Keuzecursussen jaar 2

In periode 4 van het tweede jaar binnen de Geneeskunde bacheloropleiding staan 10 weken als  ‘vrije profileringsruimte’ gepland. Het biedt je de mogelijkheid thema’s verder uit te diepen en je blik op het toekomstig beroep te verbreden.

Meer dan in ander onderwijs, kun je in de vrije profileringsruimte je eigen leerproces sturen. Dat vraagt om reflecteren en doelen stellen. Waar sta ik nu? Wat boeit me? Waar wil ik heen? Wat heb ik nodig voor een volgende stap in die richting?

Aan de hand van 10 vragen vind je in de keuzegids meer informatie over de mogelijkheden die de vrije profileringsruimte biedt. In de keuzegids vind je een korte beschrijving van de keuzecursussen die vanuit de opleiding Geneeskunde worden aangeboden. De meeste cursussen leveren 7,5 ECTS; een enkele 15 ECTS. Het is de bedoeling dat je in de vrije profileringsruimte 2e jaar Geneeskunde 15 ECTS haalt (2 x 7,5 ECTS of 1 x 15 ECTS).

We hopen dat je de kansen die deze periode biedt optimaal weet te benutten.

Inschrijving keuzecursussen

In de periode 9 oktober t/m 3 november 2023 moet je je cursusvoorkeuren opgeven. Let op: de inschrijving voor de GNK-keuzecursussen verloopt niet via OSIRIS. Via deze link https://www.formdesk.com/universiteitutrecht-gnk/GNK_Keuze_bajr2_inschrijving_2023 kun je cursusvoorkeuren aangeven. Voor de toewijzing van de plaatsen wordt geloot. Lees de procedure in de keuzegids.

Cursus bij een andere faculteit? Bekijk de CursusPlanner

De CursusPlanner is een digitale tool die je helpt om je studie te plannen en je vakkenpakket samen te stellen. Zo kun je inzichtelijk krijgen welke cursussen je verplicht bent te volgen en aan welke keuzecursussen je kunt deelnemen binnen én buiten je eigen opleiding.

In de CursusPlanner vind je een overzicht van alle examenprogramma’s met de verschillende onderdelen en de bijbehorende cursussen. Ook kun je naar keuzecursussen zoeken onder Vrije keuzevakken per thema. Hierdoor kun je je breed oriënteren op een keuzecursus voor in je profileringsruimte die past bij jouw interesses en ambities.

Je kunt de CursusPlanner op verschillende manieren gebruiken: vrije keuzevakken zoeken, overzicht vakken van je opleiding bekijken en de informatie combineren.
Kijk hier voor meer informatie over de CursusPlanner.