Ieder jaar wordt de kernboekenlijst vastgesteld. Deze bevat de boeken die je nodig hebt voor je studie, en waar je dus beschikking over moet hebben. Op de lijst staan hard-copy boeken en digitale boeken. De opleiding streeft ernaar om zoveel mogelijk digitale boeken te gebruiken. De links naar deze boeken staan vermeld in de boekenlijst.
Alle boeken kun je met korting aanschaffen bij Willy’s winkeltje. Van de digitale boeken kun je kosteloos gebruik maken. Voor het gemak zijn deze digitale titels overzichtelijk bijeen gebracht in een zogenoemde libguide. Hierin staan de digitale titels alfabetisch gerangschikt.

Verschillende aanbieders van digitale titels doen dit vanuit een interactief platform. Hierop wordt in sommige gevallen nog aanvullend materiaal aangeboden, incl. video’s en toetsen.

  • Bohn Stafleu en Van Loghum: De BSL Academy is een online leeromgeving en biedt je gratis toegang tot 10 studieboeken van de kernboekenlijst, incl. video’s en toetsen. Op deze pagina kun je lezen hoe je in die digitale boeken kan zoeken, annoteren, e.d. Om toegang te krijgen tot de BSL Academy Geneeskunde UMC Utrecht ga je, in 1e instantie binnen de IP-range van het UMCU, naar de volgende pagina; https://mijn.bsl.nl en heb je direct toegang.
    LET OP: e-Books van BSL zijn veilig aan te schaffen via hun webshop (zie http://www.bsl.nl/shop) of bij de erkende (online) boekhandel. Wanneer je de mogelijkheid aangeboden krijgt om gratis e-Books te downloaden (als pdf) waarvoor je je moet registreren door je (creditcard) gegevens in te vullen heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een malafide website. Iedereen wordt ten zeerste afgeraden om (creditcard) gegevens in te vullen en dit te melden via: www.bsl.nl/klantenservice
  • McGraw Hill: De online leeromgeving van deze uitgever heet Access Medicine. Hiermee wordt een geïntegreerde webtoegang geboden tot medische handboeken, studieboeken en podcasts met overkoepelende faciliteiten zoals het samenstellen van topics, tutorials etc.
  • Elsevier: Met Clinical Key biedt Elsevier een medische zoekmachine aan die medische klinische besluitvorming ondersteunt. Het omvat een groot aantal medische naslagwerken en studieboeken, tijdschriften, video’s, afbeeldingen etc.
  • Thieme: Thieme MedOne Education bevat e-books voor praktisch gebruik (pocket-atlassen en Q&A’s) en een database met afbeeldingen.

Een storing in de toegang naar een digitaal boek kan gemeld worden bij de UB op het volgende emailadres: bibliotheek@uu.nl.