Onderwijszaken
Alle vragen over registratie 1e jaars en informatie nageplaatsten, studievoortgang en indeling Bachelor jaar 1 en 2 :
E-mail: OZ-GNKBA1-2@umcutrecht.nl
Alle vragen omtrent de keuzecursussen van bachelor jaar 2.
E-mail: GNK.BA.Keuzecursus@umcutrecht.nl
Alle vragen over coschappen, studievoortgang, indeling rooster CRU Bachelor jaar 3, Master jaar 1 en 2 en Schakeljaar.
Inloopspreekuur: donderdag van 12.30 - 13.30 uur
Vanaf 1 september is een reservering via Planzelf nodig voor het inloopspreekuur. Via deze link kan je op de gewenste datum een slot van 10 minuten reserveren: https://www.planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_inloop_indelers.
Mocht je na het maken van een afspraak toch besluiten niet meer langs te willen komen, annuleer dan je afspraak via de link in de bevestigingsmail. Zo kan een andere student gebruik maken van de plek.
Let op: het is niet mogelijk om voor dezelfde dag nog een afspraak te maken, wees hier dus op tijd mee.
Telefonisch spreekuur: maandag, dinsdag en donderdag van 09.30 - 10.00 uur, tel: 088-75 53476
Wie: Andre Renaud, Priscilla Leenen, Berna Isik
E-mail: coschappen@umcutrecht.nl
Waar: HB 1.02
Alle vragen over de (onderdelen van de) studentenintroductie (Kwaliteit & Veiligheid, HIX).
Alle vragen over KLO in Bachelor jaar 1 en 2.
E-mail: OZ-GNKKLO@umcutrecht.nl
Alle vragen omtrent de bacheloruitreiking en artsenbuluitreiking.
E-mail: afstuderenGNKba@umcutrecht.nl (bacheloruitreiking) en artsenbuluitreiking@umcutrecht.nl (artsenbuluitreiking)
Soms lukt er iets in je leven even niet zo goed als je zou willen. Dat kunnen kleine of grote problemen zijn: van uitstelgedrag tot vastlopen in je studie, en van je ergens aan irriteren tot faalangst. Iedereen maakt dat wel eens mee.
Misschien loop je vast in de interactie met anderen? Leg je de lat te hoog en vind je het moeilijk om los te laten en grenzen te stellen? Heb je last van frustratie, stress of onzekerheid? Vind je het lastig om keuzes te maken die bij jou passen? Heb je het verlangen om meer voldoening, vertrouwen en plezier te ervaren bij de dingen die je doet? Of ervaar je andere persoonlijke uitdagingen die van invloed zijn op jouw studieloopbaan?
Wij kijken en denken als (faculteitsbrede) coach graag met je mee! Samen verhelderen we wat belangrijk voor jou is en wat je momenteel belemmert. We onderzoeken hoe je hier enerzijds invloed op kunt uitoefenen en anderzijds beter kunt omgaan met de zaken waarbij dat niet het geval is. Zodat je vrijer wordt om je studie en leven vorm te geven op een manier die bij jou past en wat jij in de wereld wil brengen.
Je kunt een afspraak inplannen via:
https://www.planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_Coach
Wees ook welkom als je alleen maar even wil sparren, je hart wil luchten, geen heldere vraag hebt en nog twijfelt of coaching passend is.
Mocht je vooraf vragen hebben, neem gerust contact op met een van onze coaches door hen te mailen op onderstaande adressen.
Nynke is een ervaren coach en heeft een brede achtergrond in het begeleiden van studenten en jong professionals. Je kunt het met haar over elk onderwerp hebben, van grote levensvragen tot de meer alledaagse problemen. Ze helpt je graag ontdekken wat jouw kwaliteiten zijn, wat jouw studie/leven zin of energie geeft en hoe je dicht bij jezelf kunt blijven. Met empathie, humor en verschillende werkvormen helpt ze je snel inzicht te krijgen in wat jou belemmert in jouw groei en hoe je hier vrijer van kunt worden. Je vindt bij haar ook een luisterend oor als je gewoon even van je af wilt praten.
