Stage buitenland

  • Beleid buitenlandse stages

    Voor buitenlandstages geldt het algemene reisbeleid van de UU. Zie stap 2: veiligheid in het stappenplan buitenlandse stage onder Onderwijs > Studeren in het buitenland > Stage buitenland, voor meer informatie over reisadviezen, het reisbeleid en het indienen van uitzonderingsverzoeken.

     

Predeparture training

Om je goed voor te bereiden op de buitenlandstage organiseren we met regelmaat een Pre-departure Training (PDT). Tijdens de training bespreken we de leerdoelen van de buitenlandstage en de Code of Conduct, deelt een student buitenlandstage ervaringen en gaan we in op interculturele communicatie en de ethiek van internationale stages. Zie voor meer informatie stap 6.5 in het onderstaande stappenplan.

Neem voor meer informatie contact op met het International Office.

Data                     

  • Dinsdag 13 juni 2023 – 19.00-21.00. Klik hier om je in te schrijven. Inschrijven kan uiterlijk t/m 12 juni 12:00.
  • Dinsdag 5 september 2023 – 19.00-21.00. Klik hier om je in te schrijven. Inschrijven kan uiterlijk t/m 4 september 12:00.
  • Dinsdag 28 november 2023 – 19.00-21.00. Klik hier om je in te schrijven. Inschrijven kan uiterlijk t/m 27 november 12:00.

Stappenplan buitenlandse stage

Wil je tijdens je master Geneeskunde naar het buitenland? Dat kan!
Tijdens de masterfase is het mogelijk om een keuzecoschap of wetenschapsstage (onderzoekspraktijk bij SUMMA) in het buitenland te lopen. Door een buitenlandse stage leer je interculturele competenties en vaardigheden te ontwikkelen die in je verdere loopbaan goed van pas komen bijvoorbeeld als je in Nederland tijdens je werk te maken krijgt met patiënten uit andere culturen. We moedigen je daarom aan om je horizon te verbreden en een buitenlandervaring op te doen. Het is natuurlijk wel zaak om je buitenlandse stage goed voor te bereiden. Hoe pak je dit aan? We helpen je verder op weg en omschrijven de stappen die je moet doorlopen. Mocht je vragen hebben over dit stappen plan, dan kan je uiteraard contact opnemen met het International Office.

Wil je buiten het curriculum om een stage in het buitenland volgen? Meld dit dan altijd bij het International Office. Kijk op de Blackboard-community voor meer informatie over extra curriculaire stages, of neem contact op met het International Office. 

Stap 1: Oriëntatie

Stap 2: Veiligheid

Stap 3: Kosten

Stap 4: Verzekeringen

Stap 5: Aanmelding & Toestemming

Stap 6: Voor vertrek

Stap 7: Bij terugkomst