MSFU SAMS - https://www.msfusams.nl/

MSFU "Sams" is de faculteitsvereniging voor geneeskundestudenten in Utrecht. De vereniging heeft drie belangrijke peilers, namelijk activiteiten, onderwijsinspraak en boekverkoop.

MSFU "Sams" organiseert het hele jaar door activiteiten voor de studenten. Van hockeytoernooi tot gala en van feestjes die in heel Utrecht bekend zijn tot een buitenlandse excursie. Maar ook studie-inhoudelijke activiteiten, zoals lezingen, workshops en een congres.

Daarnaast levert de vereniging een bijdrage aan de kwaliteit van het onderwijs via de onderwijsinspraak. Door overleg tussen studenten en docenten worden problemen opgelost en suggesties ter verbetering van het onderwijs aangedragen.

Tot slot regelt MSFU "Sams" de boekverkoop in Willy's Winkeltje. Dit is een winkeltje in het UMCU waar leden op vertoon van hun pasje met korting studieboeken kunnen kopen.

Studentenorganisaties

In Utrecht zijn allerlei organisaties voor studenten, zoals studieverenigingen, belangenorganisaties, gezelligheidsverenigingen, sportclubs en orkesten. Bekijk het overzicht van studentenorganisaties.

Ben je zelf actief in een studentenorganisatie? Op www.bestuurlijkactiefutrecht.nl vind je alle voorzieningen voor studentbestuurders, zoals informatie over collegegeldvrij besturen en subsidiemogelijkheden.

Erkende studentenorganisaties kunnen gebruik maken van vergader- en kantoorfaciliteiten van de Universiteit Utrecht. Kijk hier voor meer informatie.

Sport

Word lid van een studentensportvereniging of volg lessen bij het Sportcentrum Olympos. Lees meer over de mogelijkheden op het gebied van Sport.

Kunst en cultuur

Breng eens een bezoek aan het Universiteitsmuseum of volg een cursus bij Parnassos Cultuurcentrum. Ken je de kortingsactie van de Stadsschouwburg al? Bekijk het aanbod onder Kunst en cultuur.

Wonen, bijverdienen en verzekeringen

Handige tips voor het vinden van een (nieuwe) kamer of een bijbaan en een checklist verhuizing vind je onder Wonen.
Zoek je een bijbaan? Bekijk dan ook de informatie onder Bijverdienen en verzekering. Hier vind je ook uitleg over verzekeringen die je nodig hebt.