• Klinische keuzestages & wetenschappelijke stages met patiëntencontact

  De opleiding Geneeskunde/SUMMA heeft besloten om het beleid voor buitenlandse klinische keuzestages en wetenschappelijke stages waarbij er sprake is van patiëntencontact te verlengen en dit type buitenlandse stages te annuleren tot minimaal 1 juli 2021. Dit geldt zowel voor stages binnen als buiten Europa en ook voor het Caribisch deel van het Nederlands Koninkrijk.

  We weten niet hoe de situatie rondom het virus zich de komende maanden in Nederland en het buitenland gaat ontwikkelen en wat voor invloed dit heeft op de reismogelijkheden. Om deze reden adviseert het International Office om waar mogelijk je plannen voor het verblijf in het buitenland te verplaatsen naar een later moment in je studie. Een perspectief over wanneer je weer mag reizen voor een klinische keuzestage of wetenschappelijke stage met patiënten contact kunnen wij helaas niet geven. Het is daarom verstandig om ook na te denken over een plan b in Nederland.

  Dien je een verzoek in voor een buitenlandse stage na 1 juli 2021? Dan wordt je aanvraag voorwaardelijk goedgekeurd. Dit houdt in dat je nog geen toestemming hebt ontvangen vanuit het International Office om naar het buitenland te vertrekken. Vier weken voor aanvang van je stage beoordeelt het International Office op basis van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken én in samenspraak met de opleiding of je toestemming krijgt om naar het desbetreffende land af te reizen. Zolang je geen goedkeuring hebt ontvangen om te reizen voor je studie adviseren we je nadrukkelijk om geen financiële verplichtingen aan te gaan, omdat deze kosten niet worden vergoed. Je kunt wel starten met het regelen van de logistieke zaken.

  Wetenschappelijke stages zonder patiëntencontact

  Voor wetenschappelijke stages zonder patiëntencontact geldt een UU-breed uitreisverbod tot tenminste 15 mei 2021. Wil jij na deze datum een wetenschappelijke stage zonder patiëntencontact volgen in een land waarvoor er een geel reisadvies geldt? Neem contact op met het International Office om de voorwaarden te bespreken.

  Wetenschappelijke stages zonder patiënten contact worden niet toegestaan voor landen waarvoor een oranje of rood reisadvies geldt. Dien je een verzoek voor een buitenlandverblijf naar een land waarvoor nu een negatief reisadvies geldt? Dan wordt je aanvraag voorwaardelijk goedgekeurd. Dit houdt in dat je nog geen toestemming hebt ontvangen vanuit het International Office om naar het buitenland te vertrekken. Vier weken voor aanvang van je stage beoordeelt het International Office op basis van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken én in samenspraak met de opleiding of je toestemming krijgt om naar het desbetreffende land af te reizen. Zolang je geen goedkeuring hebt ontvangen om te reizen voor je studie adviseren we je nadrukkelijk om geen financiële verplichtingen aan te gaan, omdat deze kosten niet worden vergoed. Je kunt wel starten met het regelen van de logistieke zaken.

  Geen studiepunten als je zonder toestemming reist

  Graag willen we benadrukken dat je altijd inhoudelijke toestemming moet aanvragen bij desbetreffende keuzestagecoördinator/ wetenschapsstagecoördinator (zie stap 5.3 in de online checklist). Het International Office beoordeelt vervolgens of je volgens het beleid wel of niet mag reizen en of je alle verplichte stappen van de online checklist hebt doorlopen. Vertrek je zonder toestemming van het International Office en tegen de regels van het beleid in toch naar het buitenland, dan worden studiepunten niet toegekend.

  Wil je ondanks de regels van het beleid en de afkeuring van het International Office, toch naar het buitenland reizen? Dan kan je een formeel uitzonderingsverzoek aanvragen bij opleidingsdirecteur. Dit verzoek zal met het faculteitsbestuur worden besproken. Let wel, verzoeken zullen zelden worden toegekend.

   

 • Resetten wachtwoord UMC account

  Wegens telefonische drukte vragen we je om een e-mail te sturen voor het resetten van je wachtwoord: OWC owcsdict@umcutrecht.nl
  Noteer in je e-mail je gegevens en je mobiele nummer, zodat we later op een rustiger moment contact met je kunnen opnemen.

  Vergeet niet om wachtwoord.umcutrecht.nl te controleren, hiermee kun je je eigen wachtwoord op afstand resetten. Als je niet bent aangemeld voor WIM (Wachtwoord wijzigen in één minuut), kun je ons je gegevens mailen, samen met je mobiele nummer, zodat we je kunnen aanmelden.

