Kies een master

Binnen 2 jaar na afstuderen volgt 96% van de bachelors Natuurwetenschap en Innovatiemanagement een masterprogramma in Nederland (bron: KUO 2012). Van degenen die in het buitenland verder studeren en degenen die direct na de bachelor een baan zoeken, hebben we geen betrouwbare statistische gegevens. Daarom kunnen we pas goede carrièreperspectieven voor je schetsen na de master.

Kies een master

Met een master verdiep en verbreed je je kennis, vergroot je je vaardigheden, en groeien je kansen op de arbeidsmarkt. Het is verstandig om zo vroeg mogelijk in je bachelor je te oriënteren op de masters. Dan kun je in de keuze van je vakken er rekening meehouden dat je een goede aansluiting hebt en dat je voldoet aan de toelatingseisen van de master die je wilt kiezen. 

Mogelijke masters

De bachelor Natuurwetenschap en Innovatiemanagement kan een goede voorbereiding zijn op de master Innovation Sciences. Andere masters aan de Universiteit Utrecht die je zou kunnen volgen zijn:

Uitgebreide informatie over de masterprogramma’s kun je krijgen op de Masteravond.

Hulp bij het kiezen van een masterprogramma

Blijf je twijfelen, misschien ook óf je wel een master wilt doen? In de workshop Kiezen voor master en loopbaan leer je hoe je dat kunt aanpakken.