In de minor Milieu-maatschappijwetenschappen houd je je bezig met de maatschappelijke analyse van milieuvraagstukken en het ontwerp van nieuwe oplossingen. Hoe komen we in een samenleving met uiteenlopende en vaak tegenstrijdige visies en belangen toch tot een succesvol milieubeleid? Hoe kan de ontwikkeling van milieuvriendelijke innovaties versterkt worden? Dat zijn de kernvragen in deze minor. Alles draait om de dynamische interactie tussen milieu, mens en maatschappij, met als uitgangspunt: behoud en verbetering van de kwaliteit van onze leefomgeving, nu en in de toekomst.

Multidisciplinair

Je analyseert hoe veranderingsprocessen vormkrijgen en vervolgens verlopen. In het bijzonder kijk je naar de rol van innovaties, projectmanagement en kennismanagement. Je integreert daarbij kennis uit de sociale geografie, de planologie, de beleidswetenschappen, de sociologie, de economie en het recht.

Keuze

In deze minor krijg je in kort bestek een overzicht van het vakgebied. Dit betekent dat je kennis kunt maken met de milieuproblematiek, het milieubeleid en verschillende disciplinaire invalshoeken.

Ingangseisen en planning

Deze minor kent geen specifieke ingangseisen, voor enkele keuzecursussen zijn die er wel.

Omvang

De minor heeft een minimale omvang van 30 studiepunten. Je kunt de minor uitbreiden tot een omvang van 45 studiepunten.

Laatste jaar

Deze minor kun je in het studiejaar 2016-2017 voor het laatst volgen. Daarna gaat Milieu-maatschappijwetenschappen over in de minor Governance for Sustainable Development. Heb je problemen met het tijdig afronden van de minor Milieu-maatschappijwetenschappen, bespreek dan met studieadviseur Pieter Louwman (p.a.louwman@uu.nl) op welke manier je de benodigde studiepunten alsnog kunt halen.

Programma

Tussen haakjes: niveau, periode/timeslot

Verplicht

Keuze 1 uit 5

Keuze 2 uit 7

Check bij de cursusbeschrijvingen in Osiris de aanbevolen voorkennis en de harde toegangseisen. Je kunt de vakken op niveau 3 beter niet als eerst doen. Je kunt deze minor niet in één semester volgen.

Inschrijven

Je studeert aan de Universiteit Utrecht

Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via Osiris. Je moet je zowel voor de minor inschrijven als voor elke cursus afzonderlijk.

Je studeert aan een andere hogere onderwijsinstelling

Deze minor is ook beschikbaar voor studenten die studeren aan een hogeschool of aan een andere universiteit.

Let op: deze minor is niet af te ronden binnen één semester.

Als je van buiten de Universiteit Utrecht komt dan schrijf je je in met het keuzevakformulier.

Inschrijfperioden 2017-2018

Periode 1 (start onderwijs 04-09-2017)
Inschrijving: maandag 29 mei - zondag 25 juni 2017

Periode 2 (start onderwijs 13-11-2017)
Inschrijving: maandag 18 september - zondag 1 oktober 2017

Periode 3 (start onderwijs 05-02-2018)
Inschrijving: maandag 30 oktober - zondag 26 november 2017

Periode 4 (start onderwijs 23-04-2018)
Inschrijving: maandag 29 januari - dinsdag 27 februari 2018

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperioden in dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus. Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is. In de praktijk is je keuze veel beperkter.

Na-inschrijvingsdagen:

  • Periode 1: maandag 21 en dinsdag 22 augustus 2017
  • Periode 2: maandag 23 en dinsdag 24 oktober 2017
  • Periode 3: maandag 22 en dinsdag 23 januari 2018
  • Periode 4: dinsdag 3 en woensdag 4 april 2018

Meer informatie

Studieadviseur Pieter Louwman kan je meer vertellen over deze minor. Je bereikt hem op telefoonnummer (030) 253 2349 of per e-mail (p.a.louwman@uu.nl).