In deze minor leer je het vakgebied geofysica kennen. Dat bestudeert de natuurkundige processen van het vaste deel van onze aarde. Ook al spelen die processen zich soms op grote diepte af, toch kunnen ze van grote invloed zijn op het aardoppervlak en ons alledaagse leven. Denk maar aan aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s. Maar je maakt ook kennis met inzichten en technieken die een rol spelen bijvoorbeeld bij de opsporing van natuurlijke hulpbronnen (olie, gas, water, ertsen), of bij onderzoek naar milieudelicten, landmijnen en archeologische structuren. Als je beschikt over goede mathematische vaardigheden en het leuk vindt om die toe te passen, dan kun je veel plezier beleven aan deze minor.

• Je hebt een vwo-diploma met profiel natuur & techniek of natuur & gezondheid, met natuurkunde in je pakket.

• Deze minor is 30 EC (vier cursussen van elk 7,5 EC).

Hieronder is tussen haakjes de periode (1/2/3/4) en het timeslot (A/B/C/D) aangegeven per cursus, zie roosters. Meer informatie vind je bij de cursusbeschrijving in de Onderwijscatalogus.

Verplicht

Keuze

Kies minimaal twee cursussen uit onderstaand aanbod:

Cursusrooster

De roosters van de cursussen waarvoor je je hebt ingeschreven, vind je uiterlijk vier weken voor aanvang in MyTimetable (pc) of de MyUU app (smartphone/tablet). Je moet eerst zelf je cursussen toevoegen in één van deze systemen. Log hiervoor altijd in met je Solis-id en wachtwoord, zodat alles opgeslagen en in beide systemen zichtbaar blijft. Groepsindelingen worden bij aanvang van de cursus bekendgemaakt door de docent tijdens het college of op Blackboard. Zodra je weet in welke groep je zit, kun je je persoonlijke rooster compleet maken. Het kan -en zal- voorkomen dat je rooster kort voor aanvang gewijzigd wordt. Check dus geregeld je rooster!

Bekijk de verklaring gebouwenafkortingen voor meer informatie over de locaties.

Let op! Alle overige cursusinformatie (studiewijzer, elektronische leeromgeving) wordt twee weken voor aanvang van een cursus gepubliceerd. Cursussen die individuele begeleiding vergen, hebben geen rooster. Hiervoor maak je zelf afspraken met je docent.

Timeslots

Het timeslotmodel helpt je te voorkomen dat je kiest voor cursussen waarvan de hoorcolleges, werkgroepen of tentamen tegelijkertijd plaatsvinden. Zorg ervoor dat je in één periode cursussen volgt uit verschillende timeslots. Deze kun je altijd combineren. De weekindeling is als volgt:

Onderwijsjaarrooster

Het onderwijsjaarrooster geeft je een overzicht van de onderwijs- en tentamenperiodes en vrije dagen in een academisch jaar. Klik op de afbeelding voor een toelichting van de kalender.

> Klik op afbeelding voor toelichting (PDF)

Inschrijven

Als je studeert aan de Universiteit Utrecht dan schrijf je je in via OSIRIS. Je moet je zowel voor de minor als voor elke cursus afzonderlijk inschrijven.

Deze minor is ook beschikbaar voor studenten die studeren aan een hogeschool of aan een andere universiteit. Als je studeert aan een andere hogere onderwijsinstelling, schrijf je dan in via het keuzevakformulier.

Let op! Deze minor is niet af te ronden binnen één semester.

Inschrijfperiodes

Schrijf je je tijdens deze inschrijfperiodes in, dan is er vrijwel altijd plaats in de cursus van je eerste keus.

• Periode 1 (Start onderwijs: maandag 3 september 2018)
    Inschrijving: maandag 28 mei t/m zondag 24 juni 2018
  • Periode 2 (Start onderwijs: maandag 12 november 2018)
    Inschrijving: maandag 17 september t/m zondag 30 september 2018
  • Periode 3 (Start onderwijs: maandag 4 februari 2019)
    Inschrijving: maandag 29 oktober t/m zondag 25 november 2018
  • Periode 4 (Start onderwijs: maandag 22 april 2019)
    Inschrijving: maandag 28 januari t/m zondag 24 februari 2019

Na-inschrijvingsdagen

Wil je achteraf toch liever naar een andere cursus, of ben je vergeten gebruik te maken van de inschrijfperiode, dan heb je nog een tweede kans op de na-inschrijvingsdagen. Je kunt dan alleen nog terecht bij de cursussen waar nog plaats is, dus je keuze is veel beperkter!

• Periode 1 Na-inschrijving: maandag 20 en dinsdag 21 augustus 2018
  • Periode 2 Na-inschrijving: maandag 22 en dinsdag 23 oktober 2018
  • Periode 3 Na-inschrijving: maandag 21 en dinsdag 22 januari 2019
  • Periode 4 Na-inschrijving: maandag 1 en dinsdag 2 april 2019

Meer informatie

De studieadviseur Aardwetenschappen kan je meer vertellen over deze minor. Bel naar (030) 253 5152 of stuur een email naar studieadviseur.aw@uu.nl.