Internationalisering

GNK Honours SHOC WHO Geneve
Honourscohort 2014-2016 in de Strategic Health Operations Centre (SHOC room) van de WHO in Genève

Wetenschappelijk onderzoek is een grensoverschrijdend bedrijf. Onderzoekers van vele nationaliteiten en landen werken vaak in projecten samen. Onderzoekers hebben veel buitenlandse contacten en presenteren hun bevindingen in de internationale context. Het Honoursprogramma stimuleert studenten om deel uit te maken van dit internationaal bedrijf door hen te attenderen op internationale colloquia en andere meetings binnen hun vakgebied in Utrecht/Nederland (internationalisering at home).

Daarnaast organiseren de honoursstudenten een internationale excursie. Denk daarbij aan verbreding en verdieping, bijvoorbeeld WHO, VN, EU, Artsen zonder grenzen, toonaangevende onderzoeksinstituten, Nobelcomité, etc

Tot slot krijg je als Honoursstudent de kans om voorgedragen te worden voor of te solliciteren op een plek binnen een internationaal netwerk als de Lindau nobel laureate meeting of het Thomas More beurzenprogramma . Over zijn ervaringen in dat laatste programma heeft oud-Honoursstudent Thomas Visser een blog geschreven in de DUB.