Specifieke thema’s waar Nynke ervaring en affiniteit mee heeft zijn: persoonlijk leiderschap, zingeving, faalangst, veerkracht en (samen)werkingsrelaties.
E-mail: C.R.Okma@umcutrecht.nl
Sinds 2019 heeft Kirsten zich verdiept in persoonlijke ontwikkeling. Zij heeft een coachopleiding afgerond en is werkzaam als tutor en coach. Ze kijkt graag samen met jou waar je tegenaan loopt en waar je behoefte aan hebt. We onderzoeken welke patronen jou belemmeren en hoe je die kunt doorbreken. Hierdoor word je je bewust van je (oude) denken en gedrag, en kun je andere gedachten en gedrag ontwikkelen en zo nieuwe wegen verkennen. Zij begeleidt je graag bij dit proces! Alle onderwerpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling zijn welkom, met speciale interesse in welzijn, werk/privé balans en omgaan met stress.
E-mail: k.vannierop@umcutrecht.nl
Bij de career officer kun je terecht voor loopbaanvragen, check van je CV, motivatiebrief of LinkedIn en voor het oefenen van een sollicitatiegesprek. Weet je niet zeker of je vraag bij ons of de studieadviseur hoort? Mail dan eerst even naar careerofficer@umcutrecht.nl
Afspraken: via het online afsprakensysteem op https://students.uu.nl/careerservices
Wie: Marte Otter en Michelle Ritman
Waar: Een van de kamers bij het Teaching Plaza. Je hoort na aanmelding waar je moet zijn.
E-mail: careerofficer@umcutrecht.nl
Tel: 06-55234462 (Marte) en 06-31118729 (Michelle)
Voor alle studenten is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een individueel gesprek met een studieloopbaancoördinator. Hier kun je bijvoorbeeld terecht met vragen over je specialisatiekeuze of je keuzes omtrent het schakeljaar.
Wie: Pim Horstman, Irene Bos en Judith Verhoog.
Afspraken: Een afspraak kan gemaakt worden via onderwijs-huisartsgeneeskunde@umcutrecht.nl
Voor alle vragen over studeren in het buitenland.
Je kunt het international office mailen om een afspraak in te plannen.
OV-vergoeding en confirmation letter te verkrijgen bij STIP, na toestemming en aanmelding van buitenlandse stage in Osiris tabblad buitenland. Openingstijden STIP: 10.45 - 13.30 uur, e-mail: STIP@umcutrecht.nl
Wie: Carolien Bakker, Jesse Peters en Iris Homan
Waar: HB 1.38
E-mail: international.office@umcutrecht.nl
Telefonisch spreekuur: elke maandag van 13.30 - 15.00, tel. 06-29662168
Inloopspreekuur: elke woensdag van 12.30 - 13.30 in HB 1.38
Afspraak: via Planzelf.
Voor studiegidsen, roosters, lijn- en blokboeken, dictaten, laboratoriumjassen, snijsets en handschoenen, stethoscopen, reflexhamers, penlights en stemvorken.
Leden van de studieverenigingen MSFU "Sams" kunnen de studiebenodigdheden met korting kopen.
Open op: Maandag 09.00-12.00, dinsdag t/m donderdag 10.00-16.00 en vrijdag 10.00-14.00
In de zomer aangepaste openingstijden.
Waar: Willy's Winkeltje - AZU J.01.103
Telefoon: 088 75 58186
E-mail: fiscus2@msfusams.nl
Wie: Annabel Kouwenberg
Aangepaste bereikbaarheid studieadviseurs
Let op: op dinsdag 10 december 2024 is er geen inloopspreekuur.
Bereikbaarheid kerstvakantie
Van 23 december 2024 t/m 3 januari 2025 zijn we beperkt bereikbaar:
- De mail (adviseurs@umcutrecht.nl) wordt wel gelezen. Het kan zijn dat het iets langer duurt voordat je antwoord krijgt. Indien je een urgente vraag hebt, geef dit dan aan in het onderwerp van het bericht.
- Je kunt geen afspraken inplannen en er zijn ook geen spreekuren.
