Studeren in het buitenland

Wil je je wereld vergroten en extra uitdaging tijdens je studie? Volg dan een deel van je studie in het buitenland. Op deze pagina vind je informatie over studeren in het buitenland die geldt voor jouw opleiding. Via de knop hieronder lees je alle belangrijke algemene informatie, zoals verschillende mogelijkheden, bestemmingen en de aanmelddeadline.

Algemene informatie over studeren in het buitenland

De opleiding moedigt studenten aan om internationale activiteiten te ondernemen. Dit kan zowel een semester in het buitenland studeren zijn als het volgen van een summer school of taalcursus. Hieronder worden alle mogelijkheden toegelicht. Uniek bij de opleiding is het Global Experience Certificate, waarvoor je in aanmerking kunt komen wanneer je drie of meer internationale activiteiten hebt ondernomen. 

Voorlichting

Ieder jaar vindt er in juni een eerste voorlichtingsbijeenkomst plaats. Deze is bedoeld voor eerstejaars BMW'ers die in hun derde jaar een semester in het buitenland willen studeren. Tweede- en derdejaarsstudenten zijn ook welkom wanneer zij later in hun bachelor op exchange willen. De bijeenkomst is oriënterend van aard. In oktober vindt er dan een verdiepende voorlichtingsbijeenkomst plaats.

Alle informatie behandeld in de presentaties vind je ook hieronder op de website.

Check ook het UU-stappenplan

Contact

Voor vragen over studeren in het buitenland kun je terecht bij het International Office van het UMC Utrecht.

  • E-mail: international.office@umcutrecht.nl
  • Telefonisch spreekuur: elke maandag van 13.30 - 15.00, tel. 06-29662168
  • Inloopspreekuur elke woensdag van 13.00 - 14.00 in HB 1.02. Het inloopspreekuur is bedoeld voor korte vragen van max. 10 min. 
  • Afspraak: via Planzelf.