Studieprogramma 2021-2022

Hierboven is het schematisch overzicht weergegeven van het curriculum zoals dat in studiejaar 2021-2022 is samengesteld. Klik op een blok om naar de omschrijving in de onderwijscatalogus te gaan.

___________________________

Het programma van de driejarige Bachelor Geneeskunde bestaat uit thematische theorieblokken, lijnonderwijs in klinische vaardigheden, keuzeonderwijs en twee coschappen waarin lichamelijk onderzoek en anamnese worden geoefend.

In de opleiding van de Universiteit Utrecht tot arts wordt speciale aandacht besteed aan het verwerven van een academisch denk- en werkniveau, onder andere door middel van opdrachten in de blokken. Om je te ondersteunen bij het aanleren van de academische vaardigheden krijg je regelmatig feedback op de wijze waarop je opdrachten uitvoert en bieden we via de Blackboard community van de leerlijn Academische vorming uitgebreide achtergrondinformatie over het verwerven van academische vaardigheden.

Achtergrondinformatie over CRU+ vind je op cru-plus.nl en in de informatiebrochure Op weg naar CRU+.

Door naar je master? Bekijk de presentatie Voorlichting Master en de informatiebrief master 2021-2022.

___________________________

Academische Vorming

Het onderdeel Academische Vorming heeft een belangrijke plaats binnen het gehele geneeskundig curriculum. De opleiding heeft een leerlijn Academische Vorming die geïntegreerd en parallel in alle blokken plaats vindt in de vorm van inhoudelijke colleges, onderwijsgroepen en opdrachten. Het vormen van een kritische academische houding is van groot belang voor onze toekomstige artsen om kritisch en klinisch te kunnen denken, redeneren en differentiëren.

Aanvullende informatie kun je vinden via de interne blackboard community Academische Vorming.