Vanaf maandag 6 januari 2025 zijn we weer bereikbaar zoals jullie zijn gewend. We wensen jullie alvast mooie feestdagen!
Waarvoor ga je naar de studieadviseur?
Je kunt bij de studieadviseurs terecht met vragen over:
- studieplanning, leerstrategieën en keuzemogelijkheden
- advies en begeleiding bij ziekte of persoonlijke omstandigheden
- studievertraging, bindend studieadvies (BSA)
- speciale voorzieningen en regels en procedures
Je kunt de studieadviseurs mailen, langskomen/bellen bij een van de spreekuren of een afspraak inplannen. We willen je vragen om zo duidelijk mogelijk te zijn in je e-mails en om voorbereid naar een gesprek toe te komen. De studieadviseurs gaan vertrouwelijk met alle informatie om.
Dit moet je doen als je afwezig bent tijdens verplicht onderwijs/tentamenTeam studieadviseurs
De faculteit Geneeskunde heeft vijf studieadviseurs. De studieadviseurs van de bacheloropleiding Geneeskunde zijn: Annemoon Bregt, Madelief van der Ent-Bouwman, Jaco de Fockert-Koefoed en Michelle Ritman.
Bereikbaarheid studieadviseurs
Je kunt ons bereiken via adviseurs@umcutrecht.nl. We proberen binnen 5 werkdagen een reactie te geven. Geef altijd aan van welke opleiding je bent en wat je studentnummer is. Indien je een urgente vraag hebt, geef dit aan in het onderwerp van het bericht.
Als het gaat om onderwijsonderdelen vermeld dan ook de volgende gegevens:
- Cursus
- Onderdeel (naam van de les)
- Datum en tijdstip
- Werkgroepnummer
- Emailadres coördinator
Als je vervolgmails stuurt over hetzelfde onderwerp (bijv. het achteraf opsturen van een bewijs van overmacht), dan willen we je vragen het voorgaande mailcontact mee te sturen, zodat we kunnen zien waar het over gaat.
Het is mogelijk om een afspraak op locatie, een online afspraak of een telefonische afspraak te maken met één van de studieadviseurs. Je kunt in het online planningssysteem kiezen voor het type afspraak van je voorkeur. Tip: wanneer je kiest voor een afspraak via MS Teams of een telefonische afspraak is er een kans dat je eerder aan de beurt bent.
Plan online een afspraak in met een van de studieadviseurs via Planzelf.
Het is ook mogelijk om met (korte) vragen binnen te lopen bij ons inloopspreekuur. Het spreekuur is op dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.30 - 13.30 uur, in het Hijmans van den Berghgebouw 1.37/1.38/1.39.
Naast het inloopspreekuur houden we tweemaal per week een telefonisch spreekuur. Je kunt ons op maandag van 16.00 - 17.00 uur en op woensdag van 15.00 - 16.00 uur bereiken via 06-15198800. Je wordt dan in een digitale wachtrij geplaatst.
Studeren met een ondersteuningsbehoefte
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra ondersteuning. Dat kan komen door:
- een functiebeperking (bijv. dyslexie, AD(H)D, ASS)
- een chronische ziekte
- psychische klachten
- zwangerschap of jong ouder worden
- mantelzorg
- gendertransitie
- een andere moedertaal
- topsport
- iets anders
Voor vragen over studeren met een ondersteuningsbehoefte of het aanvragen van voorzieningen, zoals extra tijd, kun je contact opnemen met de studieadviseurs. Je kunt via OSIRIS Student (tabblad Zaken > Aanvraag voorzieningen) ook zelf een verzoek voor onderwijs- en toetsvoorzieningen indienen.
Meer informatie over studeren met een functiebeperking (UU)Studie-informatiepunt
De studieadviseurs ontvangen veel vragen die niet voor hen zijn bedoeld. Voor de meeste administratieve zaken kun je terecht bij het Studie-informatiepunt, zoals vragen over:
- afstuderen
- cursus- en tentameninschrijving
- in- en uitschrijving opleiding
- resultaten in Osiris
- vragen over accounts
- waarmerken van je diploma/cijferlijst
- aanvragen of invullen van een verklaring