Informatie Coronavirus

De faculteit Geneeskunde/het UMC Utrecht volgt de landelijke en internationale ontwikkelingen van het coronavirus op de voet. Op deze pagina lees je de meest actuele berichtgeving over het onderwerp in relatie tot de faculteit Geneeskunde/het UMC Utrecht.

 

 

Op de coronavirus pagina van de UU lees je de meest actuele berichtgeving over het onderwerp in relatie tot de Universiteit Utrecht.

Frequently Asked Questions

Er wordt gewerkt aan het aanbieden van een digitale toetsmogelijkheid vanuit huis. Er zal zo spoedig mogelijk meer informatie volgen.

Met ingang van 18 maart 2020 is besloten dat alle studenten stoppen met stage- en onderzoeksactiviteiten die niet vanuit huis gedaan kunnen worden. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 20 april 2020. Belangrijke redenen om te stoppen zijn het besmettingsgevaar voor en door studenten, in het bijzonder voor studenten met een baan in de zorg, en het feit dat de zorg door het coronavirus op veel plekken anders georganiseerd wordt of gaat worden. Dit beleid treft activiteiten in de cursussen Academische Vorming, Keuzeonderwijs-onderzoeksstage, Keuzeonderwijs-beleidsstage en de cursussen Afstudeeronderzoek.

Om studievertraging te voorkomen, stelt KGW -voor de cursussen afstuderen en voor de keuzecursussen onderzoekstage en beleidsstages- voor de korte termijn voor dat studenten vanuit huis aan hun project blijven werken. Dit kan bijvoorbeeld zijn door te werken aan data-analyse en/ of het schrijven van een deel van het artikel.

In verband met de toenemende onzekerheid over de situatie in het buitenland en het feit dat in hoog tempo landen hun grenzen aan het sluiten zijn, adviseren wij met klem Nederlandse studenten in het buitenland om terug te keren naar huis. Meer informatie over dit advies vind je op de UU website: https://www.uu.nl/organisatie/praktische-zaken/coronavirus/coronavirus-u...

Neem voor meer informatie contact op met het international.office@umcutrecht.nl

Samen met de docenten werkt de opleiding aan de inzet van digitaal onderwijs voor de komende periode. We hopen dat deze maatregelen maar heel tijdelijk zijn.  Als opleiding zetten we ons in om de schade voor de student zo veel mogelijk te beperken. De opleiding houdt je op de hoogte via je students-e-mail.  

Neem hiervoor contact op met de helpdesk.
Tel. 088-7553418
E-mail: OWCServicedeskICT@umcutrecht.nl

Contactinformatie
 • Coronavirus pagina van de Universiteit Utrecht. Deze pagina houdt je op de hoogte van het virus met betrekking tot studeren aan de Universiteit Utrecht en informeert je over wat je moet doen als je in aanraking bent gekomen met iemand uit een risicogebied of in een risicogebied bent geweest.
 • Connect UMC Utrecht. Hier vind je hoe je dient te handelen als je het virus vermoedt bij een patiënt, maar ook hoe te handelen als je de afgelopen 2-3 weken in een gebied bent geweest waar het virus actief is.
 • Let op je hygiëne. De Universiteit Utrecht geeft op deze website aan wat jij kunt doen om het virus verder te voorkomen. Bekijk ook de informatie van het RIVM over hoe je het beste je kunt handen kan wassen.
 • Houd het reisadvies van het betreffende land in de gaten. Dit kun je het beste doen door de Reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te downloaden, voor Android of iOS en je te registreren via deze link. Je wordt dan direct geïnformeerd over wijzigingen in het reisadvies en kunt zo beter de aanwijzingen en adviezen van de autoriteiten opvolgen.

Je kunt telefonisch contact opnemen met het Studie-informatiepunt (STIP) met vragen die verband houden met de maatregelen vanuit de faculteit Geneeskunde/het UMC Utrecht n.a.v. de coronacrisis.

9.00 – 17.00 uur (werkdagen)
088 75 53478
Het e-mailadres is: STIP@umcutrecht.nl

Er is een aparte procedure gestart voor afwezigheid bij digitale werkgroepen in verband met extra zorgtaken of ziekte:

 • Stuur een mail aan de management assistent KGW (H.Langen@umcutrecht.nl ) in cc. aan de stafmedewerker KGW (W.vanHaperen-Mertens@umcutrecht.nl)  met daarin in ieder geval de volgende informatie:
  - je naam en studentnummer;
  - de naam van het vak of de vakken waarvan je verplicht onderwijs gemist hebt of gaat missen;
  - de naam van jouw werkgroepdocent;
  - tot wanneer je (vooralsnog) niet aanwezig kunt zijn;
  - het jaar en de studie waarin je zit en de groepsindeling die je binnen dat jaar hebt.
 • De coördinator kijkt vervolgens of het nodig is om het gemiste onderwijs in te halen of te compenseren.

 

Tips in tijden van Corona

We hebben enkele tips voor je op een rij gezet die van pas kunnen komen in deze tijden. Lees meer over geldzaken, hoe je fysiek en mentaal fit blijft, hoe je kunt studeren vanuit huis, etc.

Tips in tijden van Corona.