Onderwijs in coronatijd

Studeren in tijden van corona kan onzekerheden met zich meebrengen. Op de UU-website vind je alle informatie voor studenten over onderwijs, praktische zaken en hulp en voorzieningen in tijden van het coronavirus. 

Volg de coronapagina van de UU voor alle updates

Laatste update (22 maart 2022)

In navolging van het advies van de landelijke overheid zal ook het UMC Utrecht per 23 maart versoepelen naar de situatie zoals die was vóór Covid. Dit betekent:

  • Geen verplichting meer van 1,5m afstand (maar afstand houden mág altijd)
  • Liever geen handen schudden
  • Geen verplichting om medisch mondneusmasker te dragen (maar het mag altijd)
  • Onderwijs vindt (grotendeels) fysiek plaats (Houd je rooster en communicatie van je docent in de gaten voor uitzonderingen!)
  • Laat je testen bij klachten
  • Houd respect voor degenen die wel graag de oude regels volgen

Mocht de situatie veranderen dan zullen we deze pagina updaten. Je wordt dan ook altijd per e-mail hierover bericht.

Onderwijs en toetsen

Binnen de Universiteit Utrecht volgen we de coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Beperkingen die we eerder hanteerden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden niet meer.

Doe een zelftest als je klachten hebt en naar de universiteit wilt komen. Je kunt gratis zelftesten ophalen bij een receptie/servicepunt in een universiteitsgebouw. Weet je niet of je in quarantaine moet? Doe dan de quarantainecheck van de Rijksoverheid. Blijf thuis als de check dat aangeeft, zo houd je je medestudenten en medewerkers gezond en de universiteit geopend.

Wanneer je verplicht onderwijs/toetsen mist doordat je corona hebt, dien je je via de reguliere route via de studieadviseurs af te melden. Ook wanneer je langdurig geen onderwijs of toetsen kunt volgen ten gevolge van het coronavirus dien je je te melden bij de studieadviseur.