Stages & Coschappen

In de Master Geneeskunde loop je verschillende coschappen waarover onder Studieprogramma meer informatie te vinden is. Daarnaast loop je in het Schakeljaar een Wetenschapsstage en Algemene Semi-arts Stage, en heb je in de verschillende keuzemodules de mogelijkheid aanvullende stages of coschappen te lopen (voor het stageaanbod zie de UMC Utrecht website).

KonJoin is een online platform waarop onderzoekers en artsen gemakkelijk onderzoek en stageprojecten kunnen delen met studenten. Het platform bevordert de zichtbaarheid van onderzoekers, artsen en stagemogelijkheden, geeft onderzoekers en artsen mogelijkheden om de juiste studenten te werven, en maakt het voor studenten makkelijker om een interessante stageplek te vinden.  
Ga naar YouTube voor een korte toelichting en bekijk het platform via onderstaande knop.

Konjoin

Wij vinden het belangrijk dat je tijdens het klinisch onderwijs veilig en kundig handelt. Hiervoor is het Handboek Kwaliteit en Veiligheid geschreven, waarin de belangrijkste normen worden uitgelegd. Daarnaast is het ook belangrijk dat je jouw positie als coassistent in het zorgproces kent. Dit wordt omschreven in de Regeling van de positie van geneeskunde studenten van de Universiteit Utrecht in de klinische praktijk.

En natuurlijk is het ook essentieel dat jij jezelf veilig voelt tijdens elke stage die je loopt. Maar wat nu als dat niet zo is?
Wij vinden het ontzettend naar wanneer een student tijdens de opleiding een ongewenste situatie meemaakt. Heb jij zoiets meegemaakt? Dan nodigen we je uit om vrijblijvend en vertrouwelijk contact op te nemen met een van de volgende personen naar jouw keuze: de opleidingscoördinator / de LINK-coördinator / de examinator van de stage / de studieadviseurs / de vertrouwenspersonen. Zo kunnen we je verder helpen als je daar behoefte aan hebt en (desgewenst) actie ondernemen.

Elke melding en elk gevoel van onveiligheid doet ertoe, ook als het misschien als iets kleins voelt. Voel je je niet comfortabel bij de genoemde routes, weet dan dat je ook terecht kunt bij de studentvertrouwenspersonen. Zij kunnen een luisterend oor bieden en met je meedenken over de route die het beste bij jou past.

Alle informatie over (student)vertrouwenspersonen en hoe je met hen in contact kunt komen vind je op deze pagina Bij wie kan ik terecht.