Aanmelding master jaar 1 & 2

Hier vind je informatie over de stappen die je moet ondernemen als je vanuit de bachelor wilt doorstromen naar de master Geneeskunde.

Bekijk de presentatie Voorlichting Master Geneeskunde om meer te weten te komen over de samenstelling en indeling van de masteropleiding.

Bekijk de opname van de voorlichting op 27 februari 2024.

Geen indeling

Wil je niet ingedeeld worden voor de master? Bijvoorbeeld omdat je een tussenjaar wilt nemen of een andere studie gaat volgen? Dan vragen we je dit ook aan te geven in het formulier.

Voorkeuren

Het is mogelijk een voorkeur op te geven voor een start week. Het is belangrijk om te weten dat deze voorkeur geen garantie is op de gewenste plek. Word je niet in de door jou aangevraagde voorkeursweek geplaatst dan kan hier niet op worden teruggekomen.  

Voorrang studieadviseurs

In sommige gevallen is er voorrang mogelijk bij de indeling. Dit kan mogelijk zijn wanneer er sprake is van onder andere overmacht, topsport, bestuursfunctie, bijzondere situatie/activiteit. Of je hiervoor in aanmerking komt wordt bepaald door de studieadviseurs. Neem indien je verwacht hiervoor in aanmerking te komen contact op met de studieadviseur via het formdesk-formulier:

Let op: Indien je voorrang krijgt is deze alleen van toepassing op de overige studenten in je eigen indelingsronde. 

Keuzestages master jaar 1 en 2

Een onderdeel van het studieprogramma van de master zijn de keuzestages van jaar 1 en jaar 2. Hiervoor ontvang je een periode-vrije inschrijving. Dit betekent dat je zelf mag bepalen wanneer je de stages wilt inplannen, mits dit niet overlapt met de rest van je indeling. Aanmelden voor de keuzestage doe je via Scorion, zie de informatie op https://students.uu.nl/gnk/geneeskunde-m/onderwijs/keuzeonderwijs-master.  
Let op dat je jouw keuzestage(s) en vakantie(s) pas vast zet op het moment dat je definitieve indeling bekend is, ook als dat aansluit op het huidige collegejaar en je nog geen indeling hebt voor het volgende collegejaar. Dit geldt dus zowel voor 24/25 als voor 25/26. 

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. 

  • Email: coschappen@umcutrecht.nl
  • Telefonische spreekuren zijn op maandag, dinsdag en donderdag van 09.30 tot 10.00 uur op 088 75 534 76
  • Spreekuur: donderdag van 12.30 tot 13.30 uur in kamer HB 1.02 - via deze link kan je een slot van 10 minuten reserveren.