In de minor Milieu-natuurwetenschappen maak je kennis met de natuurwetenschappelijke analyse van milieuproblemen. Je ziet hoe zo’n analyse kan leiden tot innovatieve oplossingsrichtingen. De dynamische interactie tussen milieu, aarde, klimaat en maatschappij speelt in deze studierichting steeds een rol. Het centrale uitgangspunt is: behoud en verbetering van de kwaliteit van onze leefomgeving.

Multidisciplinair

In de milieu-natuurwetenschappen integreer je de kennis uit verschillende natuurwetenschappen, in het bijzonder de aardwetenschappen (inclusief de fysische geografie), de chemie, de hydrologie, de biologie, de toxicologie, de wiskunde en de natuurkunde. De nadruk ligt op de ecologische, geografische en chemische aspecten.

Keuze

In deze minor krijg je in kort bestek een overzicht van het vakgebied. Je maakt kennis met de milieuproblematiek, het milieubeleid en het modelleren van natuurlijke systemen.

Ingangseisen en planning

Deze minor kent geen ingangseisen, voor verschillende keuzecursussen zijn die er wel.

Omvang

De minor heeft een minimale omvang van 30 studiepunten (vier cursussen van 7.5 studiepunt). Je kunt de minor uitbreiden tot 45 studiepunten.

Laatste jaar

Deze minor kun je in het studiejaar 2016-2017 voor het laatst volgen. Daarna gaat Milieu-natuurwetenschappen over in de minor Water, Climate & Ecosystems. Heb je problemen met het tijdig afronden van de minor Milieu-natuurwetenschappen, bespreek dan met studieadviseur Pieter Louwman (p.a.louwman@uu.nl) op welke manier je de benodigde studiepunten alsnog kunt halen.

Programma

Verplicht

Keuze 3 uit 8

Check bij de cursusbeschrijvingen in Osiris de aanbevolen voorkennis en de harde toegangseisen. Je kunt het beste beginnen met de verplichte cursus en eerst een of twee cursussen op niveau 2 volgen, voordat je aan een cursus op niveau 3 begint. Het is niet mogelijk om deze minor in één semester te volgen.

Inschrijven

Je studeert aan de Universiteit Utrecht

Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via Osiris. Je moet je zowel voor de minor inschrijven als voor elke cursus afzonderlijk.

Je studeert aan een andere hogere onderwijsinstelling

Deze minor is ook beschikbaar voor studenten die studeren aan een hogeschool of aan een andere universiteit.

Let op: deze minor is niet af te ronden binnen één semester.

Als je van buiten de Universiteit Utrecht komt dan schrijf je je in met het keuzevakformulier.

Inschrijfperioden 2017-2018

Periode 1 (start onderwijs 04-09-2017)
Inschrijving: maandag 29 mei - zondag 25 juni 2017

Periode 2 (start onderwijs 13-11-2017)
Inschrijving: maandag 18 september - zondag 1 oktober 2017

Periode 3 (start onderwijs 05-02-2018)
Inschrijving: maandag 30 oktober - zondag 26 november 2017

Periode 4 (start onderwijs 23-04-2018)
Inschrijving: maandag 29 januari - dinsdag 27 februari 2018

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperioden in dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus. Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is. In de praktijk is je keuze veel beperkter.

Na-inschrijvingsdagen:

  • Periode 1: maandag 21 en dinsdag 22 augustus 2017
  • Periode 2: maandag 23 en dinsdag 24 oktober 2017
  • Periode 3: maandag 22 en dinsdag 23 januari 2018
  • Periode 4: dinsdag 3 en woensdag 4 april 2018

Meer informatie

Studieadviseur Pieter Louwman kan je meer vertellen over deze minor. Je bereikt hem op telefoonnummer (030) 253 2349 of per e-mail (p.a.louwman@uu.nl).