Nothing works better than a career
Maand van Werk Sociale Geografie en Planologie
Waar kom je als Sociaal geograaf of Planoloog na je studie terecht? Denk alvast na over je carrière tijdens de 'Maand van Werk'. Bekijk het programma hieronder en schrijf je snel in voor de verschillende activiteiten. Er zijn verschillende workshops, inhousedagen, lunch meetings en een carrièredag. Ontdek je drijfveren, talenten en interesses: wat kun je met Sociale Geografie en Planologie in de toekomst? Tijdens de 'Maand van Werk’ organiseren het onderwijsinstituut Sociale Geografie en Planologie, Studievereniging V.U.G.S. en Career Services UU allerlei activiteiten om jou voor te bereiden op je carrière.
Het omvangrijke alumninetwerk van Sociale Geografie en Planologie draagt bij aan de invulling van dit programma.
Bekijk hieronder per categorie de activiteiten of bekijk het volledige programma.
Alumni Sociale Geografie en Planologie heeft een eigen LinkedIn pagina. Meld je aan!
Carrièredag V.U.G.S.
Who is it for? Bachelor's en Master's students
When? Tuesday 15 November 2022
Registration: Enrollment until 9 November
Sign up via www.vugs.nl
Op de jaarlijks terugkerende Carrièredag van V.U.G.S. komen veel verschillende bedrijven uit het brede werkveld dat na de opleiding Sociale Geografie & Planologie aan onze voeten ligt. Na een jaar online te hebben plaatsgevonden, gaat de Carrièredag dit jaar weer fysiek plaatsvinden op 23 november! Op de Carrièredag kunnen studenten op verschillende manieren kennis maken met bedrijven en hun bezigheden. Een aantal bedrijven verzorgt workshops waarbij de studenten bekend raken met hun werkveld en taken door middel van een casus. Verder kunnen studenten op een laagdrempelige manier kennismaken met allerlei verschillende bedrijven tijdens de bedrijvenmarkt. Daarnaast worden er Meet & Greets georganiseerd met werkgevers waar studenten vragen kunnen stellen over de verschillende bedrijven en het carrièrepad van deze persoon. Studenten hebben zo de ruimte om uit te zoeken bij welke bedrijven hun interesses liggen voor in de nabije toekomst.
Lijkt dit jou interessant? Meld je dan aan voor de Carrièredag via www.vugs.nl
Inhousedagen
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? dinsdag 22 november 2022 van 14.00-16.00 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Plotterweg 30 te Amersfoort
Inschrijving: Open tot 17 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 10 studenten
We nodigen studenten graag uit om kennis te maken met de boeiende wereld van transformeren en verduurzamen. Hoe maak je van een leeg kantoor een appartementengebouw? Welke disciplines heb je daar voor nodig ? In het samenspel tussen gemeente, provincie, woningbouwvereniging, architect en aannemer ben je als projectontwikkelaar de spin in het web die het voor elkaar krijgt nieuwe woningen te realiseren. Welke risico’s moet je managen tav planologie, financiën en wetgeving? Waarom kan de sociaal geograaf kan hier veel toegevoegde waarde brengen?
Op de bouwlocatie zitten jullie letterlijk en figuurlijk midden in het transformatie proces. Bouwhelm is aanwezig en doe stevige schoenen aan!
Projectbezoek transformatie
Thema: ombouw van Kantoor naar sociale huur appartementen.
Het betreft een bezoek aan een leeg kantoorgebouw waar momenteel 49 nieuwe appartementen worden gerealiseerd. Hoe gaat dit proces in zijn werk, wat moet er allemaal gebeuren voordat er gebouwd wordt en welke rol kunnen geografen vervullen in dit proces.
Alta-SV is een zelfstandige projectontwikkelaar die zich heeft gespecialiseerd in transformaties en ombouwen van kantoren naar appartementen. Alta doet dit voor eigen rekening en risico en werkt veel samen met woningbouwverenigingen.
Programma:
- Ontvangst in de vergaderruimte
- Introductie door Rob de Vries, alumnus en oprichter van het bedrijf
- Toelichting op het project
- Bezoek van het project Amersfoort (vastgoed)
- Functie van geografen in de vastgoedwereld en afsluitend vragen.
Voor wie? Voor derdejaars bachelor- en masterstudenten
Wanneer?
Dinsdag 22 november 2022 van 12.00 – 17.00 uur
Maandag 28 november 2022 van 12.00 – 17.00 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Van Dam van Isseltweg 2 Geldermalsen
Inschrijving:
Dinsdag 22 november: tot 17 november 23.59 via het registratieformulier
Maandag 28 november: tot 24 november 23.59 via het registratieforumulier
Max. aantal studenten: 10 studenten
Als Stout Groep zijn we een groep mensen die met passie werkt in de publieke sector. Ons hart klopt voor maatschappelijke vraagstukken. Wij richten ons op het vinden van innovatieve en resultaatgerichte oplossingen, met aandacht en ruimte voor mensen. We hebben jarenlange ervaring binnen de overheid en zijn getraind om ons snel in nieuwe situaties in te leven en wat los te maken.
We werken voor gemeenten, provincies, waterschappen, samenwerkingsverbanden en uitvoeringsdiensten. Voor deze opdrachtgevers vervullen wij verschillende rollen zoals interim-manager, organisatieadviseur, projectleider, regisseur, kwartiermaker. De rode draad is leiding geven aan mensen, processen en projecten binnen het fysiek en sociaal domein. We houden niet alleen van een heldere analyse, maar ook van het implementeren van de oplossing.
Kom speeddaten met maatschappelijke opgaven bij Stout Groep
We nodigen je graag uit op ons kantoor in Geldermalsen voor een middag speeddaten. Je ontdekt wat Stout Groep voor bedrijf is en hoe we werken. Daarnaast neem je deel aan verschillende sessies met collega’s die werken aan maatschappelijke opgaven in de publieke sector. Deze middag gaan we bezig met de thema’s ruimtelijke ontwikkeling en transformatie. Op maandag 28 november organiseren we nog een inhousedag, waar de duurzame economie centraal staat.
