Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland betekent vaak een enorme stimulans voor je academische en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast vergroot je natuurlijk ook je kansen op de internationale arbeidsmarkt! Er zijn diverse mogelijkheden voor studenten om een programmaonderdeel of activiteit in het buitenland te doen, bijvoorbeeld:

  • (deel van) het afstudeeronderzoek
  • (deel van) het keuzeonderwijs
  • Vervanging van een van de cursussen door een vergelijkbare cursus in het buitenland
  • Het presenteren van je onderzoeksresultaten op een congres in het buitenland

Ook kun je een internationale ervaring opdoen in het binnenland, door bijvoorbeeld een Summer School cursus te volgen. Kijk hieronder voor meer informatie over de cursussen die je kunt volgen.

Het onderwijs van Klinische Gezondheidswetenschappen is vanwege het deeltijdkarakter van de opleiding sterk gestructureerd, waarbij veelal 2 of meer onderdelen tegelijk lopen en/of op elkaar voortborduren. Bij het volgen van een studieonderdeel in het buitenland worden studenten gestimuleerd actief naar oplossingen te zoeken die de studievoortgang niet in gevaar brengen, bijvoorbeeld door het studieonderdeel in het buitenland te volgen in de zomervakantie.

Als je van plan bent een studieonderdeel in het buitenland te gaan volgen, bespreek dan eerst je plannen en de eerste stappen met de programmacoördinator van jouw masterprogramma. Ook willen we je vragen om contact op te nemen met het International Office om de praktische zaken zoals verzekeringen, beursopties etc. te bespreken.