Carrièreperspectieven

De verschillende elementen van je bacheloropleiding bereiden je voor op je toekomstige beroepspraktijk. Denk bijvoorbeeld aan specialisatiecursussen door gastdocenten uit de praktijk, de praktische kant van het veldwerk, informatiebijeenkomsten over specialisatiemogelijkheden, en je thesis, die je eerste aanzet is tot doen van zelfstandig onderzoek. De keuzes die je in je studieprogramma maakt hebben invloed op je verdere loopbaan.

Waar kun je terecht?

Alumni van aardwetenschappen komen (eventueel na een master) onder meer terecht in de olie- en gasindustrie, bij advies- en ingenieursbureaus, natuurorganisaties, de overheid, het onderwijs, of in het onderzoek. Ze kiezen voor beroepen zoals engineer, consultant, geofysicus, projectmanager, business analist, veldingenieur, (milieu)voorlichter, inspecteur en docent. Hieronder vind je een overzicht van mogelijke sectoren en beroepen, inclusief enkele statistische gegevens uit een recent uitgevoerd alumni onderzoek (download als PDF).

Alumnitool LinkedIn

Via de alumnitool van LinkedIn kun je een goed overzicht krijgen van mogelijke carrières na jouw opleiding. Ook kun je gemakkelijk contact leggen met een alumnus of alumna van je opleiding of daarbuiten. Bijna alle afgestudeerden hebben een LinkedIn profiel en kunnen je helpen met jouw vragen over je carrière. Ze delen graag hun ervaringen met je. Onderstaande video legt uit hoe de alumnitool werkt en hoe je via jouw zoekcriteria de voor jou relevante carrière-informatie kunt krijgen.

Wil je meer weten over hoe je LinkedIn kunt inzetten om te netwerken en het meteen in de praktijk brengen? Volg dan de trainingen Arbeidsmarkt verkennen & netwerken en/of LinkedIn van Career Services. 

En verder