Carrièreperspectieven

De keuzes die je in het studieprogramma van je bacheloropleiding maakt hebben invloed op je verdere loopbaan.

Waar kun je terecht?

Gemiddeld vindt een net afgestudeerde academicus na 2,7 maand een baan. Van de alumni van Natuurwetenschap en Innovatiemangement vindt 51% binnen 2 maanden een baan. Een groot gedeelte van de innovatiemanagers gaat aan de slag in een consultancy of adviserende functie (39%). De rest vindt zijn eerste baan in het bedrijfsleven (20%), bij de overheid (15%) of een universiteit (12%). Ongeveer 63% kent al mensen binnen de organisatie waar ze gaan werken. 

Bron: Science & Innovation Management labour market research 2010

Alumnitool LinkedIn

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met een alumnus of alumna van je opleiding of daarbuiten. Bijna alle afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen met je. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie kunt krijgen.

Wil je meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg dan de trainingen Arbeidsmarkt verkennen & netwerken en/of LinkedIn van Career Services. 

En verder