Elk studiejaar heeft een vertegenwoordiging bestaande uit studenten van dat jaar. Deze vertegenwoordigingen worden georganiseerd vanuit de MSFU “Sams”. De bachelorstudenten kunnen terecht bij de Bachelorvertegenwoordiging van hun jaar, dus BVT 1, BVT 2 of BVT 3.

Omdat studenten in het eerste en tweede jaar van de Masterfase vaak vakken van deze twee jaren wisselen, is er voor deze jaren de Mastervertegenwoordiging 1-2 ingericht. Studenten uit master jaar 3 kunnen terecht bij de MVT 3.

Voor de SUMMA opleiding zijn voor elk jaar Jaarvertegenwoordigingen (JVT’s) in het leven gesteld. Zij evalueren de blokken en coschappen in hun jaarlaag en koppelen dat terug aan de opleiders.

De vertegenwoordigingen zijn het directe aanspreekpunt voor de studenten en de blokcoördinatoren. Zij vormen het contact tussen studenten en docenten en proberen zoveel mogelijk de problemen op te lossen die tijdens het jaar ontstaan. Een vertegenwoordiging verzamelt de opmerkingen en suggesties van studenten en overlegt met de coördinator.

Een belangrijke taak is het evalueren van het onderwijs en meedenken over verbeteringen. De vertegenwoordigingen bestaan uit gemiddeld zes studenten, de MVT 1-2 zal uit ongeveer 12 personen bestaan.

De MVT 1-2 houdt zich buiten de evaluatie van de theorieblokken ook bezig met de evaluatie van de coschappen. Input van studenten verzamelt zij onder andere via colunches in de verschillende ziekenhuizen. Zij is een aanspreekpunt voor de coördinator van een bepaald coschap in externe ziekenhuizen. Tevens houdt de MVT 1-2 goed contact met het LOCA (Landelijk Overleg Coassistenten) en de commissie internationalisering (internationalisering in bachelor en master (bv. Buitenlandse coschappen)). Ook reiken ze jaarlijks de prijs beste coschap uit.

Via de elektronische nieuwsbrief van de MSFU "Sams" houden de vertegenwoordigingen hun medestudenten op de hoogte van hun werkzaamheden. De blokverslagen kun je vinden op de website van MSFU "Sams". Tevens kun je daar ook alle andere onderwijsupdates vinden!

Voor al je vragen, opmerkingen en suggesties met betrekking tot het onderwijs kun je mailen naar de adressen bovenaan de pagina, of naar de Commissaris Onderwijs der MSFU "Sams" (088 75 689 90) / onderwijs-sams@umcutrecht.nl.