Studieprogramma

Hierboven is het schematisch overzicht van het curriculum weergegeven zoals dat geldt voor 2023-2024. Klik op een blok om naar de omschrijving in de onderwijscatalogus te gaan. Hieronder zijn de schema's van voorgaande jaren te vinden.


Het programma van de driejarige Bachelor Geneeskunde bestaat uit thematische theorieblokken, lijnonderwijs in klinische vaardigheden, keuzeonderwijs en twee coschappen waarin lichamelijk onderzoek en anamnese worden geoefend.

In de opleiding van de Universiteit Utrecht tot arts wordt speciale aandacht besteed aan het verwerven van een academisch denk- en werkniveau, onder andere door middel van opdrachten in de blokken. Om je te ondersteunen bij het aanleren van de academische vaardigheden krijg je regelmatig feedback op de wijze waarop je opdrachten uitvoert en bieden we via de Blackboard community van de leerlijn Academische vorming uitgebreide achtergrondinformatie over het verwerven van academische vaardigheden.

Door naar je master? Bekijk de presentatie Voorlichting Master.


Academische Vorming

Het onderdeel Academische Vorming heeft een belangrijke plaats binnen het gehele geneeskundig curriculum. De opleiding heeft een leerlijn Academische Vorming die geïntegreerd en parallel in alle blokken plaats vindt in de vorm van inhoudelijke colleges, onderwijsgroepen en opdrachten. Het vormen van een kritische academische houding is van groot belang voor onze toekomstige artsen om kritisch en klinisch te kunnen denken, redeneren en differentiëren.

Aanvullende informatie kun je vinden via de interne blackboard community Academische Vorming.