• Heb je een korte vraag? Of twijfel je of je bij een studentenpsycholoog aan het juiste adres bent, of dat verwijzing via je huisarts voor meer hulp beter passend is? Maak dan een afspraak voor een spreekuur/short screening met een studentenpsycholoog (15 minuten, gratis). (Let op: dit is geen vervanging voor een reguliere intake.)

    Ook kun je zelf actief aan de slag gaan om je mentale welzijn te verbeteren door gebruik te maken van de online programma’s van Caring Universities. Denk daarbij aan het omgaan met stress, verbeteren van je stemming of het verminderen van uitstelgedrag.

    Ben je benieuwd wat Universiteit Utrecht nog meer biedt op het gebied van welzijn? Hier vind je meer informatie over studentenbegeleiding, trainingen en activiteiten. Vraag je je af bij wie je het beste terecht kunt met je vraag, kijk dan hier.

    Je kunt in alle gevallen ook altijd contact opnemen met je huisarts.

    Bij spoed

    Wanneer je problemen zo ernstig zijn dat je niet kunt wachten op een afspraak bij de studentenpsychologen, neem dan zeker contact op met je eigen huisarts. Binnen de huisartsenpraktijk kun je vaak op korte termijn terecht. Buiten kantoortijden of in het weekend kan je contact opnemen met de huisartsenpost via 0881309670. Voor meer informatie kan je kijken op de website.

    In geval van nood

    Heb je suïcidale gedachten? Of maak je je zorgen om iemand met suïcidale gedachten? Praat erover. Bel 0800-0113 of chat via 113.nl. 24/7 open, anoniem en vertrouwelijk. Neem in acute situaties altijd contact op met 112..

  • Beleid buitenlandse stages

    Voor buitenlandstages geldt het algemene reisbeleid van de UU. Zie stap 2: veiligheid in het stappenplan buitenlandse stage onder Onderwijs > Studeren in het buitenland > Stage buitenland, voor meer informatie over reisadviezen, het reisbeleid en het indienen van uitzonderingsverzoeken.

     

  • Versoepelingen in het UMC Utrecht - update 23 maart

    We willen jullie graag op de hoogte stellen van wat de versoepelingen betekenen voor ons onderwijs. 

    • Onderwijsgerelateerde activiteiten vinden vanaf 7 februari (start blok 3) weer op locatie plaats. Eventuele extra voorzieningen zijn online of hybride.
    • Het maximum van 75 deelnemers per zaal is losgelaten en dus zijn hoor- en werkcolleges in principe weer mogelijk. Er kunnen echter andere redenen zijn om een cursus (deels) online aan te blijven bieden. Docenten communiceren zelf met hun studenten over eventuele aanpassingen.
    • Voor blok 4 (start 25 april) roosteren we zonder een maximum aantal studenten in de collegezalen.
    • Het beleid voor toetsing en praktijkonderwijs is ongewijzigd. 
    • Vanaf 23 maart hoef je geen medisch mondneusmasker meer te dragen of 1,5 meter afstand van elkaar te houden in alle ruimtes van ons ziekenhuis, inclusief het Hijmans van den Berghgebouw. Het staat je altijd vrij om dit op eigen initiatief wel te doen en medische mondneusmaskers blijven beschikbaar in ons ziekenhuis. Uitzondering: in de zorg draag je wel een medisch mondneusmasker in de patiëntenkamer van een opgenomen patiënt, tenzij je zit en 1,5 meter afstand houdt van de patiënt; op de poli, dagbehandeling en functieafdeling draag je een medisch mondneusmasker als je binnen de 1,5 meter van de patiënt komt.
    • We vragen je respect te hebben voor iedereen die wel een mondneusmasker wil blijven dragen en 1,5 meter afstand wil blijven houden. 
    • Al het onderwijs is weer mogelijk zonder mondkapjes en zonder beperking op 1,5 meter of maximum aantal deelnemers; er kunnen altijd redenen zijn om onderwijs (deels) online aan te blijven bieden.
    • Er is geen (actieve) triage meer bij de ingangen van het UMC Utrecht en je kunt alle ingangen weer gebruiken om binnen te komen.
    • Begeleiding op locatie is weer mogelijk. Daarnaast hebben de studieadviseurs weer dagelijks inloopspreekuur voor korte vragen. 
    • Neem de algemene hygiënemaatregelen in acht.
    • Laat je testen bij klachten. 
    • Laat je boosteren.