Waar ga je mee aan de slag:
- Werken bij Stout Groep met Floor, Maikel en Martine
- Centrumontwikkeling in Bergen op Zoom met Sander Pasmans
- Transformatie bedrijventerrein de Baanderij in Leiderdorp met Mildred van der Linden
- Werken aan de energietransitie met Kirsten Noij
Voor wie? Voor derdejaars bachelor- en masterstudenten
Wanneer? Donderdag 24 november 2022 van 13.00 – 17.30 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Kantoor Bureau Buiten Achter Sint Pieter 160 te Utrecht
Inschrijving: Open tot 20 November 23.59 via het registratieformulier
Max aantal studenten: 12 studenten
Ben jij derdejaars bachelor- of masterstudent en wil je weten wat Bureau BUITEN kan betekenen voor jou bij de volgende stap in je carrière? Heb je er weleens aan gedacht om aan de slag te gaan als adviseur? Bij onze inhousemiddag op 24 november krijg je inzicht in wat werken als adviseur bij ons bureau inhoudt.
Het doel van de inhousedag is om jou op een informele, leuke en vrijblijvende manier kennis te laten maken met de arbeidsmarkt, met het adviesvak in het algemeen en specifiek met ons bureau. Ook zijn we bij Bureau BUITEN doorlopend op zoek zijn naar nieuw talent, zoals stagiairs of junior adviseurs. Wij maken dus ook graag met jou kennis!
Over Bureau BUITEN
We maken gebieden mooier, sterker en duurzamer. Al meer dan 20 jaar. Wij hebben kennis van economie en omgeving. Vanuit deze specialistische kennis leggen we dwarsverbanden en we overzien de strategische consequenties van de keuzes die onze opdrachtgevers kunnen maken. Of het nu gaat om een transformatie van een bedrijventerrein, een plan voor toeristisch-recreatieve gebiedsontwikkeling of het aanvragen van Europese subsidie voor een innovatief project binnen de circulaire economie.
Programma
We vertellen je tijdens de inhousedag van alles over ons bedrijf, over het werk wat we doen (projecten en type werkzaamheden) en behandelen een casus uit ons werk. We sluiten af met een borrel.
De planning is als volgt:
- 13:00 – 13:15: Inloop
- 13:15 – 14:15: Presentatie over Bureau BUITEN
(werkvelden, thema’s, type projecten en werkzaamheden, werkcultuur etc.) & mogelijkheden voor studenten en starters - 14:15 – 14:30: Pauze
- 14:30 – 16:30: Workshop Toekomstbestendige Steden
- 16:30 – 17:30: Borrel & bites
Contact
De inhousedag wordt gehouden door Jos van Heest en Bart van Rijkom alumni van SGPL van de Universiteit Utrecht. Heb je vooraf vragen? Neem dan contact op met Bart van Rijkom bart.vanrijkom@bureaubuiten.nl of bel 06 4242 3872.
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? dinsdag 29 november 2022 van 14.30 – 18.00 uur (incl. borrel)
Taal: Nederlands
Locatie: Maliebaan 85 te Utrecht
Inschrijving: Open tot 24 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 15 studenten
Over Capital Value
Capital Value is specialist en marktleider op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt. Wij leveren transactie-, taxatie-, research & consultancy en asset management-diensten aan beleggers, woningcorporaties, banken, ontwikkelaars, (semi)overheid en zorginstellingen. Dat doen wij met een team van 70 enthousiaste professionals.
Wij zijn ambitieus, ondernemend, resultaatgericht, persoonlijk en integer. Ons kantoor bevindt zich aan de Maliebaan in Utrecht en we hebben ook twee vestigingen in Amsterdam en Rotterdam.
Onze diensten
We verbinden marktpartijen, nemen werk uit handen door helder en integer projectmanagement en we gaan voor het beste resultaat. Of dat nu de hoogste opbrengst of het beste taxatierapport is, wij voegen waarde toe aan het kapitaal van onze klant.
- Transactiediensten
Wij begeleiden aan- en verkoopprocessen van wooncomplexen en woningportefeuilles in heel Nederland. Sinds onze oprichting in 2012 hebben wij meer dan 30.000 woningen succesvol verkocht. Van een enkel complex van 10 woningen tot complete portefeuilles met duizenden woningen. Zowel bestaand als nieuwbouw. Dit alles door de kennis en ervaring van ons team van professionals. De rol van ruimtelijke data wordt in deze tak van ons bedrijf alsmaar groter. - Taxatiediensten
Onze gespecialiseerde taxatieafdeling adviseert over de waarde van vastgoed. Wij taxeren voor alle doeleinden, waaronder de jaarrekening van corporaties en beleggers, (her)financieringen of bij aan- of verkoop. Naast onze specialisatie in woningen, taxeren wij ook bedrijfsmatig onroerend goed, maatschappelijk onroerend goed en zorgvastgoed. Bij het taxeren is geografische kennis haast onontbeerlijk. Meerdere taxatiecollega’s hebben dan ook een geografische achtergrond. - Research & Strategisch advies
Wij geven strategisch advies over alle vraagstukken die betrekking hebben op de woningbeleggingsmarkt in Nederland. Bijvoorbeeld over acquisitie of dispositie, over bestaande woningen, over nieuwbouw, transformatieprojecten of zorgvastgoed. Hierbij gebruiken we geografische-, demografische en woningmarktdata, en de meest actuele kennis over woningmarktbeleid. Dit passen we toe voor ontwikkelaars, gemeenten en woningbeleggers uit binnen- en buitenland. - Asset Management
Wij leveren asset management diensten aan buitenlandse investeerders die hun platform in Nederland verder willen uitbreiden.
Wat kun je verwachten?
