Career Services

Wil jij meer inzicht krijgen in je drijfveren, talenten en interesses? En wil jij je gedurende je studie al voorbereiden op je toekomstige carrière? Dan ben je bij Career Services aan het juiste adres!

Op deze Career Services pagina van jouw opleiding vind je wat je met je opleiding kunt, verschillende vacatures en bijbanen, bij wie je waarvoor terecht kunt en een aanbod van trainingen, tips en activiteiten.

Tijdens je master doorloop je een aantal fases ter voorbereiding op je loopbaan:

 • je reflecteert op je drijfveren en werkwaarden
 • je onderzoekt je mogelijkheden op de arbeidsmarkt
 • je legt links naar potentiele stage-/werkgevers
 • je oefent specifieke vaardigheden zoals bijvoorbeeld solliciteren

In je opleiding is al veel aandacht voor arbeidsmarktoriëntatie, deels in samenwerking met Career Services. Naast je opleiding zijn er nog veel mogelijkheden om je voor te bereiden. We helpen je graag verder.

 • Agenda

  • 7 mrt

   Open spookhuis

   tot
   Regelmatig Marijn Houwert (opleider chirurgie) en Gersten Jonker (opleider anetshesiologie) studenten geneeskunde die verhalen hebben gehoord over werken als specialist of in opleiding komen die helemaal niet kloppen. Zij willen deze spookverhalen graag ontkrachten en het echte verhaal laten zien aan studenten. Spoken verdwijnen als je er over praat, open bent. Daarom organiseren zij een open spookhuis. Iedere student geneeskunde uit het UMC Utrecht, van 1e tot 6e jaars is welkom.
  • 12 mrt

   Dialoog-Bijeenkomst: In Verbinding

   tot
   In het licht van de huidige gebeurtenissen in de wereld worden wij, als studenten, geconfronteerd met talloze vragen. Maatschappelijke kwesties veroorzaken verdeeldheid en roepen bij velen vraagtekens op. Hoe dienen we ons te gedragen als toeschouwers van geweld en verdeeldheid, of erger nog, wanneer we zelf getuige zijn van gewelddadige gebeurtenissen? Bovendien, hoe gaan we in het hier en nu om met deze uitdagingen, bijvoorbeeld wanneer we geconfronteerd worden met een collega of patiënt met sterk uiteenlopende standpunten? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat we elkaars perspectieven respecteren, zonder elkaar te vermijden en uit de weg te gaan? Deze dialoogbijeenkomst biedt een gelegenheid om samen te reflecteren, te begrijpen en te leren van elkaars perspectieven.
  • 12 mrt

   'Als Werken Niet Loont' - Van Hier Naar [...]

   tot
   Tijdens deze publieksdialoog gaan we in kaart brengen op welke manier mensen in Nederland ziek kunnen worden van hun werk, voor welke beroepsgroepen dit met name geldt en bovenal hoe deze ziektelast in de toekomst te voorkomen is.
  • 9 apr

   Workshop ‘Tackle Stress’ (EN)

   tot
   Voor iedereen die op zoek is naar informatie en handvatten om stress aan te pakken of om hoge stresslevels te voorkomen.
  RSS
 • Agenda

  RSS

Binnen de faculteit Geneeskunde worden alumniactiviteiten georganiseerd. Heb je daar ideeën voor of wil je op een andere manier iets voor je opleiding betekenen, je ervaringen delen met studenten of ben je op zoek naar een stagiair(e)? Laat het dan aan ons weten. Je kunt ons bereiken via careerofficer@umcutrecht.nl.