Loop je tijdens je studie tegen een probleem aan of zoek je persoonlijk advies? De universiteit heeft verschillende medewerkers die jou advies kunnen geven en kunnen begeleiden.

Er zijn begeleiders die jou kunnen helpen bij vragen die studiegerelateerd zijn, maar er zijn ook begeleiders die advies kunnen geven bij zaken die niet direct met je opleiding te maken hebben. Het overzicht hieronder begint met de begeleiders van je opleiding.
 

De studieadviseur adviseert de student over zowel inhoudelijke zaken betreffende de studie als over minder inhoudelijke zoals studieplanning, exameneisen, ingangs- en toelatingseisen van de masterprogramma’s. Daarnaast kan de student zich tot de studieadviseur wenden met vragen en problemen rond studiemotivatie, studiestaking, overstap naar een andere studierichting, studievertraging, vrijstellingen, afstudeersteun, studiefinanciering, studeren in het buitenland, etc. Bij specifieke vragen of persoonlijke problemen kan de studieadviseur studenten naar de juiste instantie doorverwijzen. Studenten die door persoonlijke problemen of ziekte studievertraging oplopen, wordt aangeraden om zo snel mogelijk contact met een studieadviseur op te nemen.

Afspraken via het studie-informatiepunt: tel. 088 – 755 3478 E-mail: Adviseurs@umcutrecht.nl Inloopspreekuur: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 12.30-13.30 uur Telefonisch spreekuur: 088 – 756 8515 maandag 16.00-17.00 uur, vrijdag 15.00-16.00 uur

Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt.
Je tutor kan jou ondersteunen bij het leren studeren, leren kiezen, vergroten van je zelfkennis en je helpen voorbereiden op de toekomst.
De tutoren van SLO zijn medewerkers van de UU of het UMCU en verbonden aan de opleiding BMW.

Studentmentoren zijn ouderejaars studenten die vragen kunnen beantwoorden over je studie, de universiteit en de stad Utrecht.

Voor loopbaanadvies, banenoriëntatie, het bespreken van je curriculum vitae en sollicitatiebrief of het oefenen van een sollicitatiegesprek.

Afspraken: via het online afsprakensysteem op https://students.uu.nl/careerservices  

Wie: Marte Otter, MSc
Waar: kamer HB 1.11
E-mail: careerofficer@umcutrecht.nl
Tel: 06-55234462

Opleidingsoverstijgend

De universiteit heeft ook begeleiders voor opleidingsoverstijgende vragen. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. In het overzicht hieronder staan de begeleiders die je kunt benaderen.

Zie ook de studeertips en tools en trainingen die je verder kunnen helpen.

Bij Studentenservice kun je terecht voor informatie over studeren en het studentenleven, zoals informatie over aanmelding en inschrijving, collegegeld, studiefinanciering, bestuursbeurzen, arbeidsmarktoriëntatie, studentenorganisaties en studeren in het buitenland.

Een studentendecaan begeleidt en adviseert studenten die door overmacht studievertraging oplopen of dreigen op te lopen. Bijvoorbeeld door een handicap, (chronische) ziekte, bestuurswerk, topsport of bijzondere familieomstandigheden. Je kunt bij de studentendecaan terecht voor financiële of juridische vragen over wettelijke of universitaire regelingen. Via Studentenservice kun je telefonisch (of in persoon) een afspraak maken.

Studentenpsychologen helpen je bij het oplossen van persoonlijke en studiegerelateerde problemen die je studievoortgang in de weg staan. Lees de tips en tools die je alvast verder kunnen helpen of maak een afspraak bij een studentenpsycholoog.

Het Skills Lab brengt zo helder mogelijk in kaart wat er allemaal te vinden is aan:

  • trainingen
  • workshops
  • cursussen
  • individuele begeleiding
  • tools

Op het gebied van academische vaardigheden (beter en effectiever te studeren, onderzoeken of communiceren)

Twijfel je over de gekozen bacheloropleiding? Kijk op www.students.uu.nl/studiekeuze  
De studieloopbaanadviseur geeft workshops heroriëntatie studiekeuze. Heb je moeite met het kiezen van een master, dan is er de workshop kiezen voor master en loopbaan.