Carrièreperspectieven
Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met alumni van je opleiding of daarbuiten. Veel afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie krijgt.
Als je het fijner vindt om hier met iemand over te praten dan kun je altijd een loopbaangesprek inplannen met een van de career officers.
Meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg de gratis training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services.
De master heeft mij veel gebracht als het gaat om mijn carrière.
“Ik ben de master gaan doen, omdat ik verder wilde groeien. Ik werkte al jaren als logopedist en docent. Als docent wilde ik de projecten van mijn studenten op een hoger niveau begeleiden. Als logopedist met als specialisatie stotteren, schreef ik al artikelen en deed kleinschalig onderzoek. Ik wilde dat methodologisch op een hoger plan tillen. Daarnaast werkte ik op internationaal niveau voor de Europese opleiding stotteren samen met docenten die allemaal universitair waren geschoold. Ik wilde op hetzelfde niveau functioneren.
“Wat de opleiding mij onder meer heeft gebracht, is dat ik beter een relatie kan leggen tussen de behandelkamer en wetenschappelijk onderzoek. Hoe integreer je wetenschappelijke kennis in de praktijk zodat de patiënt daar van profiteert en hoe breng je de praktijk naar de wetenschap? Het spanningsveld tussen wetenschap en praktijk vind ik uitermate boeiend.”
“De master heeft mij veel gebracht als het gaat om mijn carrière. Tijdens de opleiding liep ik voor mijn masterthesis stage bij het CBO, het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg. Daar kon ik me bezighouden met de zogeheten evidence-based richtlijn stotteren. Nu, na mijn afstuderen, ben ik naast mijn werk als therapeut en docent die richtlijn aan het implementeren zodat mensen die stotteren overal de zorg krijgen die zij nodig hebben.”
Mark Pertijs (53) is logopedist en docent logopedie aan de Hogeschool Utrecht.