Tijdens een inhousedag bij Capital Value leer je wie wij zijn, wat wij doen, waar wij aan werken en welke opleiding/achtergrond daarvoor nodig is. Er is volop ruimte voor interactie en het stellen van vragen.
Programma
- Ontvangst en welkomstwoord door Lisa van der Kamp en Joey Knol
- Kijkje achter de schermen bij Capital Value: wat gebeurt er op de woningbeleggingsmarkt en hoe ziet een dag als vastgoedadviseur eruit?
- Aan de slag: Aan de hand van tips en uitleg ga je zelf aan de slag met het vaststellen van de waarde van een wooncomplex voor een belegger.
- Vragen en open discussie
Na afloop beschik je over meer kennis van de woningbeleggingsmarkt, zie je de toepassing van geografische kennis en vaardigheden in ons werkveld en weet jij of het voor jou interessant zou kunnen zijn om in onze branche te komen werken. Graag tot 29 november!
Voor wie? Voor derdejaars bachelor- en masterstudenten
Wanneer? Woensdag 30 november 2022 van 13.30 – 16.30 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Stationsplein 45 (Groothandelsgebouw) Rotterdam
Inschrijving: Open tot 24 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 16 studenten
Studio Bereikbaar is een adviesbureau op het snijvlak van mobiliteit en ruimtelijke ordening. Ons doel: zorgen voor een mooier en beter Nederland. Dat doen wij door te adviseren op beslisniveau over strategische bereikbaarheidsvraagstukken. Hierbij werken wij vanuit de visie dat bereikbaarheid een maatschappelijk goed is, waarin keuzes worden gemaakt door maatschappij, politiek en betrokken partijen. Met een club van 16 personen helpen wij deze partijen keuzes te maken.
Je bent van harte welkom om deel te nemen aan onze in-house middag op woensdag 30 november. Tijdens onze in-house dag kom je meer te weten over het werk van een adviseur en de brede scala aan projecten (o.a. MIRT Verkenningen, Verstedelijkingsstrategieën, Ontwerpend Onderzoek, Straatpuzzel) die we doen. Daarnaast laten we jullie meedenken over een actueel project van ons. Van deze middag kan je het volgende verwachten:
- Wie zijn wij en wat doen we?
- Korte uitleg project en opdracht
- Werken aan opdracht
- Opdracht presentatie en afronding
Voor wie? Voor derdejaars bachelor- en masterstudenten
Wanneer? woensdag 30 november 2022
Taal: Nederlands
Locatie: Ganzenmarkt 6 (boven de Boons) in hartje binnenstad van Utrecht
Inschrijving: Open tot tot 24 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 12
Keypoint Consultancy is een middelgroot adviesbureau (25 werknemers) met kantoren in Enschede en Utrecht. Wij zijn sterk op het snijvlak van Mobiliteit, Technologie en Data. Daarbij richten we ons op 4 thema’s: Fiets, Openbaar Vervoer, Intelligente Transport Systemen (ITS) en Digitalisering. Onze werknemers hebben houden zich daarbinnen bezig met Integrale mobiliteitsnetwerken bij gebiedsontwikkeling, data-analyses ten behoeve van doorstroming en (OV) betrouwbaarheid, Hubs/deelmobiliteit/Mobility as a Service (MaaS), slimme verkeerslichten, data uit voertuigen etc. Onze klanten zijn vooral nationale, regionale en lokale overheden.
Het programma inhousedag
- 12.45 inloop
- 13.00 introductie Keypoint en casus
Brainportregio (Eindhoven en omgeving) is de kennismotor van de Nederlandse economie en kent een bovengemiddelde economische groei van 2,5% over de afgelopen 10 jaar. De groei wordt vooral veroorzaakt door de kennisintensieve maakindustrie. In de Brainportregio worden tot 2040 ruim 60.000 woningen bijgebouwd en verwacht men een vergelijkbare toename in het aantal arbeidsplaatsen (72.000). Deze groei heeft een grote invloed op de bereikbaarheid van bijvoorbeeld Veldhoven. Het huidige mobiliteitssysteem kan deze groei niet aan zonder dat er enorme knelpunten ontstaan. Wat moeten we nu in gang zetten om de bereikbaarheid van Veldhoven te blijven garanderen wetende dat de capaciteitsuitbreiding op de A2/N2 relatief beperkt zal zijn en een verbinding Eindhoven CS-Veldhoven geen barrière moet zijn.
In 2,5 uur werken we in groepen aan een oplossing voor dit probleem. Daarna volgt er een presentatie/pitch van de ideeën voor een jury. Het beste idee wint! - 13.30 uitvoeren casus ‘Garanties voor bereikbaarheid’
- 16.00 presentatie/pitch
- 16.30 borrel
Voor wie? Voor derdejaars bachelor- en masterstudenten
Wanneer? donderdag 1 december 2022 van 14.30 – 17.30 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Van Deventerlaan 31-51, 3528 AG Utrecht
Inschrijving: Open tot 24 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 15 studenten
Wij zien een Nederland dat altijd in ruimtelijke ontwikkeling is. Zowel sociaal als organisatorisch verandert er veel. Al meer dan tachtig jaar volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en werken we aan een vooruitstrevende samenleving. Daarbij staan we voor duurzaam advies en de implementatie hiervan. Altijd gericht op vooruitgang én echt iets kunnen betekenen voor mensen, organisaties en de maatschappij.
