Begin met een test

In het portaal met tests voor Career Services vind je tests die je helpen om inzicht te krijgen in:

• waar jij nu staat in het proces van loopbaanoriëntatie (career check);
• welk werk het beste bij jou past op basis van je talenten en interesses (beroepskeuzetest);
• welke waarden jij belangrijk vindt in je werk (werkwaardentest);
• welke werkomgeving het best past bij jouw persoonlijkheid (persoonlijkheidstest);
• de mate waarin jij beschikt over de competenties die belangrijk zijn als je werkt (competentietest).

 

Training

Volg de training Zelfanalyse voor loopbaanoriëntatie.

Gesprek Career Officer

Je kunt een afspraak maken met de career officer van de faculteit geneeskunde om je vragen rond loopbaanoriëntatie te bespreken.

MBTI-vragenlijst

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is de meest gebruikte vragenlijst voor talentontwikkeling ter wereld. Het instrument is gebaseerd op de persoonlijkheidstheorieën van Carl Jung. De MBTI beschrijft verschillen op een positieve manier. Er zijn geen goede of slechte typen, elk type heeft sterke punten en mogelijke valkuilen. Het instrument brengt zogenoemde “voorkeuren” in kaart. Een voorkeur vertelt je waar je energie van krijgt en waar je je comfortabel bij voelt.

Als je geïnteresseerd bent in het doen van de officiële vragenlijst (er worden vele varianten zonder officieel rapport en feedbackgesprek online aangeboden) neem dan contact op met trainer/coach Rutger-Jan Scholtens (R.J.Scholtens@uu.nl). Hij is gecertificeerd om deze vragenlijst af te mogen nemen en de uitslag een-op-een met je te bespreken. Het doen van de vragenlijst kost 60 euro, inclusief rapport, ander naslagwerk en het feedbackgesprek. Dat is tenminste twee keer goedkoper dan via een particulier coachingsbureau.