Informatie Coronavirus

De faculteit Geneeskunde/het UMC Utrecht volgt de landelijke en internationale ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. Op deze pagina lees je de meest actuele berichtgeving over het onderwerp in relatie tot de opleiding. Kijk ook goed naar de nieuwsberichten in de informatiemails en op de startpagina's van de opleidingen:

Contactinformatie
 • Coronavirus pagina van de Universiteit Utrecht. Deze pagina houdt je op de hoogte van het virus met betrekking tot studeren aan de Universiteit Utrecht en informeert je over wat je moet doen als je in aanraking bent gekomen met iemand uit een risicogebied of in een risicogebied bent geweest.
 • Connect UMC Utrecht. Hier vind je hoe je dient te handelen als je het virus vermoedt bij een patiënt, maar ook hoe te handelen als je de afgelopen 2-3 weken in een gebied bent geweest waar het virus actief is.
 • Let op je hygiëne. De Universiteit Utrecht geeft op deze website aan wat jij kunt doen om het virus verder te voorkomen. Bekijk ook de informatie van het RIVM over hoe je het beste je kunt handen kan wassen.
 • Houd het reisadvies van het betreffende land in de gaten. Dit kun je het beste doen door de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden, voor Android of iOS en je te registreren via deze link. Je wordt dan direct geïnformeerd over wijzigingen in het reisadvies en kunt zo beter de aanwijzingen en adviezen van de autoriteiten opvolgen.
 • Tips voor studenten (Praktische tips voor thuiswerken - Hoe motiveer je jezelf? - Tips om uitstelgedrag te voorkomen)

Je kunt telefonisch contact opnemen met het Studie-informatiepunt (STIP) met vragen die verband houden met de maatregelen vanuit de faculteit Geneeskunde/het UMC Utrecht n.a.v. de coronacrisis.

9.00 – 17.00 uur (werkdagen)
088 75 53478
Het e-mailadres is: STIP@umcutrecht.nl

Er is een aparte procedure gestart voor afwezigheid bij onderwijs vanwege het coronavirus:

 • Stuur een mail aan de opleidingscoördinator (bachelor Geneeskunde: I.E.Thunnissen@umcutrecht.nl, master Geneeskunde: A.C.Drenth-vanMaanen@umcutrecht.nl, SUMMA: H.Arets@umcutrecht.nl) met daarin in ieder geval de volgende informatie:
  - je naam en studentnummer;
  - de naam van het vak of de vakken waarvan je verplicht onderwijs hebt gemist of gaat missen;
  - tot wanneer je (vooralsnog) niet aanwezig kunt zijn;
  - het jaar van de studie waarin je zit en de groepsindeling die je binnen dat jaar hebt.
 • De opleidingscoördinator kijkt vervolgens op welke manier het gemiste onderwijs kan worden ingehaald of gecompenseerd.

Corona en onderwijs

We hebben alle informatie voor je op een rij gezet die van pas kan komen in deze tijden. Lees meer over geldzaken, hoe je fysiek en mentaal fit blijft, hoe je kunt studeren vanuit huis, etc.

Corona en onderwijs.

 

Archief updates coronacrisis - vanaf oktober 2020 zijn deze via informatiemails verstuurd en zijn ze terug te lezen via de nieuwsberichten.

Heb je begeleiding of advies nodig met betrekking tot studeren tijdens deze coronacrisis, zie de mogelijkheden op https://students.uu.nl/gnk/geneeskunde-b/praktische-zaken/begeleiding-en...