Jullie zijn uitgenodigd door de adviesgroep Energie & Fysieke leefomgeving. Dit is een afdeling van ca. 60 adviseurs verdeeld over 5 teams. Zij geven strategisch advies over de energietransitie, de mobiliteitsontwikkelingen en de ruimtelijke ontwikkelingen (stikstof, versnelling woningbouw, klimaatadaptatie, gebiedsgericht werken) aan o.a. ministeries, provincies, gemeenten, netbeheerders, projectontwikkelaars en regionale samenwerkingsorganisaties. Wij helpen momenteel o.a. minister Hugo de Jonge om de rijksregie op ruimtelijke ordening te pakken, werken aan de energietransitie door regionale energiestrategieën met stakeholders op te zetten en adviseren provincies om te komen tot een aanpak om duurzame landbouw te ontwikkelen in relatie tot de stikstofproblematiek.
berenschot.nl/fysieke-leefomgeving
berenschot.nl/thema-s/energietransitie
berenschot.nl/mobiliteit
Wat kan je verwachten?
Tijdens de inhousedag bij Berenschot krijg je inzicht in wie wij zijn, wat we doen en ga je in een team, onder leiding van een adviseur, aan de slag met een casus. Er is continue interactie en ruimte voor vragen. Daarbij zoeken wij elk jaar nieuwe trainees, Klimaattalenten en stagiaires. Daarmee is de inhousedag een uniek moment om te kijken of een carrière bij Berenschot past bij jouw ontwikkeling! Er werken veel oud-studenten Sociale Geografie & Planologie bij onze afdeling, onder andere Bram Brouwer (managing director) en Josse van Sleeuwen (senior adviseur). Tijdens deze middag kunnen jullie hen (en onze andere collega’s) allerlei vragen over werken bij Berenschot stellen.
Programma (14.30-17.30)
- Voorstelrondje en Introductie Berenschot
- Vragenvuurtje (over bijvoorbeeld: type projecten, manier van werken, werkdruk en sfeer)
- Aan de slag met de casus (over de energietransitie en/of de duurzame leefomgeving)
- Pitches per groep
- Afronding en borrel
Graag tot op 1 december!
Who is it for? 3rd year Bachelor's and Master's students, especially GIMA students
When? Thursday 1 December 2022 from 12:30 – 16:00
Location: ‘De Inktpot’ Main office Pro Rail Moreelsepark 3 te Utrecht
Registration: Open until 24 November 23.59 via the registration form
Max. number of students: 15 students
Always wanted to know what you could do with a background in geography, and specifically with a background in GIS, to create the rail network of tomorrow? How ICT is fundamental to create a safe and reliable rail network? And how geospatial analysis are implemented for sustainable and pro-active risk analyses within the railway sector? Then visit us at 1 December at our main office ‘de Inktpot’ ProRail, the railway management company of the Netherlands.
ProRail and CGI Netherlands will show you how they use (geographical) data to create a national operational picture of the rail network, a digital twin, and utilize this to for different work processes related to logistics, safety, maintenance, traffic control, etc. Through demonstrations of different projects we will give you an idea what CGI and ProRail do to make this world more sustainable, modernized and more connected, and thereby give you an idea what someone with a GIS background would do working for a company like CGI or ProRail.
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? vrijdag 2 december 2022 van 13.30 – 16.30 uur (incl. borrel)
Taal: Nederlands
Locatie: Rotsoord 3a, Utrecht (kantoor Procap)
Inschrijving: Open tot 27 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 20
Maak kennis met ons!
Wij zijn een onafhankelijk bureau met ruim 40 adviseurs, project- en omgevingsmanagers en werken aan ruimtelijke projecten door heel Nederland. Net als jullie hebben veel van ons een achtergrond in de Sociale Geografie en Planologie. We zijn een familiair bureau waar de lijnen kort zijn, de ambitie hoog en de energie aanstekelijk. Ons advieswerk en projectmanagement vindt plaats binnen de thema’s gebieden & gebouwen, mobiliteit & infrastructuur en energie & klimaat.
Ben je nieuwsgierig geworden?
Wil je meer weten over Procap, onze mensen en de projecten waar wij elke dag aan werken? Kom ons dan bezoeken tijdens onze inhouse middag in de Pastoefabriek. Op vrijdag 2 december vanaf 13.30 ben je van harte welkom.
Wat gaan we doen?
We hebben een leuk programma voor jullie uitgewerkt waarin je in groepjes leert wat het vak adviseur en projectmanager inhoudt. Tijdens een projectencarrousel maak je kennis met de projecten waar wij op dit moment aan werken en dagen we jullie uit met slimme ideeën te komen voor de uitdagingen die in deze projecten spelen. Ook gaan we naar buiten, want het gebied Rotsoord (waar ons kantoor gevestigd is) is een perfect voorbeeld van een gebiedstransformatie. Om 16.30 sluiten we het programma af met onze gebruikelijke vrijdagmiddag borrel.
Voor wie? Voor derdejaars bachelor- en masterstudenten
Wanneer? donderdag 24 november 2022 van 14:00 – 16:00 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Klokgebouw 245 (naast station Strijp-S) Eindhoven, 5e verdieping
Inschrijving: Open tot 20 november 2022 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 20 studenten
Wil jij weten hoe je carrière er uit kan zien nadat je bent afgestudeerd? Waar liggen de uitdagingen? Hoe pak je die op? En wil je er graag eens mee aan de slag? Kom dan naar de sessie van BEECKK Ruimtemakers op 24 november aanstaande.
(Globaal) programma:
- Introductie en kennismaking met BEECKK
- Ruimte die wij maken: onze projecten
- Aan de slag met een casus: ‘Ontwikkeling Eindhoven Airport’
- Borrel en napraten
BEECKK Ruimtemakers is een adviesbureau in het ruimtelijk domein. Wij helpen overheden met het maken van de juiste keuzes in complexe ruimtelijke vraagstukken. Daarbij staat voor ons de mens centraal. BEECKK richt zicht op verschillende thema’s binnen het ruimtelijke domein zoals de energietransitie, sociaalmaatschappelijke opgaves, de Omgevingswet, woningbouwversnelling en de toekomst van het buitengebied. Zie ook: www.beeckk.com
Voor wie? Voor derdejaars bachelor- en masterstudenten
Wanneer? vrijdag 2 december 2022 van 09.00 – 13.15 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Groothandelsgebouw Weena 695 (B2 - 036) te Rotterdam
Inschrijving: Open tot 27 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 25 studenten
Een kaart verbindt mensen, waar ze ook zijn. Door te werken met dezelfde kaart heeft iedereen hetzelfde beeld. Dankzij het inzicht van een geografisch informatiesysteem (GIS), is het mogelijk een verschil te maken. Een vooruitstrevend GIS werkt op elk device, overal en altijd. Het GIS van Esri is het ArcGIS-platform. ArcGIS integreert informatiebronnen en sluit aan op andere systemen. Het is met dit platform mogelijk om processen te ondersteunen en zo goed onderbouwde beslissingen te nemen.
