Bij wie kan ik terecht
Bij de studieadviseurs kun je terecht met allerlei vragen, bijvoorbeeld over het onderwijsprogramma, studievertraging, studiemotivatie, exameneisen en meer. Als je door persoonlijke problemen of ziekte onderwijs of toetsen dreigt te gaan missen, raden wij je aan contact met ons op te nemen. Wanneer je een functiebeperking (bijv. dyslexie, AD(H)D, ASS) hebt, kun je via ons eventueel voorzieningen aanvragen. Je bent bij ons ook van harte welkom met vragen waarvan je niet weet aan wie je die moet stellen.
Studeren met een functiebeperking
De Universiteit Utrecht wil graag dat iedereen zich welkom voelt en de nodige hulp krijgt om het beste uit zichzelf en de studie te halen. Als je een functiebeperking (bijv. dyslexie, AD(H)D, ASS) hebt, kun je speciale voorzieningen en begeleiding via de studieadviseurs aanvragen.
Meer informatie over studeren met een functiebeperkingTeam studieadviseurs

De faculteit Geneeskunde heeft vijf studieadviseurs. Iedere werkdag zijn er studieadviseurs aanwezig in het UMC Utrecht. De studieadviseurs van de opleiding Klinische Gezondheidswetenschappen zijn: Annemoon Bregt en Juliëtte Schouten.
Bereikbaarheid
Je kunt ons bereiken via adviseurs@umcutrecht.nl. We proberen binnen 5 werkdagen een reactie te geven. Geef altijd aan van welke opleiding je bent en wat je studentnummer is. Indien je een urgente vraag hebt, geef dit aan in het onderwerp van het bericht.
Als het gaat om onderwijsonderdelen vermeld dan ook de volgende gegevens:
- Cursus
- Onderdeel (naam van de les)
- Datum en tijdstip
- Werkgroepnummer
- Emailadres coördinator
Als je vervolgmails stuurt over hetzelfde onderwerp (bijv. het achteraf opsturen van een bewijs van overmacht), dan willen we je vragen het voorgaande mailcontact mee te sturen, zodat we kunnen zien waar het over gaat.
Het is mogelijk om een afspraak op locatie, een online afspraak of een telefonische afspraak te maken met één van de studieadviseurs. Je kunt in het online planningssysteem kiezen voor het type afspraak van je voorkeur. Tip: wanneer je kiest voor een afspraak via MS Teams of een telefonische afspraak is er een kans dat je eerder aan de beurt bent.
Plan online een afspraak in met een van de studieadviseurs via Planzelf.
Het is ook mogelijk om met (korte) vragen binnen te lopen bij ons inloopspreekuur. Het spreekuur is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 12.30 - 13.30 uur, in het UMC Utrecht C.01.3.22/23/24. Je kunt vanaf het Stratenum de bordjes 'studieadviseurs' volgen.
Naast het inloopspreekuur houden we driemaal per week een telefonisch spreekuur. Je kunt ons op maandag van 16.00 - 17.00 uur en op woensdag en vrijdag van 15.00 - 16.00 uur bereiken via 06-15198800. Je wordt dan in een digitale wachtrij geplaatst.
Locatie UMC Utrecht
We zitten in de C-vleugel van het UMC Utrecht, op de kamers C.01.3.22/23/24. Je kunt vanaf het Stratenum de bordjes 'studieadviseurs' volgen.

Loop je vast in de interactie met anderen? Leg je de lat te hoog en vind je het moeilijk om los te laten en grenzen te stellen? Heb je last van frustratie, stress of onzekerheid? Vind je het lastig om keuzes te maken die bij jou passen? Heb je het verlangen om meer voldoening, vertrouwen en plezier te ervaren bij de dingen die je doet? Of ervaar je andere persoonlijke uitdagingen die van invloed zijn op jouw studieloopbaan?
Als coach kijk & denk ik graag met je mee! Samen verhelderen we wat belangrijk voor jou is en wat je momenteel belemmert. Vervolgens onderzoeken we hoe je hier enerzijds invloed op kunt uitoefenen en anderzijds beter kunt omgaan met de zaken waarbij dat niet het geval is. Zodat je vrijer wordt om je studie en leven vorm te geven op een manier die bij jou past en wat jij in de wereld wil brengen.
Je kunt een afspraak inplannen via:
https://www.planzelf.nl/enterprise/bij/umcutrecht_Coach
Wees ook welkom als je alleen maar even wil sparren, je hart wil luchten, geen heldere vraag hebt en nog twijfelt of coaching passend is.
Gezien de mogelijkheden voor face-to-face afspraken beperkt zijn, is er ook de mogelijkheid om online & wandelafspraken te maken.
Wie: Nynke Okma
E-mail: C.R.Okma@umcutrecht.nl
Voor loopbaanadvies, banenoriëntatie, het bespreken van je curriculum vitae en sollicitatiebrief of het oefenen van een sollicitatiegesprek.
Afspraken: via het online afsprakensysteem op https://students.uu.nl/careerservices
Wie: Marte Otter en Michelle Ritman
Waar: C.01.2.31
E-mail: careerofficer@umcutrecht.nl
Tel: 06-55234462 (Marte) en 06-31118729 (Michelle)
Opleidingsoverstijgend
De universiteit heeft ook begeleiders voor opleidingsoverstijgende vragen. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. In het overzicht hieronder staan de begeleiders die je kunt benaderen.
Zie ook de studeertips en tools en trainingen die je verder kunnen helpen.
Bij Studentenservice kun je terecht voor informatie over studeren en het studentenleven, zoals informatie over aanmelding en inschrijving, collegegeld, studiefinanciering, bestuursbeurzen, arbeidsmarktoriëntatie, studentenorganisaties en studeren in het buitenland.
In verband met de maatregelen rond het coronavirus: Afspraken worden, voor zover mogelijk, telefonisch of via beeldbellen (Microsoft Teams) gedaan. Je kunt je voorkeur aangeven bij het maken van een afspraak. Je kunt gebeld worden zonder nummerherkenning, of vanaf een mobiel nummer. |
Een studentendecaan begeleidt en adviseert studenten die door overmacht studievertraging oplopen of dreigen op te lopen. Bijvoorbeeld door een functiebeperking (handicap, (chronische) ziekte), bestuurswerk, topsport of bijzondere familieomstandigheden. Je kunt bij de studentendecaan terecht voor financiële of juridische vragen over wettelijke of universitaire regelingen. Via Studentenservice kun je telefonisch of aan de balie een afspraak maken.
Studentenpsychologen helpen je bij het oplossen van persoonlijke en studiegerelateerde problemen die je studievoortgang in de weg staan. Lees de tips en tools die je alvast verder kunnen helpen of maak een afspraak bij een studentenpsycholoog.
Het Skills Lab brengt zo helder mogelijk in kaart wat er allemaal te vinden is aan:
- trainingen
- workshops
- cursussen
- individuele begeleiding
- tools
Op het gebied van academische vaardigheden (beter en effectiever te studeren, onderzoeken of communiceren)
Kijk in de agenda op de studentensite voor een overzicht van alle workshops binnen en buiten de faculteit.