Voor veilig werken en studeren vragen wij je om je, naast de algemene RIVM‐richtlijnen, aan de volgende aanvullende regels te houden:

• Ga naar binnen via de hoofdingang van het HvdB‐gebouw aan de Universiteitsweg. De hoofdingang van het UMC Utrecht is gesloten. Als je het gebouw binnenkomt, vindt er een triage/gezondheidscheck plaats.
  • Volg de aanwijzingen over aangegeven looproutes en andere informatie in het HvB‐gebouw op.
  • Neem zoveel mogelijk de trap en houdt rechts aan.
  • Mocht je op enig moment je niet aan de regels houden, dan kan de coronacoördinator je hierop aanspreken.

We rekenen op je hulp én begrip! Samen zorgen we voor een veilige omgeving voor studenten, medewerkers en patiënten.

In onderstaande video vertellen we over de huisregels in het Hijmans van den Berghgebouw.

Lunchen, studeren en je fiets parkeren in/bij het HvdB‐gebouw

• Tijdens eventuele pauzes kun je buiten verblijven of in de Kroonluchter. De Kroonluchter is zodanig ingericht dat je op veilige afstand van elkaar je (bij voorkeur zelf meegebrachte) eten en drinken kunt nuttigen. Vanwege de veiligheid vragen we je om alleen te zitten op de plekken die hiervoor bestemd zijn. Verschuif geen stoelen of tafels. De openingstijden van het zitgedeelte in de Kroonluchter zijn 10.00 – 15.30 uur.
  • Sinds woensdag 2 september is restaurant de Kroonluchter weer open. Je kunt hier tussen 11.30 en 13.30 uur terecht om te lunchen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat studenten naar restaurant de Brink gaan om te lunchen. Dit restaurant is bedoeld voor medewerkers, zorgpersoneel en bezoekers van het UMC Utrecht. De koffiecorner is het HvdB-gebouw is ook geopend voor studenten.
  • De rode overdekte fietsenstalling naast het HvB‐gebouw is geopend. Houd je ook in de fietsenstalling aan de genoemde regels. Houd er rekening mee dat deze fietsenstalling tot 18.00 uur is geopend.
  • Sinds maandag 14 September 2020 zijn op de 2e en 3e verdieping van het Hijmans van den Berghgebouw de paarse cabines weer beschikbaar voor studenten. Deze cabines dien je vooraf te reserveren. Dat kan via https://www.planzelf.nl/enterprise/b
    ij/umcutrecht_SLSrEr zijn in totaal 49 paarse cabines die gereserveerd kunnen worden om te studeren. Het is niet de bedoeling dat je onaangekondigd plaatsneemt in één van de cabines.