In CRU+ wordt gebruik gemaakt van het Scorion medisch e-portfolio. In Scorion verzamel je gedurende je LINKs, coschappen en andere stages alle beoordelingen.

In de Scorion handleiding en de F.A.Q. hieronder vind je instructies voor gebruik van het systeem. Voor technische vragen, opmerkingen of suggesties kan contact op worden genomen met scorion@umcutrecht.nl. Voor inhoudelijke vragen neem je contact op met de begeleider van het studieonderdeel of met cru-plus@umcutrecht.nl.

Het is nu mogelijk om met je Studentnummer-UMCU-account óf je UU-Solis-account in te loggen! Het maakt niet uit welke je gebruikt en je kan ze zonder dataverlies door elkaar gebruiken, denk er wel aan om in het eerste scherm de passende instantie te kiezen (UMCU respectievelijk UU).

Frequently Asked Questions
Waarom kan ik niet inloggen?

We raden aan om met UU-Solis-account in te loggen na als instelling voor Universiteit Utrecht te kiezen!

Er zijn een aantal oorzaken voor inlogproblemen mogelijk, afhankelijk van de oorzaak kan je een verschillende foutmelding krijgen:

Melding: De gebruikers-id of het wachtwoord is onjuist. Voer de gebruikers-id en het wachtwoord opnieuw in.

Waarschijnlijk is je wachtwoord incorrect, mogelijk is deze verlopen. Je Solis-account wachtwoord kan je resetten via https://password.services.uu.nl/sspr/public/ForgottenPassword

Melding: Wachtwoord verlopen

Het wachtwoord verloopt eens in de zoveel tijd, je Solis-account wachtwoord kan je resetten via https://password.services.uu.nl/sspr/public/ForgottenPassword

Melding: Fout - Er is geen gebruikersaccount aanwezig.

Hier kunnen meerdere oorzaken voor zijn, in alle gevallen moet je controleren of je via instelling Universiteit Utrecht en met je Solis-account inlogt. Als je dan nog steeds deze foutmelding krijgt is er mogelijk geen account voor je aangemaakt in Scorion of is deze niet aan het correcte Solis-id gekoppeld (vaak omdat jouw Solis-id afwijkt van je studentnummer). Neem contact op met scorion@umcutrecht.nl zodat dit geregeld kan worden.

Ik krijg een foutmelding als ik een formulierenset probeer in te voegen?

Waarschijnlijk is dit de foutmelding: Verplichte eigenschap: LINK blauw/rood al gelopen in nieuwe curriculum is leeg.

Bij het invoegen van deze formulierenset moet je aangeven of je al het andere LINK hebt gelopen. Dit doe je in het tabblad 'Extra aanvullingen' (in het 'Invoegen formulierenset' venstertje). Als je in plaats van de LINKs je coschappen los in het oude curriculum hebt gedaan, klik je hier op nee.

Welk formulier moet ik gebruiken?

Let op dat je voor de EPA's en de studieonderdelen aparte formulierensets moet invoegen (ook al hoort de EPA bij een bepaald LINK).

In principe staat verder informatie over de beoordeling en daarvoor te gebruiken formulieren opgenomen in de blokboeken en andere onderwijsinformatie. Verder is er de EPA-handleiding die je mogelijk kan helpen. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met je mede-studenten, docenten, begeleiders, of eventueel cru-plus@umcutrecht.nl

Hoe kan ik een formulier aanpassen of verwijderen?

Hiervoor selecteer je het formulier wat verwijderd moet worden via het vakje wat ervoor staat, en ga je naar Bewerken --> Verwijderen.

Je kunt alleen formulieren verwijderen die nog niet door de begeleider waar het formulier naar toegezonden is zijn geopend. Verzonden en afgeronde formulieren kunnen in principe niet meer door jezelf gewijzigd worden. Neem eventueel contact op met scorion@umcutrecht.nl om te bekijken wat mogelijk is.

Hoe kan ik een formulier opnieuw naar mijn begeleider sturen, of een herinnering verzenden?

Hiervoor selecteer je het formulier wat opnieuw verzonden moet worden via het vakje wat ervoor staat, en ga je naar Bestand --> Verzenden --> Herinnering.

Bestand --> Verzenden --> Uitnodiging werkt alleen bij het in eerste instantie versturen van een formulier!

Hoe moet ik mijn LINK afronden?

Voor de afronding van een LINK is een speciaal formulier beschikbaar: het Eindformulier examinator LINK [kleur]. Dit formulier is beschikbaar binnen de formulierensets, maar zeker als je de set al enige tijd geleden hebt toegevoegd zal je dit misschien nog handmatig moeten invoegen. 

Dit formulier stuur je op naar het secretariaat van de LINK wanneer je alle andere formulieren in hebt laten vullen die verplicht zijn. Het secretariaat en de examinator verwerken dit verder en stellen het eindresultaat van jou vast (op basis van je andere beoordelingen binnen de LINK). Na invullen van het formulier wordt een bericht naar OZ gestuurd en staat je resultaat als het goed is binnen enkele werkdagen in Osiris (je kunt het afgeronde formulier met resultaat al inzien wanneer dit ingevuld is door de examinator).

Als je al een resultaat in Osiris hebt voor je LINK (omdat dit al doorgegeven is voordat de huidige methode bestond) hoef je niet alsnog een Eindformulier examinator LINK op te sturen.