Organisaties onthullen de kracht van hun data en maken zichzelf slimmer met kaarten en geografische analyses. Wereldwijd werken meer dan 350.000 organisaties dagelijks met de innovatieve technologie van Esri. In Nederland bestaat het brede netwerk uit meer dan 1.000 Nederlandse organisaties, waaronder grote steden, overheden en het bedrijfsleven. Je bent van harte welkom bij Esri in Rotterdam. Tijdens een gevarieerd en interactief programma maak je kennis met Esri als organisatie, met Esri medewerkers, nieuwe ontwikkelingen, mogelijkheden voor (afstudeer)stages. Tijdens de sessie ga je in groepen zelf aan de slag met ArcGIS Insights.
Programma
- 9:00 uur inloop
- 9:30 uur Welkom en introductie Esri Nederland / Jan Willem van Eck
- 9:45 uur Werken bij Esri Nederland door Sibel en Jill
- 10:00 uur Nieuwe ontwikkeling in de technologie/ Oscar Stoop
- 10:15 uur (afstudeer) stage bij Esri, hoe ‘werkt’ dat?
- 10:30 uur Pauze en rondleiding kantoor Esri
- 11:00 uur Introductie ArcGIS Insights (Jan Willem van Eck/ Oscar / Lisa) in groepen na intro van 15 min een learn lesson volgen. Interactief samenwerken.
Casus: Kickstart jouw ruimtelijke analyses met Insights - 12.30 uur Q&A, afsluiting programma, lunch
- 13.15 uur einde
Masterclass Energietransitie
Wanneer? vrijdag 25 november van 10.00 - 16.30 uur
Taal: Nederlands
Locatie: Radboud Universiteit, Heyendaalseweg 141, Nijmegen
Aanmelden: Masterclass Energietransitie - Werken in Gelderland
Unieke kans: Ben jij één van de tien studenten die aanschuift tijdens een masterclass van Starters in Gelderland - Ontdek het Ruimtelijk Domein? Maak kennis met de starters en ervaar hoe het eraan toegaat tijdens een opleidingsdag.
Energietransitie, grote kans dat jij daar veel op het nieuws over hoort. Met elkaar hebben we de flinke uitdaging om verdere opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan zo veel mogelijk te voorkomen. Om onze klimaatdoelen te realiseren moet Nederland overstappen van fossiele brandstoffen op duurzame energiebronnen zoals zon en wind. Daar heeft ook de Gelderse overheid een belangrijke rol in. Tijdens deze masterclass leer je meer over CO2, het effect van beleidsmaatregelen en de rol van (kwetsbare) inwoners. Meer informatie & aanmelden:
Meelopen bij drie verschillende gemeentes
Naast de masterclass zijn er ook meeloopmomenten gepland bij drie verschillende gemeentes. Klik op de link voor meer informatie.
- Donderdag 24 november 2022 van 10:00 – 14:00 bij gemeente Nijmegen:
Loop mee met Sophie en Nadine - Werken in Gelderland - Dinsdag 6 december 2022 van 09:30 – 13:00 bij gemeente Maasdriel:
Loop mee met Teun - Werken in Gelderland - Dinsdag 13 december 2022 van 09:00 – 11:30 bij gemeente Putten:
Loop mee met Ernst-Jan Slieker - Werken in Gelderland
Lunch meetings
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? woensdag 23 november 2022 van 12.00 – 13.00
Taal: Nederlands
Locatie: VMA 1.04, Princetonlaan 8A (1ste verdieping)
Inschrijving: Open tot 20 November 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 30 studenten
''Elke schep in de grond klimaatbestendig: water en bodem (weer) sturend in de ruimtelijke ordening.''
Klimaatverandering stelt de waterschappen voor grote uitdagingen. In de toekomst krijgen we steeds vaker te maken met perioden van extreme neerslag èn langdurige droogte. Om daarop voorbereid te zijn is meer ruimte voor water nodig. Tegelijkertijd vragen andere functies, zoals woningbouw, energietransitie, natuur en landbouw óók ruimte. Hoe combineer je deze functies en hoe zorg je dat de stem van het waterschap doorklinkt bij besluiten in het ruimtelijke domein?
In het gebied van De Stichtse Rijnlanden (een groot deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland) liggen de voorbeelden voor het oprapen. Bijvoorbeeld de Utrechtse polder Rijnenburg. Als waterschap willen we dat bodem en water (weer) sturend wordt in de ruimtelijke ordening. Bouwen in de polder? Nee, tenzij….het diepste deel van de polder vrijgehouden wordt voor waterberging en elke schop die de grond in gaat klimaatbestendig is. Bijvoorbeeld door drijvende woningen te bouwen.
Els Otterman vertelt tijdens haar lunchlezing hoe waterschapsbestuurders en ambtenaren invloed uitoefenen op ruimtelijke plannen en hoe jij met je geografische kennis en inzicht kunt bijdragen aan een klimaatbestendige inrichting van Nederland.
Els studeerde sociale geografie in Utrecht en werkte als adviseur en projectleider bij verschillende adviesbureaus waaronder bureau Stroming, met een kort uitstapje (2010-2012) naar de Verenigde Naties in Geneve. Sinds maart 2015 is ze lid van het algemeen bestuur van De Stichtse Rijnlanden voor Water Natuurlijk. Sinds 2018 is ze dagelijks bestuurder en loco-dijkgraaf van dit waterschap.
