Alumni

Vanaf je afstuderen ben je alumnus / alumna van de Universiteit Utrecht. Er zijn verschillende manieren om in contact te blijven met - andere alumni van - je opleiding en de universiteit.

Netwerken opleiding

Na je studie kun je contact blijven houden met afgestudeerde medestudenten, de opleiding Aardwetenschappen en studievereniging U.A.V. via de LinkedIn alumnigroep. Via deze groep krijg je informatie over reünies, maar bijvoorbeeld ook oproepen om iets te komen vertellen over je carrière aan de nieuwe generatie studenten van de opleiding. Ook als je nog studeert ben je van harte welkom om je aan te melden bij deze groep. Daarmee krijg je een beeld van waar afgestudeerde aardwetenschappers zich zoal bevinden en wat zij doen. Studievereniging U.A.V. (Utrechtse Aardwetenschappen Vereniging) ondersteunt je ook in je loopbaan. Onder meer door aangeboden stageplekken en vacatures te publiceren.

Netwerken universiteit

Je wordt automatisch opgenomen in het adressenbestand van het Utrechts Universiteitsfonds en krijgt informatie over aankomende evenementen die zij en het Jonge Alumni Netwerk organiseren voor -net- afgestudeerden.

  • Het Utrechts Universiteitsfonds (U-fonds / Alumnibureau) maakt contact tussen de universiteit en haar alumni en alumni onderling mogelijk. Je ontvangt van hen minimaal één keer per jaar gratis het alumnimagazine Illuster per post. Drie keer per jaar zelfs, als je vriend wordt voor een jaarlijkse bijdrage. Deze wordt goed besteed! Bovendien profiteer je dan van aantrekkelijke kortingen. En zit je zo in het netwerk van Geowetenschappen, zodat je op de hoogte blijft van activiteiten speciaal voor alumni van deze faculteit.
  • Het Jonge Alumni Netwerk (JAN) helpt je op een informele manier je netwerk en kennis uitbreiden.
  • Als je niet in Utrecht of omstreken woont, zijn er ook regionale en internationale netwerken voor alumni.