Welkom bij de bacheloropleiding Natuurwetenschap en innovatiemanagement.

Tijdens de introductie maak je kennis met je medestudenten, toekomstige docenten en de opleiding zelf. Het is een ontzettend leuke en leerzame week, waarmee je de beste start maakt om je eerste jaar succesvol door te komen. 

Vanwege het coronavirus is het op dit moment onzeker op wat voor manier het introductieprogramma plaats gaat vinden. We zijn aan het inventariseren welke mogelijkheden er zijn om iedereen toch een warm welkom te bieden. 

Tot ziens bij de introductie!

Het programma voor 2020 is nog niet bekend.

  • Op de studentensite van Natuurwetenschap en innovatiemanagement vind je informatie over het programma die je nodig hebt tijdens het studeren in Utrecht. TIP: bookmark deze!   
  • Bekijk het studieprogramma om te zien welke programma-onderdelen verplicht en optioneel zijn.
  • Je wordt automatisch ingeschreven voor de cursussen van de eerste onderwijsperiode. Hierna moet je zelf je cursusinschrijving regelen.
  • Uiterlijk twee weken voor aanvang van de onderwijsperiode is je cursusrooster beschikbaar. Hier zie je hoe laat je waar moet zijn voor je cursussen. Zie ook de academische jaarkalender. 
  • De studiewijzer bevat alle informatie over een cursus, zoals inhoud, leerdoelen en studiematerialen. De studiewijzer is ongeveer twee weken van te voren verkrijgbaar via de docent of op Blackboard.
  • Studieboeken voor de eerste periode kun je met korting kopen bij studievereniging Helix. Readers koop je online. Lees meer over studiemateriaal.
  • Je moet een eigen laptop gebruiken bij computerpractica. Deze kun je verder goed gebruiken tijdens colleges en je studie. Er zijn een aantal specificaties waaraan je laptop moet voldoen. 
  • Je gebruikt je Solis-id en -wachtwoord voor de meeste universitaire IT-voorzieningen. Inloggegevens ontvang je enige tijd voor de start van het studiejaar per email.
  • Er zijn mensen bij wie je tijdens je studie terecht kunt voor begeleiding en advies (tutoren, studieadviseur, career officer, studentendecanen en -psychologen). Ook is er ondersteuning bij studeren met een handicap of chronische ziekte.

Tijdens de introductie krijg je een uitleg over alle praktische zaken die je studie vergemakkelijken.