Carrièreperspectieven

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met alumni van je opleiding of daarbuiten. Veel afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie krijgt.

Als je het fijner vindt om hier met iemand over te praten dan kun je altijd een loopbaangesprek inplannen met een van de career officers.

Meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg de gratis training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. 

De lesdagen zijn heel motiverend. Het is een kleine groep dus je kent iedereen.

Marleen Lovink
verpleegkundige in het Radboud-UMC

“Ik werkte al twee jaar als verpleegkundige toen ik met de master begon. Ik wilde graag mijn kennis verdiepen en onderzoek doen. Dat wilde ik al langer, maar toen ik na het vwo een universitaire studie ging doen, miste ik de praktijk. Tijdens mijn hbo-verpleegkunde miste ik het onderzoek weer. Tijdens mijn hbo-v had ik als minor de premaster verplegingswetenschap gevolgd. Ik wist dus al wat de master in zou houden, omdat ik er al wat van had meegekregen.

In het eerste jaar krijg je veel onderzoeksvaardigheden. Het tweede jaar staat in het teken van je afstudeeronderzoek. Mijn onderzoek had te maken met mijn werk als dialyseverpleegkundige. Ik vroeg me af hoe veilig hemodialysepatiënten zich voelen tijdens hun behandeling, wanneer ze drie tot vier uur aangesloten zijn aan de machine en afhankelijk zijn van een verpleegkundige.

De lesdagen zijn heel motiverend. Het is een kleine groep dus je kent iedereen. In het eerste jaar heb je eens in de week college, in het tweede jaar wat minder omdat je dan bezig bent met je eigen onderzoek. Van het uitvoeren van mijn afstudeeronderzoek heb ik het meest geleerd, daar heb ik nu nog elke dag profijt van. Nu ben ik promovenda op de afdeling IQ Healthcare waar ik ook mijn afstudeeronderzoek heb gedaan. Ik doe onderzoek naar de taakherschikking in de ouderenzorg en één dag in de week werk ik nog op de dialyse afdeling.”

Marleen Lovink (27) is verpleegkundige in het Radboud-UMC waar ze nu promovenda is.