In deze minor verdiep je je in het wetenschappelijk onderzoek naar alles wat leeft, en in het bijzonder in onderzoek dat bijdraagt aan oplossingen voor gezondheidsvraagstukken. Daarbij kijk je naar hoe wetenschappelijke kennis wordt vertaald naar maatschappelijke en economische toepassingen. Die stap van kennis naar product of dienst blijkt vaak moeilijk te maken. Veel goede ideeën sneuvelen in de spreekwoordelijke ‘valley of death’. De vraag die je jezelf daarbij stelt in deze minor is hoe succesvolle entrepreneurs en innovatiemanagers een introductie van een nieuw product of een nieuwe dienst laten slagen. Vanzelfsprekend kijk je expliciet naar innovaties in de levenswetenschappen en de gezondheidszorg.

Bedrijfsplan

Je leert over de beginselen van bedrijfskunde en ondernemerschap en hoe je een bedrijfsplan moet schrijven. Je bestudeert hoe grote en kleine bedrijven, universiteiten, overheden, financiers en maatschappelijke partijen omgaan met innovatieprocessen. Je volgt vakken bij Natuurwetenschappen & Innovatiemanagement en bij de Utrecht University School of Economics.

Leerdoel

Het leerdoel van deze minor is dat je inzicht verwerft in innovatieprocessen in verschillende organisaties en de rol die ondernemers daarbij spelen.

Voor het volgen van de minor Entrepreneurship in Life Sciences and Health gelden geen specifieke instroomeisen.

Je kunt de volgorde waarin je de vakken volgt zelf bepalen. Met uitzondering van de stage; die doe je als laatste. Check bij de cursusbeschrijvingen in Osiris de aanbevolen voorkennis en de harde toegangseisen per vak.

De minor heeft een omvang van 30 EC (vier cursussen van elk 7,5 EC).

De minor bestaat uit de volgende, verplichte vakken:

Inschrijven

Deze minor is op dit moment alleen toegankelijk voor studenten van de Universiteit Utrecht. Studeer je aan een andere onderwijsinstelling dan kun je je helaas niet inschrijven. Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via Osiris. Je moet je zowel voor de minor inschrijven als voor elke cursus afzonderlijk.

Inschrijfperiodes

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperiodes in, dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus.

• Periode 1 (Start onderwijs: maandag 2 september 2019)
    Inschrijving: maandag 3 juni t/m zondag 30 juni 2019
  • Periode 2 (Start onderwijs: maandag 11 november 2019)
    Inschrijving: maandag 16 september t/m zondag 29 september 2019
  • Periode 3 (Start onderwijs: maandag 3 februari 2020)
    Inschrijving: maandag 28 oktober t/m zondag 24 november 2019
  • Periode 4 (Start onderwijs: maandag 20 april 2020)
    Inschrijving: maandag 27 januari t/m zondag 23 februari 2020

Na-inschrijvingsdagen

Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is, dus je keuze is veel beperkter!

• Periode 1 Na-inschrijving: maandag 19 en dinsdag 20 augustus 2019
  • Periode 2 Na-inschrijving: maandag 21 en dinsdag 22 oktober 2019
  • Periode 3 Na-inschrijving: maandag 20 en dinsdag 21 januari 2020
  • Periode 4 Na-inschrijving: maandag 30 en dinsdag 31 maart 2020

Meer informatie

Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met de studieadviseur van natuurwetenschap en innovatiemanagement. Met inhoudelijke vragen kun je terecht bij de coördinator van de minor Wouter Boon.