  OWC Servicedesk

Nieuws faculteit GNK

14 april 2021
GGD regio Utrecht (GGDrU) en het UMC Utrecht hebben de handen in een geslagen om plek te bieden aan jonge mensen in opleiding,
14 april 2021
In deze minor krijgen studenten een inleiding in het interdisciplinaire vakgebied Medical Humanities.
8 april 2021
Begin mei proberen we de master-indelingen te versturen. Het heeft geen zin hier nu over te mailen. Lees ook de informatiemail van 17 maart!
8 april 2021
De Studentenraad heeft een nieuwe editie van de WC-krant uitgebracht. Lees hem hier.
7 april 2021
Het PMC zoekt een geneeskundestudent vanaf Bachelor jaar 3 voor een vacature. Zie https://werkenbijprinsesmaximacentrum.nl/vacature/werkstudent-neurochirurgie/

Pagina's

RSS

Agenda faculteit GNK

20
apr
20 april 2021 17:00 tot 19:00
In deze training krijg je informatie en handvatten om jouw stress aan te pakken.
22
apr
22 april 2021 17:15 tot 18:15
Hoe blijven we mentaal vitaal? Deze vraag staat centraal tijdens deze derde Korte Inspiratie Sessie.
25
mei
25 mei 2021 16:00 tot 18:00
The ADAPT to Thrive event series provides early career researchers with support by showcasing how failure and success walk hand in hand.
1
jun
1 juni 2021 17:00 tot 19:00
In deze training krijg je informatie en handvatten om jouw stress aan te pakken.
3
jun
3 juni 2021 15:00 tot 19:00
Weet jij al wat voor dokter je wilt worden? Op 3 juni krijg je de mogelijkheid om alle opties te ontdekken tijdens de (online) Medische Carrièredag!
RSS

Nieuws UU

14 april 2021
Heb je wel eens een mailtje foutief doorgestuurd? Of gegevens in kunnen zien die je wellicht niet had mogen zien? Dat kan al een datalek zijn!
12 april 2021
De stemmen zijn geteld en de verkiezingsuitslag is bekend.
6 april 2021
Je kunt nu stemmen voor de verkiezingen van de medezeggenschapsraden.
Regenboogvlag bij het Bestuursgebouw
1 april 2021
Op donderdag 1 april wappert de regenboogvlag bij het Bestuursgebouw om de twintigste verjaardag van huwelijksgelijkheid in Nederland te vieren.
31 maart 2021
Een wachtwoord is de sleutel tot je persoonlijke gegevens, accounts en andere gevoelige informatie en mag daarom beslist niet in verkeerde handen komen.
Flyer. Contents in text form are available on the page.
31 maart 2021
Meld je nu aan voor deze challenge en bedenk samen manieren om de coronatijd fit en vitaal door te komen!
29 maart 2021
Studenten konden zich tot 18 maart verkiesbaar stellen voor de universiteitsraad en faculteitsraden.
26 maart 2021
De Diesviering vindt vanwege de geldende coronamaatregelen volledig online plaats. Vanaf 15.00 uur kun je de Dies-video bekijken.

Pagina's

RSS

Agenda UU

22
apr
22 april 2021 17:15 tot 18:00
Wekelijks Online Meditation Lab voor Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht studenten
24
apr
24 april 2021 09:00 tot 19:00
Hybrid Healthcare: Balancing between offline and online
26
apr
26 april 2021 11:00 tot 12:30
Een online workshop over hoe je jouw loopbaan kunt verkennen vanuit huis
26
apr
26 april 2021 11:00 tot 12:30
Ga je binnenkort solliciteren? Online profilering is dan onmisbaar. Volg de LinkedIn basics training.
28
apr
28 april 2021 11:00 tot 12:30
Ga je binnenkort solliciteren? Online profilering is dan onmisbaar. Volg de LinkedIn Advanced training.
28
apr
28 april 2021 14:00 tot 16:00
Een online workshop over hoe je jouw loopbaan kunt verkennen vanuit huis
29
apr
29 april 2021 17:15 tot 18:00
Wekelijks Online Meditation Lab voor Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht studenten
30
apr
30 april 2021 11:00 tot 12:30
Een online workshop over hoe je een effectief cv opstelt en een aantrekkelijke sollicitatiebrief schrijft

Pagina's

RSS