Studieprogramma

Hierboven is het schematisch overzicht van het curriculum weergegeven zoals dat geldt voor 2023-2024. Klik op een blok om naar de omschrijving in de onderwijscatalogus te gaan. Hieronder zijn de schema's van voorgaande jaren te vinden.


Het programma van het eerste en tweede jaar van de Master bestaat voornamelijk uit coschappen in de verschillende klinische vakgebieden. Daarnaast maken coschap-voorbereidende blokken, keuzeonderwijs en lijnonderwijs deel uit van het programma. Het zogenaamde schakeljaar is het derde en laatste jaar van de Master, en is ingericht als brug naar de vervolgopleidingen. Je functioneert onder andere als semi-arts op een klinische afdeling naar keuze en je doet een wetenschappelijke stage.

Bekijk voor meer informatie ook de presentatie Voorlichting Master Geneeskunde.


Academische vorming

Het onderdeel Academische Vorming heeft een belangrijke plaats binnen het gehele geneeskundig curriculum. De opleiding heeft een leerlijn Academische Vorming die geïntegreerd en parallel in alle blokken plaats vindt in de vorm van inhoudelijke colleges, onderwijsgroepen en opdrachten. Het vormen van een kritische academische houding is van groot belang voor onze toekomstige artsen om kritisch en klinisch te kunnen denken, redeneren en differentiëren.

Aanvullende informatie kun je vinden via de interne blackboard community Academische Vorming.