Welkom bij de bacheloropleiding Aardwetenschappen!

Tijdens de introductie maak je kennis met je medestudenten, toekomstige docenten en de opleiding zelf. Het is een ontzettend leuke en leerzame week, waarmee je de beste start maakt om je eerste jaar succesvol door te komen. 

Vanwege het coronavirus is het op dit moment onzeker op wat voor manier het introductieprogramma plaats gaat vinden. We zijn aan het inventariseren welke mogelijkheden er zijn om iedereen toch een warm welkom te bieden.

Tot ziens bij de introductie!

Het programma voor 2020 is nog niet bekend.

In de opleiding Aardwetenschappen heb je kennis van wiskunde hard nodig. Kan jouw basiskennis wel wat versteviging gebruiken? Kom dan naar de zomercursus wiskunde! Deze vindt plaats van 19 t/m 24 augustus 2019. In vijf middagen werken we hard om jouw vaardigheden te verbeteren. Je leert sommen oplossen zonder formulekaart of rekenmachine. Na deze week heb je een grotere kans om de opleiding succesvol te doorlopen. Ervaring leert dat het volgen van de cursus betere resultaten oplevert bij de wiskundetentamens.

Iets voor jou?

De zomercursus is alleen voor (aankomende) studenten Aardwetenschappen en is onder meer geschikt wanneer je:

 • Wiskunde A in je vwo-pakket had.
 • Wiskunde B in je vwo-pakket had en daarvoor lager dan een 7 hebt gescoord.
 • de eerstejaars cursus wiskunde voor Aardwetenschappen niet hebt behaald.

Inschrijving

De inschrijving voor de zomercursus van 2019 is inmiddels gesloten.

Vragen?

Voor meer informatie of vragen over deze zomercursus, stel je vraag aan wiskunde.aw@uu.nl en we doen ons best om je zo snel mogelijk te antwoorden.

 • Op deze studentensite van Aardwetenschappen vind je informatie over het programma die je nodig hebt tijdens het studeren in Utrecht. TIP: bookmark deze!   
 • Bekijk het studieprogramma om te zien welke programma-onderdelen verplicht en optioneel zijn.
 • Je wordt automatisch ingeschreven voor de cursussen van de eerste onderwijsperiode. Hierna moet je zelf je cursusinschrijving regelen.
 • Uiterlijk vier weken voor aanvang van de onderwijsperiode is je cursusrooster beschikbaar. Hier zie je hoe laat je waar moet zijn voor je cursussen. Zie ook de academische jaarkalender. Je moet je rooster eenmalig zelf toevoegen. Groepsindelingen worden pas gemaakt bij de start van de cursus.
 • De studiewijzer bevat alle informatie over een cursus, zoals inhoud, leerdoelen en studiematerialen. De studiewijzer is ongeveer twee weken van te voren verkrijgbaar via de docent of op Blackboard.
 • Studieboeken voor de eerste periode kun je met korting kopen bij studievereniging U.A.V.. Readers koop je online. Lees meer over studiemateriaal.
 • Je moet een eigen laptop gebruiken bij computerpractica. Deze kun je verder goed gebruiken tijdens colleges en je studie. Er zijn een aantal specificaties waaraan je laptop moet voldoen. 
 • Je gebruikt je Solis-id en -wachtwoord voor de meeste universitaire IT-voorzieningen. Inloggegevens ontvang je enige tijd voor de start van het studiejaar per email.
 • Er zijn mensen bij wie je tijdens je studie terecht kunt voor begeleiding en advies (tutoren, studieadviseur, career officer, studentendecanen en -psychologen). Ook is er ondersteuning bij studeren met een handicap of chronische ziekte.

Tijdens de introductie krijg je een uitleg over alle praktische zaken die je studie vergemakkelijken.

BètaPlusProgramma

Wil je een specialisatie volgen die raakvlakken heeft met andere bètadisciplines, zoals geofysica, hydrologie en geochemie? Dan is het BètaPlusProgramma een aanrader! Ook als je Geologie of Fysische Geografie gaat doen is dit programma interessant voor jou.

Geosciences Honours College

Als je je studie uitdagender wilt maken en die extra intellectuele uitdaging aankunt, dan is het Geosciences Honours College misschien iets voor jou.