Minors

Je kunt in de profileringsruimte een minor volgen. Dit is een samenhangend vakkenpakket van minstens 30 EC. Je verdiept je met een minor in een vakgebied dat je interesse heeft. Een minor kan bovendien een goede voorbereiding zijn op, of zelfs een ingangseis zijn voor, het masterprogramma dat je wilt gaan volgen.

Planning

Het is verstandig om je minor snel in te plannen, zodat je de verschillende cursussen makkelijk kunt combineren met de vakken uit je major. Misschien moet je voor die planning een bepaalde cursus vervangen door een andere. Overleg dat dan met je studieadviseur.

Let op! Je moet je inschrijven voor zowel de minor als voor de bijbehorende cursussen. Sommige minoren hebben ingangseisen waaraan je moet voldoen. 

Zoeken

In principe kun je elke minor volgen die de Universiteit Utrecht aanbiedt. Lees meer over het programma, eventuele inganseisen van een bepaalde minor en over inschrijven. Je kunt zoeken op start studieperiode, faculteit, taal en interessegebied. De Faculteit Geowetenschappen biedt -of raadt- onderstaande minors aan. Naast het volgen van een minor aan de Universiteit Utrecht is het ook mogelijk een minor te volgen aan een andere Nederlandse universiteit. Kun je hulp gebruiken bij het inpassen van een minor in je bachelorprogramma? Neem dan contact op met de studieadviseur.

Let op! Je kunt geen minor volgen die geheel of gedeeltelijk bestaat uit (verplichte of keuze) cursussen van de major van je eigen opleiding.

Minors faculteit Geowetenschappen