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? woensdag 30 november 2021 van 13:00 – 14:00
Taal: Nederlands
Locatie: VMA 1.04, Princetonlaan 8 A (1ste verdieping)
Inschrijving: Open tot 24 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 30 studenten
Tijdens zijn lunchlezing neemt Tim Cools, adviseur strategie & wonen bij studentenhuisvester SSH& in Nijmegen/Arnhem, jullie mee in de volkshuisvestelijke opgaven waar hij samen met huurders en tal van samenwerkingspartners mee aan de slag is. Tijdens de lezing raakt hij zeer actuele thema’s aan als het gaat om de bouw van (tijdelijke) woningen, de aanpak van energiearmoede en de huisvesting van vergunninghouders en Oekraïners. Woningcorporaties staan midden in de samenleving. Never a dull moment in zijn werk!
Ook stipt hij (middel) lange termijn vraagstukken aan die bij uitstek voor de geograaf interessant zijn: Hoe ga je om met de verdeling van schaarste? Op welk (ruimtelijk) schaalniveau stuur je op de verschillende opgaven? Hoe onderzoek je wensen van bewoners en stakeholders en vertaal je die door naar concrete ambities en projecten?
Stel vooral je vragen aan Tim!
Hij zal ook reflecteren welke stappen hij in zijn arbeidscarrière heeft gezet na zijn studie. Hoe heeft hij de switch van studie naar werk ervaren? Welke (academische) vaardigheden en vorming helpen hem nu nog in zijn werk?
Wie is Tim Cools?
Interesse en betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken en (studenten-)huisvesting lopen als een rode draad door het studerende en werkzame leven van Tim. Naast zijn studies (stadsgeografie in Utrecht en politicologie in Nijmegen) was Tim actief als voorzitter van de huurdersorganisatie van studentenhuisvester SSH in Utrecht. Na zijn studie ging Tim aan de slag als wijkconsulent waaronder bij woningcorporatie Mitros. Als beleidsadviseur is Tim na Mitros een aantal jaren werkzaam bij de gemeente ’s-Hertogenbosch. Ruim 2 jaar geleden is Tim teruggekeerd naar de corporatiesector bij studentenhuisvester SSH&. Om met huurders en betrokken partijen in de breedte samen te werken aan prettig, betaalbaar en duurzaam wonen voor studenten in Nijmegen en Arnhem.
LinkedIn-profiel: https://nl.linkedin.com/in/tcools
Who is it for? Bachelor's and Master's students
When? Wednesday 2 december 2022 from 13:00 – 14:00
Language: English
Location: VMA 1.04, Princetonlaan 8 A (1st floor)
Registration: Open until 27 November 23.59 via the registration form
Max. number of students: 30 students
The Netherlands is known for her broad social rental sector run by private not-for-profit housing associations that is inspiring to many other countries in the world. They are responsible for adequate and affordable housing, contribute to the quality of life in neighborhoods and invest in the construction of new dwellings and sustainability. In a new climate agreement, the government is forcing housing associations to act as a role model in making the housing stock energy-neutral. Everyone, municipalities, social housing corporations, companies and residents have to invest. Unless all parties work in unison, they will not achieve this objective. We organize an interactive session focusing on: How can social housing corporations get all parties to work in unison in order to speed the process of sustainability?
Thijs Kurstjens
Inspired by the sustainable development of the built environment Thijs likes to contribute to the actual challenges that come with it. He has a background in architecture and building technology (TU Delft) and works as a consultant for twenty years now, focusing on the sustainable development of the social housing stock in the Netherlands.
Sharon Bonouvrie
Sharon studied Urban Geography at the University of Utrecht. She works as a consultant for one year now en is passionate to contribute to the participation and inclusion of residents in neighborhoods and cities.
Workshops Career Services
Wanneer?
14 november – 2 december 2022
Wat?
Gedurende de hele maand kan je je CV laten checken door de career officers van de faculteit Geowetenschappen. Want met een mooi vormgegeven en duidelijk CV maak jij een goede eerste indruk. Plan je afspraak en kies voor Melissa Wolleswinkel. Of stuur je CV op naar careerofficer.geo@uu.nl. Zij helpt je graag met al je vragen over hoe jij het best je cv kan opbouwen.
Who is it for? Bachelor's en Master's students
When? Monday 14 November 2022 10:00 – 12:00
Language: English
Location: VMA 1.04 Princetonlaan 8A (1st floor)
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Registration: Enrollment until 9 November 23.59 via the registration form
Max. number of students: 20 students
Are you unclear about what kind of job will suit you, what you are passionate about, or where your strengths lie? In this workshop, we will explore these questions to find out what is in your wheelhouse. By consciously and actively engaging with these themes, you will find out what it is you really want and what you find most important.
An experienced career coach will encourage you to look at different aspects of yourself and your life, and based on that information, explore your future. By mapping your interests, capabilities, motives and career values, you will determine what is (most) important to you. After that, you will be better able to consider the jobs, organizations and occupations that fit your preferences.
After this workshop, you will continue your job search with more self-knowledge and more self-confidence.
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? maandag 14 november 2022 14.00 – 16.00 uur
Taal: Nederlands
Locatie: zaal BBG 075
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Inschrijving: Open tot tot 9 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 20
Heb je nog geen duidelijk beeld wat voor werk je wilt doen, waar je passie ligt of wat jouw sterke kanten zijn? In deze training gaan we op onderzoek uit om te kijken welke richting bij je past. Door hier bewust en actief mee bezig te zijn, ga je zien wat jouw specifieke voorkeuren zijn en wat je écht belangrijk vindt.
