Stage buitenland

Stappenplan buitenlandse stage

Wil je tijdens je master naar het buitenland? Dat kan!

Tijdens de masterfase is het mogelijk om stage in het buitenland te lopen. Door een buitenlandse stage leer je interculturele competenties en vaardigheden te ontwikkelen die in je verdere loopbaan goed van pas komen bijvoorbeeld als je in Nederland tijdens je werk te maken krijgt met patiënten en/of collega’s uit andere culturen. Daarnaast vergroot je natuurlijk ook je kansen op de internationale arbeidsmarkt! We moedigen je daarom aan om je horizon te verbreden en een buitenlandervaring op te doen.

Het is natuurlijk wel zaak om je buitenlandse stage goed voor te bereiden. Maar hoe pak je dit aan? We helpen je verder op weg en omschrijven de stappen die je moet doorlopen. Mocht je vragen hebben over dit stappenplan of andere vragen hebben over een buitenlandse stage, dan kan je uiteraard contact opnemen met het International Office via international.office@umcutrecht.nl.

Stap 1: Oriëntatie

Stap 2: Veiligheid

Stap 3: Kosten

Stap 4: Verzekeringen

Stap 5: Aanmelding & toestemming

Stap 6: Voor vertrek

Stap 7: Bij terugkomst

Internationale ervaringen binnen Nederland


Utrecht Summer School

In aanraking komen met een internationale context kan natuurlijk ook in het binnenland. De Universiteit Utrecht biedt een uitgebreid pakket Summer School cursussen met een zeer hoog percentage internationale deelnemers (>90%). De opleiding wil studenten stimuleren een van deze internationaal georiënteerde cursussen te volgen, zie voor meer informatie de website van de Utrecht Summer School.

Voor het volgen van een Summer School cursus kan een masterstudent een vergoeding van maximaal €500,- aanvragen. Zie stap 3.2 voor meer informatie over deze vergoeding.  

Contactgegevens International Office Faculteit Geneeskunde

  • E-mail: international.office@umcutrecht.nl
  • Telefonisch spreekuur: elke maandag van 13.30 - 15.00, tel. 06-29662168
  • Inloopspreekuur elke woensdag van 12.30 - 13.30 in HB 1.38. Het inloopspreekuur is bedoeld voor korte vragen van max. 10 min. 
  • Afspraak van 30 min: via Planzelf.

Medewerkers International Office

Carolien Bakker
International Officer

Jesse Peters
International Officer

Iris Homan
Beleidsmedewerker internationalisering 

Jesse Peters (links) en Carolien Bakker (rechts)