PowerPoint, etc.).

Meer informatie vind je op de pagina van Google Apps for Education.

Google Sites biedt de mogelijkheid een eigen site te maken op basis van een groot aantal verschillende sjablonen en thema’s. De sites krijgen een http:/.../students.uu.nl/[naam] adres en zijn naar keuze openbaar toegankelijk of voor een beperkte groep.

Meer informatie vind je op de pagina van Google Apps for Education.

Meer informatie en ondersteuning voor Google Docs vind je bij het Helpcentrum van Google Docs en voor Google Drive kijk je bij het Helpcentrum van Google Drive.