Een ervaren loopbaancoach stimuleert je in deze training om verschillende kanten van jezelf en van je leven te bekijken en daar informatie uit te halen voor jouw toekomst. Met behulp van opdrachten en vragenlijsten breng je in kaart waar je interesses liggen, wat je kwaliteiten en drijfveren zijn en welke waarden er voor jou toe doen. Op basis hiervan kun je op zoek gaan naar werkzaamheden, functies en organisaties die daar bij passen.
Na het volgen van deze training ga je met meer inzicht en vertrouwen op zoek naar werk.
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? woensdag 16 november 2022 van 10.00 – 12.00 uur
Taal: Nederlands
Locatie: VMA 1.04, Princetonlaan 8a Utrecht (1ste verdieping)
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Inschrijving: Open tot 10 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 20 studenten
Wil je op korte termijn graag stage lopen, relevant vrijwilligerswerk doen of ben je op zoek naar een passende (bij)baan? Bezig zijn met je loopbaan geeft energie, maar kan tegelijkertijd ook onzekerheid oproepen. Hoe maak je plannen voor de toekomst in een tijd waarin de wereld even stil lijkt te staan?
In deze online workshop (Microsoft Teams) bespreken we vragen als “wie ben ik”, “wat kan ik” en “wat wil ik”. We werken met een groep van maximaal 8 deelnemers, zodat er veel ruimte is om vragen te stellen en elkaar verder te helpen. We gaan op zoek naar wat jij belangrijk vindt en waar jouw kwaliteiten liggen. Ook staan we stil bij welke vaardigheden je eigenlijk allemaal hebt ontwikkeld tijdens je studie en hoe je deze vervolgens overtuigend op een ander kunt overbrengen. Ook geven we je tips hoe je interessante functies en organisaties kunt vinden en hoe je oriënterend kunt netwerken met behulp van LinkedIn.
Na deze workshop heb je een beter beeld van je eigen voorkeuren, wat je kan en welke vervolgstappen je kunt zetten. Zo kun je gericht en met meer vertrouwen de arbeidsmarkt verkennen.
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? woensdag 16 november 2022 14.00-17.00 uur
Taal: Nederlands
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Locatie: VMA 1.04, Princetonlaan 8a (1ste verdieping)
Inschrijving: Open tot 10 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 25 studenten
Een agenda vol met taken en verantwoordelijkheden: is dat voor jou ook een bekend fenomeen? Hoe zorg je dat je inspanningen effectief en efficiënt zijn én dat je zelf in balans blijft met alles wat op je afkomt?
In deze training ga je aan de slag met een aantal modellen en inzichten op het gebied van timemanagement. Deze helpen om taken te prioriteren en te ordenen. We maken onderscheid tussen wat urgent en wat belangrijk is en oefenen met een methode om ‘zaken gedaan te krijgen’. Daarnaast onderzoeken we welke werkstijl bij jou past, zodat alle voordelen ervan kunt benutten en de valkuilen (zoveel mogelijk) kunt voorkomen.
Deze interactieve training helpt je om gericht aan het werk te gaan en daarmee stress te verminderen. Bewust en effectief!
Voor wie? Voor bachelor- en masterstudenten
Wanneer? maandag 21 november 2022 van 10.00 – 12.00 u
Taal: Nederlands
Locatie: VMA 1.04, Princetonlaan 8a (1ste verdieping)
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Inschrijving: Open tot 16 November 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 20 studenten
Wil jij leren hoe je LinkedIn echt voor je kunt laten werken? In deze workshop kom je er achter:
- hoe je ervoor zorgt dat recruiters/werkgevers jou vinden;
- hoe je een goede samenvatting schrijft;
- hoe je groepen en bedrijfspagina’s gebruikt;
- hoe je vacatures kunt vinden;
- en hoe je een goed netwerk opbouwt en onderhoudt.
Om deel te kunnen nemen aan deze training moet je al een ingevuld LinkedIn profiel hebben. Heb je dat nog niet, volg dan ook de basisworkshop LinkedIn of ga zelf aan de slag. Het kan helpen als je ook de workshop arbeidsmarkt verkennen & netwerken gevolgd hebt.
De training is op locatie? Neem je (opgeladen) laptop mee naar de training zodat je ook direct aan de slag kunt.
Who is it for? Bachelor's and Master's students
When? Monday 21 November 2022 from 14:00 – 16:00
Language: English
Locatie: VMA 1.04, Princetonlaan 8a (1st floor)
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Registration: Open until 16 November 23.59 via the registration form
Max. number of students: 20 students
Do you want to know how to make LinkedIn really work for you? In this workshop you will learn:
- how to make sure that recruiters/employers find you;
- how to write a good summary;
- how to use groups and company pages;
- how to find vacancies;
- and how to build and maintain a good network.
To participate, you need to have a completed LinkedIn profile. Don’t have one yet? Sign up for the workshop LinkedIn Basics, or get started to work on your LinkedIn profile yourself first. It could also help to follow the workshop Exploring the Job Market & Networking.
The workshop takes place on site, please make sure to bring your (charged) laptop with you so you can get started right away.
Voor wie? Bachelorstudenten
Wanneer? dinsdag 22 november 2022 van 13.00 – 16.30
Taal: Nederlands
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Locatie: PADUALAAN - PORTA 1.10
Inschrijving: Open tot 17 November 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 20 studenten
Wat is Ikigai eigenlijk? Je kunt ‘jouw Ikigai vinden' als je de volgende vier zaken combineert…
- Wat je leuk vindt.
- Waar je goed in bent.
- Waar de wereld behoefte aan heeft.
- Waar je voor betaald kunt krijgen.
Het Japanse woord Ikigai betekent heel veel tegelijk. Het zijn vier dingen samengebracht tot één woord. Zoiets hebben we eigenlijk niet in het Nederlands. Het Nederlandse ‘woord' dat het meest dichtbij komt, is: ‘je reden van bestaan vinden’.
Tijdens de training 'Vind je Ikigai' ga je op zoek naar jouw Ikigai. Met dit inzicht wordt het makkelijker om een (loopbaan)keuze te maken en een vervolgstap te zetten.
