Als je geïnteresseerd bent in ontwikkelingsvraagstukken is deze minor iets voor jou. Je analyseert de sociaal-ruimtelijke aspecten die samenhangen met de ontwikkeling van economie en samenleving. Mondialisering, duurzaamheid en goed bestuur (governance) zijn daarbij centrale begrippen. In de cursussen kijk je op het niveau van ontwikkelingsgebieden als geheel, het niveau van regionaal met elkaar samenhangende landen, en op lokaal niveau (waarin je zelfs kijkt wat mondiale veranderingen voor huishoudens betekenen). Bij dit alles analyseer je ook de rol van internationale (Wereldbank, IMF), nationale (overheid) en regionale en lokale instituties.

  • Als hbo-student heb je gemiddeld minimaal een 7 op je cijferlijst.
  • Als universitair student kan een gemiddeld cijfer meewegen voor toelating.
  • Deze minor is 30 EC (vier cursussen van elk 7,5 EC).

  Hieronder is tussen haakjes de periode (1/2/3/4) en het timeslot (A/B/C/D) aangegeven per cursus, zie roosters. Meer informatie vind je bij de cursusbeschrijving in de Onderwijscatalogus. 

  Verplicht

  Keuze

  Kiest twee cursussen:

  GEO1 = inleidend niveau 1 | GEO2 = verdiepend niveau 2 | GEO3 = gevorderd niveau 3

  Cursusrooster

  De roosters van de cursussen waarvoor je je hebt ingeschreven, vind je uiterlijk vier weken voor aanvang in MyTimetable (pc) of de MyUU app (smartphone/tablet). Je moet eerst zelf je cursussen toevoegen in één van deze systemen. Log hiervoor altijd in met je Solis-id en wachtwoord, zodat alles opgeslagen en in beide systemen zichtbaar blijft. Groepsindelingen worden bij aanvang van de cursus bekendgemaakt door de docent tijdens het college of op Blackboard. Zodra je weet in welke groep je zit, kun je je persoonlijke rooster compleet maken. Het kan -en zal- voorkomen dat je rooster kort voor aanvang gewijzigd wordt. Check dus geregeld je rooster! 

  Bekijk de verklaring gebouwenafkortingen voor meer informatie over de locaties.

  Let op! Alle overige cursusinformatie (studiewijzer, elektronische leeromgeving) wordt twee weken voor aanvang van een cursus gepubliceerd. Cursussen die individuele begeleiding vergen, hebben geen rooster. Hiervoor maak je zelf afspraken met je docent. 

  Timeslots

  Het timeslotmodel helpt je te voorkomen dat je kiest voor cursussen waarvan de hoorcolleges, werkgroepen of tentamen tegelijkertijd plaatsvinden. Zorg ervoor dat je in één periode cursussen volgt uit verschillende timeslots. Deze kun je altijd combineren. De weekindeling is als volgt:

  Onderwijsjaarrooster

  Het onderwijsjaarrooster geeft je een overzicht van de onderwijs- en tentamenperiodes en vrije dagen in een academisch jaar. Klik op de afbeelding voor een toelichting van de kalender.

  > Klik op afbeelding voor toelichting (PDF)

  Inschrijven

  Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via OSIRIS. Je moet je zowel voor de minor als voor elke cursus afzonderlijk inschrijven.

  Deze minor is ook beschikbaar voor studenten die studeren aan een hogeschool of aan een andere universiteit. Als je studeert aan een andere hogere onderwijsinstelling, schrijf je dan in via het keuzevakformulier.

  Let op! Deze minor is niet af te ronden binnen één semester.

  Inschrijfperiodes

  Schrijf je je tijdens deze inschrijfperiodes in, dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus. 

  • Periode 1 (Start onderwijs: maandag 3 september 2018)
   Inschrijving: maandag 28 mei t/m zondag 24 juni 2018
  • Periode 2 (Start onderwijs: maandag 12 november 2018)
   Inschrijving: maandag 17 september t/m zondag 30 september 2018
  • Periode 3 (Start onderwijs: maandag 4 februari 2019)
   Inschrijving: maandag 29 oktober t/m zondag 25 november 2018
  • Periode 4 (Start onderwijs: maandag 22 april 2019)
   Inschrijving: maandag 28 januari t/m zondag 24 februari 2019

  Na-inschrijvingsdagen

  Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is, dus je keuze is veel beperkter!

  • Periode 1 Na-inschrijving: maandag 20 en dinsdag 21 augustus 2018
  • Periode 2 Na-inschrijving: maandag 22 en dinsdag 23 oktober 2018
  • Periode 3 Na-inschrijving: maandag 21 en dinsdag 22 januari 2019
  • Periode 4 Na-inschrijving: maandag 1 en dinsdag 2 april 2019

  Meer informatie

  Studieadviseur Jos Bierbooms kan je meer vertellen over deze minor. Je bereikt hem op telefoonnummer (030) 253 3251 of per e-mail (j.bierbooms@geo.uu.nl).