De Go Global vindt plaats op 28 t/m 31 mei en staat volledig in het teken van studeren in het buitenland. Door je al voor de zomervakantie te verdiepen in de mogelijkheden en de kansen die een exchange biedt, kan je in je tweede jaar een goede keuze maken. Wij helpen je daarbij door verhalen te vertellen en activiteiten te organiseren. De week wordt georganiseerd door een commissie van enthousiaste studenten die zelf ook in het buitenland hebben gestudeerd. Ook organiseren talloze studieverenigingen zelf activiteiten tijdens de Go Global week.

Meld je nu aan!

Voor wie is Go Global week?

De Go Global week is vooral bedoeld voor eerstejaars UU-studenten en andere UU-studenten die geïnteresseerd zijn in studeren in het buitenland. Te weinig studenten weten nog hoe geweldig een verblijf in het buitenland is (zowel  voor studie, onderzoek als stage) en wat een waardevolle toevoeging het vormt aan je studententijd!

Hoe ziet de week eruit?

In de week worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals een lezing door Ruben Terlou! Bekend van zijn documentaires in China, zal hij ons meenemen in verhalen over zijn ervaringen met wonen en studeren in een land als China. Ook zijn er workshops van Advident en Career Services, borrels en een informatiemarkt met kraampjes van internationale studenten en studenten die in het buitenland hebben gestudeerd. Bekijk het volledige programma

Meer informatie

Voor meer informatie zijn wij te bereiken op goglobal@uu.nl. Like vooral onze Facebookpagina!

Doel van de week

Met het organiseren van de Go Global week staat het voor het team van de Go Global week duidelijk voor ogen dat in het buitenland studeren zo fantastisch is, dat iedereen moet weten hoe geweldig een buitenlandverblijf is. Verschillende doelstellingen die gesteld zijn voor de week helpen daarbij:

  1. Kennis: studenten moeten weten dat het mogelijk is om naar het buitenland te gaan, het is opgemerkt dat niet iedereen weet dat je in je studie naar het buitenland kan gaan voor studie, stage of onderzoek.
  2. Bewustwording: studenten moeten bewust de keuze voor zichzelf maken, daarbij een buitenlandverblijf overwegend. Daarbij wordt erop gestuurd om de aandacht in het normale curriculum voor buitenland studies te verhogen.
  3. Motivatie: zorgen dat studenten naar het buitenland willen, enthousiast maken!