Who is it for? For 3rd years Bachelor's and Master's students
When? Monday 23 November 2022 14:00 – 16:00
Language: English
Trainer: Melissa Wolleswinkel
Location: VMA 1.15 Princetonlaan 8A (1st floor)
Registration: Open until 20 November 23.59 via the registration form
Max number of students: 20 students
Do you know what skills you’ve acquired at university? People tend not to think much about these things. Transferable skills are useful in all kinds of professional contexts and you carry them with you from one job to the next.
If you want to convince an employer that you’re the right person for a job or an internship, you need the ability to present your skills with clarity and conviction. This workshop will make you aware of the transferable skills you’ve developed in your studies, at your (temp) jobs and in your extracurricular activities.
In the workshop, you’ll analyse a job offering and try to assess, as accurately as you can, what the employer is looking for. You’ll learn to distinguish between specialist (though job-specific) and generic skills. You will learn to catalogue your transferable skills.
Upon completing the workshop, you’ll know exactly what your skills are and you’ll be better able to advertise them.
Overig
Voor wie? Bachelorstudenten
Wanneer? Donderdag 17 november 2022 15.00 – 16.00 uur
Taal: Nederlands
Locatie: VMA 1.04, Princetonlaan 8a Utrecht (1ste verdieping)
Door: Gijs van Campenhout (coördinator stage) en Erika van Middelkoop (onderwijscoördinator SGPL)
Inschrijving: Open tot 13 November 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 25 studenten
Stage in de BA SGPL vanaf 2023-2024, wat verandert er?
‘Hoe haalt je stage het beste in jou naar boven?’
Deze vraag ligt ten grondslag aan de vernieuwde cursus Stage in de Ba-SGPL (van 15 EC).
Stages bieden de unieke kans om abstract denken te koppelen aan praktische projecten in het werkveld, en omgekeerd. Je bewust zijn van de wederzijdse relaties tussen praktische toepassing en abstract denken, en het wennen en actief werken daaraan, is belangrijk in onbekende situaties voor nu en later, in de ‘outdoor learning spaces’. Hiervoor is het nodig om actief te observeren en zowel tijdens als na de stage te reflecteren op de ervaringen en uitdagingen in deze onbekende leeromgeving.
Het is daarom dat, naast een vakinhoudelijke component, er meer aandacht is voor het zichtbaar en transferable maken van (professionele) competenties. Je wordt hierin uitgedaagd gedurende trainingssessies die plaatsvinden voorafgaand aan, tijdens en na de stage. Door middel van intervisie wordt het zogenaamde peer-group learning – het leren met en van andere studenten die ook stage lopen – gestimuleerd.
Voor de nieuwe cursus Stage zijn we op zoek naar nieuwsgierige, betrokken en zelfstandige studenten (vanaf cohort 2021) die ervoor open staan om zichzelf uit te dagen en daarop zelf en met anderen te reflecteren, in de ‘outdoor learning space’ van een stage.
Voor de oudejaars studenten (vóór cohort 2021) is er ook nog steeds de mogelijkheid om kennis te maken met de praktijk om de verkregen kennis en vaardigheden die tijdens de opleiding zijn opgedaan in te zetten bij een organisatie. In de profileringsruimte is het mogelijk om een 7,5 EC (200 uur) Ba-stage te volgen.
Tijdens deze bijeenkomst wordt er meer verteld over:
- Ervaringen van mede student(en) die al een stage hebben gelopen
- Leerdoelen van de bachelor stage
- Organisatie en aanpak van een stage
- Toelatingseisen & aanvragen van goedkeuring stage door examencommissie.
Voor wie? Tweede- en derdejaars bachelorstudenten
Wanneer? vrijdag 2 december van 10.00 – 12.00 uur
Locatie: VMA 1.04 Princetonlaan 8A (1ste verdieping)
Door: Therese Albers
Inschrijving: Open tot 27 November 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 12 studenten
Ben je op zoek naar een master, maar weet je niet precies welke er bij jou past? Twijfel je en weet je niet goed hoe je een keuze moet maken? In de workshop masterkeuze krijg je meer inzicht in jouw motivatie en interesses. Wat is voor jou belangrijk en waarom die twijfels? Hoe ziet de arbeidsmarkt eruit voor sociaal geografen? Aan het eind van de workshop ga je veel gerichter zoeken naar de juiste master voor jou.
Voor wie? Bachelor- en masterstudenten
Wanneer? dinsdag 29 november 2022 van 11.00 – 13.00
Taal: Nederlands
Locatie: BOL - 1.206
Door: Rini Schreuder, Communicatieve Performance Academy
Inschrijving: Open tot 23 november 23.59 via het registratieformulier
Max. aantal studenten: 100 studenten
“Nu even niét de inhoud!”
Succesfactoren gaan véél verder dan inhoudelijke kennis, dát is de boodschap die centraal staat in deze interactieve masterclass, verzorgd door Rini Schreuder, directeur van de communicatieve performance academy. De laatste 20 jaar was Rini werkzaam als directeur communicatie & organisatie bij een landelijk consultancy bureau in gebiedsontwikkeling en planeconomie. Rini is een veelgevraagd spreker, die in zijn pittige, confronterende, interactieve én vooral inspirerende inleidingen de essentie laat inzien van communicatieve performance. Rini heeft intensief onderzoek verricht naar en gesprekken gevoerd over het communicatief optreden bij verschillende (overheids-)organisaties. Aan de hand van zijn vergaarde kennis en inzichten ontwikkelde hij een hoogwaardig, prikkelend en onderscheidend programma. Sessies waardoor deelnemers zich bewust worden van hun eigen uitstraling, gedrag en houding én die van anderen; inzicht krijgen in hun eigen en elkaars verbaal en non-verbaal gedrag; hun zeggings- en overtuigingskracht zien versterken.