In deze minor verdiep je je in het wetenschappelijk onderzoek naar alles wat leeft, en in het bijzonder in onderzoek dat bijdraagt aan oplossingen voor gezondheidsvraagstukken. Daarbij kijk je naar hoe wetenschappelijke kennis wordt vertaald naar maatschappelijke en economische toepassingen. Die stap van kennis naar product of dienst blijkt vaak moeilijk te maken. Veel goede ideeën sneuvelen in de spreekwoordelijke ‘valley of death’. De vraag die je jezelf daarbij stelt in deze minor is hoe succesvolle entrepreneurs en innovatiemanagers een introductie van een nieuw product of een nieuwe dienst laten slagen. Vanzelfsprekend kijk je expliciet naar innovaties in de levenswetenschappen en de gezondheidszorg.

Bedrijfsplan

Je leert over de beginselen van bedrijfskunde en ondernemerschap en hoe je een bedrijfsplan moet schrijven. Je bestudeert hoe grote en kleine bedrijven, universiteiten, overheden, financiers en maatschappelijke partijen omgaan met innovatieprocessen. Je volgt vakken bij Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement en bij de Utrecht University School of Economics.

Leerdoel

Het leerdoel van deze minor is dat je inzicht verwerft in innovatieprocessen in verschillende organisaties en de rol die ondernemers daarbij spelen.

Inganseisen en planning

Voor het volgen van de minor Entrepreneurship in Life Sciences and Health gelden geen specifieke instroomeisen.

Je kunt de volgorde waarin je de vakken volgt zelf bepalen. Met uitzondering van de stage; die doe je als laatste. Check bij de cursusbeschrijvingen in Osiris de aanbevolen voorkennis en de harde toegangseisen per vak.

Omvang

De minor heeft een omvang van 30 studiepunten (vier cursussen van elk 7.5 studiepunt).

De minor bestaat uit de volgende, verplichte vakken:

• BMW30705 Entrepreneur (periode 2)
  • GEO3-2220 Management Life Sciences innovaties (periode 2)
  • GEO3-2266 Sustainability, Health and Medical Technology (periode 1; voor het volgen van deze cursus moet je al minstens 90 studiepunten hebben behaald; bovendien doe je er goed aan de cursussen Ziekte en medicijnen (GEO2-2215) en Innovation Systems (GEO2-2208) te voltooien, voordat je deze cursus volgt)
    ECB3CEI Corporate Entrepreneurship & Innovation (periode 3)
  • ECB2IEI Entrepreneurship and Innovation internship (elke periode)

Inschrijven

Deze minor is op dit moment alleen toegankelijk voor studenten van de Universiteit Utrecht. Studeer je aan een andere onderwijsinstelling dan kun je je helaas niet inschrijven. Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via Osiris. Je moet je zowel voor de minor inschrijven als voor elke cursus afzonderlijk.

Inschrijfperioden 2017-2018

Periode 1 (start onderwijs 04-09-2017)
Inschrijving: maandag 29 mei - zondag 25 juni 2017

Periode 2 (start onderwijs 13-11-2017)
Inschrijving: maandag 18 september - zondag 1 oktober 2017

Periode 3 (start onderwijs 05-02-2018)
Inschrijving: maandag 30 oktober - zondag 26 november 2017

Periode 4 (start onderwijs 23-04-2018)
Inschrijving: maandag 29 januari - zondag 25 februari 2018

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperioden in dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus. Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is. In de praktijk is je keuze veel beperkter.

Na-inschrijvingsdagen:

• Periode 1: maandag 21 en dinsdag 22 augustus 2017
  • Periode 2: maandag 23 en dinsdag 24 oktober 2017
  • Periode 3: maandag 22 en dinsdag 23 januari 2018
  • Periode 4: dinsdag 3 en woensdag 4 april 2018

Meer informatie

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met de studieadviseur van natuurwetenschap en innovatiemanagement. Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij de coördinator van de minor Wouter Boon.