Studeren in het buitenland

De opleiding moedigt studenten aan om internationale activiteiten te ondernemen. Dit kan zowel een semester in het buitenland studeren zijn als het volgen van een summer school of taalcursus. Hieronder worden alle mogelijkheden toegelicht. Uniek bij de opleiding is het Global Experience Certificate, waarvoor je in aanmerking kunt komen wanneer je drie of meer internationale activiteiten hebt ondernomen. 

Voorlichting

Ieder jaar vindt er in juni een voorlichtingsbijeenkomst plaats. Deze is bedoeld voor eerstejaars BMW'ers die in hun derde jaar een semester in het buitenland willen studeren. Tweede- en derdejaarsstudenten zijn ook welkom wanneer zij later in hun bachelor op exchange willen. Deze bijeenkomst is oriënterend van aard, waarbij er ook enkele BMW-studenten hun buitenlandervaring komen delen.

Op 24 oktober 2022 om 13.15 uur is er een tweede voorlichtingsbijeenkomst in de Roze collegezaal van het UMC Utrecht, waarbij er dieper op het aanmeldingsproces wordt ingegaan. Alle informatie vind je ook hieronder op de website.

Check ook het UU-stappenplan

Contact

Voor vragen over studeren in het buitenland kun je terecht bij het International Office van het UMC Utrecht.

  • Stel je vraag per e-mail via international.office@umcutrecht.nl.
  • Plan een online afspraak in met Annemoon Bregt of Carolien Bakker via Planzelf.
  • Kom naar het online spreekuur via MS Teams op dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur.
  • Kom naar het inloopspreekuur op woensdag van 13.30 tot 14.30 uur in kamer C.01.3.24 (bordjes 'studieadviseurs' volgen vanaf het Stratenum).