Studieprogramma

Hieronder is het schematisch overzicht van het curriculum weergegeven. Klik op de verschillende blokken om naar de beschrijvingen in de onderwijscatalogus te gaan.

Hierboven is het schematisch overzicht van het curriculum weergegeven zoals dat geldt voor 2023-2024. Klik op een blok om naar de omschrijving in de onderwijscatalogus te gaan. Hieronder zijn de schema's van voorgaande jaren te vinden. Praktische zaken als inschrijving van de vakken kun je vinden via deze link.


Onderwijslijnen

SUMMA is opgebouwd uit vijf lijnen (Kennis, Klinisch Denken, Klinisch Handelen, Wetenschap, Professionele Ontwikkeling) die weliswaar elk hun eigen doelstellingen, didactisch concept, en werk- en toetsvormen hebben, maar tevens duidelijke verbindingen hebben met elkaar. Zij dekken elk een deel van de eindtermen en hebben elk hun eigen coördinator, examinator(en) en docenten.

In jaar 1 en 2 volg je vooral veel onderwijs wat je voorbereid op de praktijk in de lijnen Kennis en Klinisch denken. Hier komt na verloop van tijd meer praktijkonderwijs bij in zowel de kliniek als het onderzoek. In jaar 3 van SUMMA staat het opdoen van klinische ervaring in de diverse coschappen centraal.

Het 4e en laatste jaar van SUMMA vormt het zogenaamde Schakeljaar dat voorziet in een goede overgang naar een vervolgopleiding door middel van de zogenaamde semi-arts stage van 3 maanden en een keuzestage van 6 weken. Tevens wordt eigen onderzoek vanuit de lijn Wetenschap afgerond.

Wil je basisarts en onderzoeker worden en heb je ook affiniteit met technologie? Kies dan voor SUMMA-tech, de technische track binnen SUMMA, aangeboden in samenwerking met de TU Eindhoven.

Zoek je de contactpersoon voor een bepaald blok? Kijk dan in het Overzicht contactpersonen per blok.